KPSS A GRUBU KAÇ NET, KAÇ PUAN BEKLİYORSUNUZ?
-
2018 KPSS A grubu sınavı sona erdiğine göre bu başlığı açmak gerek. Öncelikle hepinize geçmiş olsun, puanlarınız yüksek olsun. Bol kepçeyle doldurulmuş ilanlar bizim olsun. Kimler neler yaptı, kaç net bekleniyor? TY'den derece çıkar mı? Şu puan türünden 100 puan alırım o iş bende diyen var mı? Başka bir sıkıntısı derdi tasasi olan var mı? Buyrun başlığa dostlar!
-
herkes kolaydı diyor geçen seneye göre. çok pişman oldum girmediğim için :((
-
@busus geçen seneye bana göre çok daha zordu
-
Buralardan baktığım cevaplara göre 105-110 net civarı bir şey gelecek gibi
-
Geçen sene Hukuk hariç kesinlikle daha basitti. Bu senenin İşletme ve Muhasebe soruları zor Maliye iste ortalama zorluktaydı. İktisat sözel sorular ağırlıktaydı, hukuk kolay gibi gözüküyordu ama sonuçlar açıklanınca terso yapabilir. Geçen seneki puana 0.40 - 1,2 eklenince puanlar ortaya çıkar tahminim.
-
Herkes pusuya yatmış bekliyor
-
105 110 net civarı bekliyorum
-
100 net ve üstü ilk 2000 e girer sanırım.
-
-
@hahamas büyük ihtimal öyle olacaktır
-
Facebook grupları ve buradan takip edebildiğim kadarıyla çoğunluk +100 bekliyor. Bu sene puanlar uçacak.
-
@hahamas tabiki de girer.
-
Sanki bu yıl 100 net 85 puan anca getircek gibi bir hava var.
-
@öğrenci hocam herkese 85 90 95 verecek halleri yoktur herhalde bir sapmaya göre Puanlama yapılır diye umut ediyorum. Yani demek istediğim şu ki hiç küsüratı katmadan geçen sene 80 neti olan 80 puan almışsa bu sene 100 neti olanın 80 puan alıp geçen seneki sıralamaya (ortalama 4500 onada küsürat bulaştırmayalım) sahip olacağını düşünüyorum. Sınav kolay bir sınav değildi fakat netleri yükseltmesi en alttaki kişi içinde zor değildi o yüzden mesela 30000 sıralaması olan kişiyi alalım geçen yıl için. Bu adamın 10-17 arası tüm derslerden neti varsa ve 45-50 arası bir net yapmışsa totalde bu sene 30000 de olanın en azından netini 65 e çıkaracağı düşüncesindeyim bu yüzden de puanların ortalamaya göre sabitleneceği düşüncesindeyim.
-
Cevaplar açıklansın 100 ler 90 lara 90 lar da 80 lere iner aşağı yukarı taş çatlasın 30 soru cevabı paylaşıldı iktisattan diğer on sorunun cevapları yok. Herks hukuku yapınca 40 soruda hatırlandı. Muhasebe de öyle tüm sorular yok ki en iyi yetiştiren de 32-33 soru işaretleri tabi daha yükseği de vardır . Şimdi her işaretlediğimiz doğru çıksa 110-120 netler tamam iyi güzel hoş da hukuk dışında ben öyle 35 civarı muhasebe maliye iktisat bekleyen çok kişi görmedim bende büyük konuşmak için çok erken. Tabi ki net sayısı bu sene arttı ama her seneyi kendi içinde değerlendirmek lazım. 2016 başkaydı 2017 başka bu sene bambaşka
-
Ben sahsen puanlarin oyle ekstrem birsekilde yukselecegini sanmiyorum. Herzaman osym nin bir metodu vardir. Gecmis yillara bakilirsa yapilan sinavlar arasinda hadi be yuhh denilebilecek bir farkliligin olmadigi gorulebilir. Benim 2 gunun sonunda ki genel kanim hukuk sorularinin beklenenden kolaydi ama herkes cerez gibi yapti mi derseniz elbette ki hayir geride binlerce aday var bu sinava giren bu platformda bulunan kisiler sinava giren kisi sayisinin %1 ini bile temsil etmiyor arkadaslar dolayisi ile burdan yola cikarak sinav cok cok kolaydi demek dogru olmaz. Ayrica bunun gkgy side var daha vs. Iktisat gorece normaldi maliye gecmise gore birkac tik zordu muhasebe ise dananin kuyrugunun kopacagi yer. Yani velhasil gecen sene misal 90 net yapan 86 puan almissa bu sene 86 almak icin en az 102-105 arasi yapmak gerekecek diye dusunuyorum. Yani aradaki fark 12-15 net bunuda 4 e bolerseniz ders basina bironceki yila nazaran +3 3.5 net fazla yapmak gerekir.
-
@secret iktisatta paylaşılan soruların bazısı çeko bazısı maliye sorusuydu
-
@rootofallevil bunu da baz alarak konuşursak ben merak ediyorum 30 üstü iktisat neti bekleyenler neye göre bekliyorlar bize de cevapları söylesinler aydınlanalım ben kadar yıllarını veren kişiler bana hak verecektir. Öyle bi anınız bile olacakki doğru işaretlediğiniz sandıklarınızdan bile yanlışınız çıkacak. Hukuk 86 puan almak için tek başına yetmez. Hele ki p48 den isteniyorsa.bence daha gerçekçi olmak lazım.
-
@casanova hocam 100 nete 80 puan çok düşük oldu sanki, bence 85 ile 95 net arası 80–85 arası dağılır 95 net üzeri 85 üzeri puan alır diye düşünüyorum.
-
@rintintin hocam ben iyimser bakamıyorum biraz maalesef. Hocam bu puanlar sadece en yüksek yapanlara göre değil, en düşük yapanlar ile en yüksek yapanlar arasındaki uçurum farka ve genel ortalamaya bakılarak sapmaya konu oluyorlar. Makas daralıncada çok nete çok puan gelsin işi zorlaşıyor hocam. Ha şöyle olursada gerçekten 20147 puanlılara çok ama çok yazık olur kişinin puanı 85 sıralaması 7500 olur mesela hocam, kurum sınavında ise sıralamana falan bakılmaz puanına bakılır halbuki o puan 5017 de 1500 sıralamaya sahipti. İşte bunu en azından akıl ederler diye umarak puanların kabartılması yerine sıralamaların ortalama nete göre ayarlanmasından yanayım.