KPSS A GRUBU KAÇ NET, KAÇ PUAN BEKLİYORSUNUZ?
-
Netler efsane valla.Keşke girseymişim çok merak ettim sinavi.
-
Başlık yapılan alan netlerinin konuşulduğu bir başlık. Insanlar netlerini yazınca neden ego yapmış oluyorlarmış ya bu ne saçma bir şey. 3 yıldır hazırlanmışım sabah akşam emek vermişim, burda yüzünü görmedigim adımı sanımı bilmeyen ayrıca benim de tanımadığım adamlara karşı egomu mu tatmin edeceğim. Bence herkes kendi egosunu sorgulasın. Herkesi troll, manipülasyoncu nerdeyse de vatan haini ilan edeceksiniz. Ayıptır..
-
Oncelikle herkese gecmis olsun umarim herkesin hakettigini kazandigi bir surec olur.
Tecrubeli arkadaslara danismak istiyorum.
Hukuk - 30
Iktisat - 26
Maliye - 28
Muhasebe - 27
GkGy 60-65
Nedir durumumuz acaba? -
reel netleri ve sıralamayı daha iyi görmek için 2017 de kpss ye girenlerin geçen seneki netlerini söylemesi gerektiğini düşünüyorum
2017 gk-gy 75 alan 85 (p48: 83.3 puan)
2018 gk-gy 72 alan 115
benim böyle. -
@ltfylmz herkesin net sayısı az değil baya bay artmış ve sınav geçen yıla göre baya kolaydı yani ortalama üstü yapmak için soruların kalitesi daha düşüktü elbetteki çok zor sorular da vardı ama kpss alan standartları için son yılların belki de en kolay sınavıydı. Bunu gerçekten samimi duygularımla söylüyorum sınavı kötü geçmiş olanlardan ve o an için sorular ters gelmiş ve bekledklerinden düşük soru yapmış arkadaşlardan da özür diliyorum ama benim dediğim gerçek insan kendini kandırıp avutmamalı. bu sınav net sayılarının ya da puanların önemli olduğu bir sınav değil de sıralamanın önem kazandığı bir sınav olacak. (Aslında her sınav öyledir ama bu sınav için daha da fazla önemli)Ve şimdiden söylüyorum bugün guy açıklandı ya taban puanlara takribi 6 puan ekleyebilirsiniz seneye olacak olan guy sınavı için. Çünkü 2017 kpss ortalama kpss standarları için daha zor 2018 de daha kolay bir sınavdı.
-
Herkesin neti çok artmış özellikle geçen yıla kıyasla. 85 puanları görebilmek için 4 dersin her birinden 30 veya 30 a yakın net çıkarmış olmak lazım herhalde?
Polyannacılığa gerek yok realist olalım kendi netlerim için söylersem 69 gygk 100 alan netiyle p48 max 81-82 gelecek, bunun daha fazlası şaşırtır daha azı üzer -
@ikiyüzonaltı Bu netlerin yaninda muhasebe hayal kirikligi olmus ️ Muhasebenin ustune giderseniz sanirim seneye turkiye 1. si olursunuz hocam tebrikler bu arada cogu puan turunde ilk 30 da olursunuz.
-
@rootofallevil 100 alan ve 70 gk gy ile 81 82 puan az bence. Neden mi?
- Ben öyle herkesin yazdığı gibi yüksek netler çıkardıklarına pek inanmıyorum. En azından bu kadar fazla insan yoktur. 100 ve üzeri neti olan.
- Varsayalım ki fazla olsun bu puanları öyle aman aman aşağı çekmez ki. Daha yüksek dilimlerde belirlenir puanlar yine.
-
Arkadaşlar size bir sorum olacak:
Maliyede ''VUK'a göre tek bir fiil ile özel usulsüzlük kabahati ile birlikte vergi ziyaına da sebep olunması halinde cezalamada hangi usul izlenir ?'' sorusunun cevabını ''özel usulsüzlük ve vergiz ziyaı cezaları ayrı ayrı kesilir'' olarak belirlemiş ösym.
VUK 336. maddeye göre en ağırı kesilir diyor ama.Sizce bir terslik yokmu?
Yardımcı olursanız sevinirim. -
@giordanobruno hocam maddeye iyi bakin genel usulsuzluk ve ozel usulszluk ayrimini mutlaka yapmis olmali.
-
@gmsmustafa Vuk 336'da ''Cezaya iltizam eden tek bir fiil ile vergi ziyaı ve usulsüzlük birlikte işlenmiş olursa bunlara ait cezalardan sadece miktar itibariyle en ağırı kesilir.'' diye bir hüküm var hocam. Aklım karıştı.
-
@rootofallevil Sınava girmedim ama 100 alan neti 90 puan civarı yapacaktır. Herr yıl sınava girenlerin çoğu sınav sorularının açıklanmasından önce minimum 10-15 net fazla yaptığını söylüyor. Sorular açıklandıktan sonra bu 5-10 nete düşüyor. Gerçekler ise sınav sonuçları açıklandıktan sonra açığa çıkıyor. Her yıl sınav kolaydı muhabbeti yapılır. Taki sınav sonuçları açıklanana kadar. İstersen netlerini yazıp puan hesaplaması yapabilirsin. Bunu yaptığında en fazla 2-3 puan oynadığını görebilirsin.
-
@giordanobruno Hocam genel usulsüzlük bahsettiğiniz, özel usulsüzlük ayrı ayrı kesilir
-
@paca08 bu yıl farklı hocam sınav guy ayarindaydı.iktisat,maliye ve hukuk 20 ser dakika sürdü.
-
Arkadaşlar ben de netlerimi yazayım. Aslında ilk hesapladığımda çok sevinmiştim lakin buradaki netleri görünce biraz moralim bozuldu
Hukuk 28
İktisat 20
Maliye 23
Muhasebe 22
Gk gy 72Ne diyorsunuz duruma?
-
@uruk-hai O zaman kötü olmuş. Standart sapma düşecektir. Yakında sınav soruları açıklanır ve netler güncellenir. Ona rağmen 100 üzeri net yapan fazla olursa sıkıntı olur.
-
@paca08 Sorular Açıklandı Zaten.
-
@muhsinyazıcıoğlu Biz usulsüzlükleri karıştırdık o zaman teşekkür ederim.
-
@mülkiyeli-1 Üstad, size sonuna kadar katılıyorum, çok derin ve doğru bir analiz yapmışsınız. Sınavınız için de şimdiden hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum, Allah gönlünüze göre versin.
-
Hukuk 36,25
İktisat 26,5
Maliye 32,75
Muhasebe 30,75Son 1 aylık deneme ortalamamın biraz üzeri geldi. Evet standarda göre kolay bir sınavdı ama +100 netin her zaman iş yapacağını düşünüyorum. Derece yapma adına psikolojik sınır 110-115 netti bana göre. Yığılmanın da 100-110 net arasında olacağını düşünüyorum. Burada yüksek netleri görmemiz normaldir. Sadece bu işi ciddiye alıp peşine düşenler forumlarda dolaşıp araştırmasını yapıyor. Onların da yüksek yapması normal. Burası şampiyonlar ligi