KPSS A GRUBU KAÇ NET, KAÇ PUAN BEKLİYORSUNUZ?
-
@ltfylmz bir de hocam kendinize inanın yahu. Hakikaten güzel netleriniz var. Maşallah yani. Bu tempoyu bozmadan devam edip eksiklerinizi kapatıp mükemmelleştirmeye yoğunlaşırsanız çok mülakat görürsünüz inşallah.
-
arkadaşlar puanlar bu sene geçen seneye göre artar mı azalır mı? Ve artma azalma durumunu etkileyen değişkenleri paylaşabilir misiniz
-
@lion gk gy min çok iç açıcı olduğunu dusunmuyorum Bakmadım da hiç cevaplara. Ama saolun hocam allah razi olsun bilgilendirme için
-
@audit, içinde söyledi: KPSS A GRUBU KAÇ NET, KAÇ PUAN BEKLİYORSUNUZ?
arkadaşlar gygk 75/80 ve alanda da 75/80 üzerine çıktıysanız hiç üzülmeyin. puanlar geçen seneye göre en fazla 2/ 2.5 puan değişir. sınavların bir standarti vardır ve değişmez. 2017 kpss'den 80 puanımla vergi müfettişliği sınavına gireceğim. bugün de 74.7 puanla ankara için guy sınavına gireceğimi öğrendim ki sıralamam 11 bin küsür .
hiç üzülmeyin. sınavlara girersiniz. kurum sınavlarına çalışın. yeterliyim diyorsaniz yds calisin. canınızı sıkmayın. yüksekten atanlara inanmayın.
Allah sabır ve sebat versin.Günlerdir gördüğüm en temiz yorum. İşin özü budur arkadaşlar. Egosunu tatmin etmek için netlerini yazanlara aldanmayın,her derste ortalama 20 yaptıysanız şansınız var.
-
Ben de netlerimi yazayım o vakit.
Maliye 35
Muhasebe 28,75
Hukuk 27,5
İktisat 22,5Gy-Gk. 77-80 arası.
Açıkçası sınavın kolay olduğunu düşünmüyorum.Evet hukuk geçmiş yıllara nazaran daha kolaydı ama her sene dört dersten biri daha kolay olur bu şekilde düşünmek lazım.Kendimden örnek vermek gerekirse sınava son10 gün kala çözdüğüm denemelerin ortalaması zaten 106-107 civarındaydı ve sınavda alan netim 113,75 geldi.Belki buradan da bir çıkarımda bulunabilirsiniz diye bu kısa bilgiyi eklemek istedim.Ben buradan geçen seneye kıyasla netlerin 7-8 net yükseleğini öngörüyorum.Geçen sene 82 alan netine 81 puan geldiyse bu sene 88-90 nete 81 puan gelecek diye düşünüyorum.Umarım herkesin gönlüne göre olur ve emeklerinin karşılığını alır herkes.
İyi akşamlar. -
Gk gy 60 net
Hukuk 26 12
Maliye 28 11
Iktisat 24 6
Ceko 19 21 p42 ne gelir cekounun zorluk dereccesinide goze alirsak birde
Muhasebe 12 18 p48 ne gelir yardimci olursaniz sevinirim -
Arkadaşlar benim de netlerim
Gy49 gk36
Muhasebe 27
Hukuk 27
Maliye 26
iktisat 16
tecrübeli arkadaşlar ne diyorsunuz puan araligina ? iktisatı gkgy ile kısmen de olsa toparlayabilir miyim -
İktisat özelinde şunu söyleyeceğim artık eskisi gibi grafik çizdirmeli yorumlamalı sorular gelmiyor salt bilgiye dayalı sorular geliyor. Mikro ve makro konularına ayırdığım zamanın yarısını son 4 lü ayırmış olsaydım iktisat 18 değil 25 net olurmuş. Çünkü artık iktisatı oralardan zorluyorlar.
-
@ysldyg P48 özelinde konuşacak olursak toparlarsınız. Puan için bir şey diyemem ama en azından kurum sınavları için çok beklemezsiniz o kadarını söyleyeyim Başarılar.
-
Hukuk 36.75
İktisat 34.25
Maliye 34.25
Muhasebe 20.75
Gygk 55 -
Eskiler aklıma geldi bundan 4-5 yıl önce en az 2 alan dersinden yarı yarıya net yapanın o zamanki p35 puanı 80 i geçerdi. Ulan şimdi iki dersim 30 netin üstünde endişeyle bekliyorum 80-82 gelir mi acaba diye dguy vmy gibi sınavlar için
-
@baumol teşekkür ederim hocam
-
Herkese iyi geceler
2016da ilk defa alan sınavına girdim puanım baya düşüktü.guyda izmirde yaşadığım halde istanbulu tercih ettim düşük kapatır diye ancak izmir yazsaydım kazanıyordum.Bu yıl sınav kolay ve herkesin netleri yüksek diye guy ve diğer ilanlarda 80 altına düşmez diye tahmin ediyorum puanları acaba doğru bir düşünce mi ?
Bu arada;
GY-GK: 72 Net
Hukuk: 26.25 Net
İktisat: 27.50 Net
Maliye: 25 Net
Muhasebe: 17 Net
Puan hesaplama sitelerinden hesapladığım P48 puanım 85 olarak gösteriyor ancak yorumlarda herkesin netleri yüksek olucağı için 85 puanı görme imkanım var mı arkadaşlar ?
Teşekkür ederim. -
@orion gelir ama siralama olarak atiyorum gecen sene 1500 se bu sene 3000 olur. Salt puana bakip yorum yapmak dogru olmaz.
-
@beveridge-eğrisi yani bu da yayınlanan tüm ilanlarda kurum sınavlarını kazanmamı sağlayacak bir puan ve sıralama olur diye düşünüyorum tabi yanılmıyorsam
-
Arkadaşlar ben de netlerimi yazayım. Aslında ilk hesapladığımda çok sevinmiştim lakin buradaki netleri görünce biraz moralim bozuldu
Hukuk 28
İktisat 20
Maliye 23
Muhasebe 22
Gk gy 72Ne diyorsunuz duruma?
-
@orion eger belirttikleri gibi vmy,dguy,guy,mhuy,duy ve il göç gelirse girersiniz. Bunların dışındaki 3 er 5 er kişilik alimlar olmaz tabii.
-
@beveridge-eğrisi yani zaten 3-5 kişilik ilanlar 90 ve üzeri olanlara göre daha çok takip ettiğim ilanlar genelde hep yüksek alımlarda 80 ve altını görmüştü.Yorumun için teşekkürler.
-
Gençler netleri hesaplarken her dersten nolur nolmaz diye 1 net eksik hesaplayın. Hatirlamadiginiz sorulara yanlış deyin. Çünkü genelde doğru cevaplar kolay hatırlanır. Yoksa sınav açıklandığında 10 nete kadar düşük geldiginde yok yanlışlık var yok itiraz vs demeyin. Birde insan beyni genelde kendini olumlamaya yönelik refleksler ile hareket ediyor. Sınavda üzerinde çok sürdüğünüz ama isaretletlemediginiz bı sıkki sınavdan sonra isaretlediniz sanabilirsiniz bunlara dikkat
-
Arkadaşlar benim merak ettiğim şu;p48 i 84-85 arası olanlar ya da alanı 95 98 net olanlar düşük bi işletme ya da çeko netiyle iyi puan alabiliyor mu yani işletme ya da çekoyu iyi yapmasak da sgk sınavına girilebiliyor mu