KPSS A GRUBU KAÇ NET, KAÇ PUAN BEKLİYORSUNUZ?
-
Şunu çıkardım arkadaşlar söylenen netlere göre ya sınav aşırı derecede kolaydı ya da artık biz sistemi çözdük testlerin en az ikisini 30 üstü yapmaya başladık
-
@ademsmith bu sene biraz sıkıntı olabilir çift senelerde bı artış görünüyo illaki ama yine 83-84 yetecektir , kimse burda su neti yaptım şöyle artacaklara itibar etmesin alın guy taban puanları yerlerde onlara kalsa 80 le kapatan çok il olacaktı çoğu 72 falan illerin
-
Merhaba arkadaşlar 93 nete kaç puan gelir ve sıralama ne olur tahmin edebilen hocalarim yazabilir mi acaba ? Teşekkürler
-
Dostlar hepinize merhaba. Sonuclara dair bir kac soz edeyim ben de. Sinavda bariz bir net yukselisi var evet ancak bunu tek basina sinav kolayligina yormuyorum ben. Soyle ki;
Sinavda gectigimiz yil ile kiyas yaparsak hukuk ile maliyenin rol degistirdigini diger testlerde ise genel tablonun cok degisim yasamadigini goruyoruz. Bir nebze muhasebe kolay denebilir belki lakin yine yetistirme sorunu yasayan cok aday var.
Ikinci durum ise bence forum uyelerinin ve cevrelerinin aday kitlesinin eliti oldugu gercegi. Gurur duyarak soyluyorum ki siz kaliteli kitlesiniz ancak bu sinava giren herkes bu kadar basarili degil. Burasi sampiyonlar ligi geri kalanlar avrupa ligi gibi bir durum var. Ancak ben siralamayi ve puani asiri kaydiracak kadar basarili adayin cok yogun oldugu kanaatinde degilim acikcasi. Evet bir nebze oynama olacak bunu ben de dusunuyorum ancak bunun asli sebebi sinavin kolay olmasi degil.
Bence en ciddi etmenlerden birisi KPSS nin kurum sinavlariyla takvim olarak yakinlasmasi oldu. Dikkat ederseniz basarili adaylarin bir kisminda zayif gk gy yuksek alan netleri var. Bu kurum sinavlarina hazirlanan hali hazirda pismis olan adaylarda saniyorum bu sekilde. Kpss biraz isin kaymagi oldu bu adaylar icin. Ki hazirlik yurutulen sinavlar VMY sayistay gibi sinavlar ve dahi kaymakamlik da radarda su anda. Bu motivasyon bu yukseliste bence daha etkili.
Bir diger etmense bilinclenme. Bu zaten her yil biraz daha kendisini gosteriyor. Pasta kuculuyor, buna mukabil imkanlar cogaliyor. Kaynaklara ulasmak calisma yolunu ogrenmek sinav hakkinda meslekler hakkinda malumat edinmek ve motive ilmak imkanlari her gecen sen daha kolaylasiyor . Bu da basarili aday sayisini gozle gorulur sekilde arttiran bir etmen.
Bir diger noktada ozellikle son iki senede sonraki sinava devir orani. Kadro sayilarinin azalmasi bir onceki senede basarili olan adayi sonraki sinava devrediyor. Onun alt katmanindaki adayi da oyle. Onceki yilin basarili adayi derecelik olurken alt taraftakiler de ilk 1000 e daha yuksek netlerle dahil oluyor. Bu yigilma alimlarla piyasadan emilmedikce malesef seneye daha da garip net skalasi gorebiliriz.
Bu sekilde benim genel sinav analizim dostlar. Bakalim sonuclar aciklansin insallah hepinizin gonlune gore puan ve siralamalar gelsin.
Allah yar ve yardimcisi olsun hepinizin.
-
2017 kpss ile guy olan yaşadı izmir 70 le kapattı umarım 2018 puanı ile guy alt puan 90 filan olmaz bu netlerle
-
@hickskaldor Hocam çok yaşayın siz şurada güldürdünüz beni ben buradaki netleri görünce kendimden ümidi kesmeye başlamıştım 103 alan neti 72 de gky netim çıktı ama dediğim gibi burayı okuyunca gelecek olan puandan ümidi kesmeye başlamıştım. Umarım denilen gibi buraya yazılan puanlar yüksektir.
-
@mbguy takmayın kafanıza netiniz gayet güzel evet bu sene bencede bir tık kolaydı geçen seneye oranla ama bu denildiği kadar absürt sonuçlar doğurmaz
-
Hukuk 32 iktisat 20 maliye 20 net
-
@paretowilfredo üstad değerli görüşlerin öncelikle teşekkürler,yazının içeriğini biraz somutlaştırma adına netlerle alakalı da sana danışmak istiyorum.Geçen sene yakın bi dostum gky 58 ve alanda 102 netle 89 puan 700'lü sıralama almıştı bu senenin koşullarını göz önüne alırsak bu puan/sıralama skalasına erişmek için geçen seneki netin ne kadar üzerine çıkılması gerekir dersin(belki çok konuşuldu bu konu üzerine ama senin tecrüben ve gözlemlerini değerli bulduğum için fikrini almak istedim)
-
Gygk 75 net
Hukuk 27.5
İktisat 25
Maliye 25
Muhasebe 25
Kaç puan gelir sizce arkadaşlarım? -
Gkgy 45 net
Alan 104 netKurum sınavında şansım olur mu acaba
-
@sofuoglu Hocam ben düşüncemi paylaşayım @paretowilfredo üstadın dediklerine kesinlikle katılıyorum. Geçen sene de forumda bu konuşmaların aynısını vardı herkes yüksek yapmış deniliyordu yani forum üyelerinin genel durumu iyi oluyor buna aldanmamak lazım. Benim tahminime göre bu sene paylaştığınız netleri yapan bir kişinin sıralaması 1000 küsür olur yani 300 kişilik bir değişim olur gibi geliyor çok değişmez diyorum ben.
-
@kilici inşallah dediğin gibi olur hocam,hakkımızda hayırlısı olsun
-
Fikir olması açısından son 4 seneki netlerimi, puan ve sıralamamı paylaşıyım arkadaşlar :
2015
GK-GY : 86 (P3 88,4 Sıralama : 2541)
Hukuk : 11
İktisat : 7
Maliye : 19
Muhasebe : 23 (P35 86,3 Sıralama : 1307)2016
GK-GY : 83 (P3 81,9 Sıralama : 39441)
Hukuk : 8
İktisat : 10
Maliye : 14
Muhasebe : 16 (P35 79,6 Sıralama : 3303)2017
GK-GY : 86 (P3 87,3 Sıralama : 2312)
Hukuk : 12
İktisat : 11
Maliye : 29
Muhasebe : 28 (P48 81,7 Sıralama : 3420)2015
GK-GY : 82 (P3 tahminim 83-84)
Hukuk : 22
İktisat : 21
Maliye : 30
Muhasebe : 32 (P48 tahminim 86-87)NOT: 2015 ve 2016'da alan soru sayıarı 30'du, şimdiki p48 o zaman p35'ti.
-
@cihanxxx hocam sıralama olarak en az 2binlerde olursunuz 3binleri görmezsiniz.
-
@ademsmith dostum her zaman 80le kapatır bir kaide yok onu ancak ilan gelince anlarsın
-
Arkadaşlar sgk denetmenligi için hangi dersler hesaplaniyordu
-
@jkeynes ironi yaptım ironi. kafalar pırıl pırıl maşallah.
-
@obra sorry pampa
-
Hukuk 37,75 net
İktisat 27,75 net
Maliye 31 net
Muhasebe 23 netGk-gy 70-73 net bandında tahminizce kaç puan ve sıralama hangi aralıkta olabilir ?