2018 Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı İlanı (10 Kişi İİBF)
-
@sbf13 Hocam mb para politikası araçları mıydı soru? Ben de bir swift işaretlediğimi hatırlıyorum.
-
@bayke aynen öyleydi ben de iki sık arasında kaldım da Swift le kredili bişeyler vardı Swift yaptım
-
Doğru cevabi "Türk Keneşi" olduğu düşünülen soru kesinlikle iptal edilmeli, Tacikistan keneşe dâhil değil, açıkçası Tacikistan bir Türkî ülke değil.
-
@sbf13 swift yurtdışı havale diye biliyorum
-
Hepimize geçmiş olsun arkadaşlar, sizce sonuclar tahmini ne kadar sürede açıklanır? İlk kez bir kurum sınavına giriyorum, belirli bir kanun ya da yönetmelik de yok bu konuda en geç şu süre diye kısıtlama koyulmamjs anladığım kadarıyla.
-
@yağmur1223 ben onu 5!3!yaptım biraz da sıkmasyon .ve şöyle de bi örnek buldum dogru mu yaptim diye .çünkü benim kombinasyon berbat .http://hayatandmat.blogspot.com/2014/?m=1
fizik kitabı sorusu .tek farkı orda 5 kitap var burda 4 sesli harf var -
@cagii evet cevap oydu. Kapitalizmi yaymak GATT'ın amacı onu da çeldirici olarak koymuşlar b şıkkına
-
@ekeblad aynen 720 olcak o soru
-
@dididilara aylar bile sürebilir canları ne zaman isterse ama bence bunlar erken acılar personel ihtiyacından dolayı ama yanlıs sorulara itiraz falan baya sürer bence
-
@sbf13 +1
-
Klasik görüşe göre gelir dağılımında adaleti arrtıran sorusu vardı bi de
-
@gs47 klasiklere göresi mi var şıklara sosyal transferi koyduktan sonra
-
@gs47 o soru yanlıştı. Adaletsizliğe yol açan yazmalıydı öyle olunca cevap faiz ödemeleri oluyordu
-
O Maliye Politikası araçlarını sorduğu soru yanlış. Şıkların hepsi maliye politikasıdır. Özelleştirme de Gelirler Politikası da bütçe de borçlanma da hepsi maliyet politikası. Para politikası sorusu da yanlış. Para politikasını Merkez Bankası yapar. Bankaların verdiği kredileri ödeyebilecek insanlara vermesi, yani ''seçici kredi politikası'' diye bir para politikası yoktur. Swift de bir para politikası aracı değildir. Maliyede Kurumlar Vergisi mükelleflerinin ''vergi kesintileri''ni hangi beyannâme ile beyan ettiği sorulmuş, bu soru muğlak bir soru. Neden vergi borcu denmemiş de vergi kesintisi denmiş? Vergi kesenlerin kullandığı beyannâme Muhtasar Beyannâmedir, eğer kasıt buysa cevap budur. Yok değilse, o zaman sorunun bir esprisi kalmıyor zaten.
Böyle beş para etmez üniversitelere sınav yaptırılırsa böyle olur. Hiç ölçücü bir sınav değildi. Saçma sapan, muğlak, yarım yamalak sorular. Ne sorulduğu bile belli değil. Sonra da kamu kurumlarındaki insanlar iş bilmez diye ağlıyorsunuz. Küpü evirdim çevirdim, şurasını taradım filan diye soru sorduğun adamdan ne bekliyorsun ki, bu tür sınavları kazanacak adamlarda en ufak bir zekâ parıltısı dahi aramak beyhude ve boştur.
-
Bana göre Yıldırım beyazıt üniversitesinin soru hazırlama sürecinde baya bi tecrübeye ihtiyacı olduğu açıktır. Keşke kurum daha önce tecrübeye sahip bir üniversiteden destek alsa iyi olurmuş.
-
O stagflayon sorusu da yanlış bu arada. Ücret ve fiyat kontrolleri kronik enflasyon ortamında yapılır, heterodoks bir enflasyonla mücadele politikasıdır. Stagflasyonda sadece politika karması yapılır. Şıklarda tek bir politika karması vardı, o da bütçe fazlası ve tam istihdamdı. Ama stagflasyonda politika karması demek, zıt para ve maliye politikası demektir. Burada zıt maliye politikası yapılmış kajdksjdas, bu soru da yanlış.
-
Sınav devam ederken gözetmenin hatalı sorular hakkında tutanak tutması gibi bir durum şık olmuyor çünkü bu seferde sınav sorunları hatalı mı acaba diye sınav esnasında düşünmekte ayrı bi sıkıntıydı. Yapacak bişey yok. Herkese geçmiş olsun.
-
@zapo bir de bikaç soruda dogrumudur yanlışmıdır sormadan noktalı virgülle cümle tamamlamamız istenmiş.örneğin taylor kuralına göre ; demiş altya şıklar var, tanım aradım o da yok saçma sapan bi sistem
-
@zapo maliye politikası sorusuna katılıyorum ,ama seçici kredi politikası dediği şey selektif kredi denetimi diye geçer ve merkez bankasının dolaylı para politikası araçlarından birisidir.Beyanname sorusunda da kesinti kelimesi dogrudan cevabı muhtasar olarak veriyordu.Ek olarak Yıldırım Beyazıt universitesi bi b.ka yaramaz..
-
@zapo Maliye politikasında stagflasyonla mücadelede doğrudan 1.onlem olarak Gelirler Politikası ya da heteredoks politika olarak adlandırılan Ücret ve Fiyat kontralleri kullanilir.Bu politika piyasa da aksaklıklara neden olmamak amacli kısa süreli olarak uygulanır.Yani soruda bir hata yok.