24 Aralık Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı.
-
79,98062 600. Puani.
-
-
Kazanan arkadaşlari tebrik ederim. Allah yollarını açık etsin. Kazanamayan bizlere de insaAllah Mayıs sınavında kazaniriz. Ben çok bocaladim çalışma konusunda video kitap vs. Hepsi karıştı ve yarım kaldı. Şu an nasıl ders çalışacağı konusunda önerisi olan var mi? Uzaktan eğitim themes kitapları murat kitapları .... hangisini önerisiniz?
-
@kün-fe-yekun Themis'in ders kitapları en güvenilir olanlar, bunlardan çalışmak en doğrusu. Bence bu sınavı kazanmak için çözülmesi gereken 3 tane deneme kitabı var:
-
Konsensus çıkmış sorular. Bu kitabın en iyi tarafı cevap anlatımlarının çok iyi olması; cevapta o konunun başka ne şekilde sorulabileceğini de anlatıyor. Cevap anlatımları en iyi kitap bu.
-
Monopol: Çok popüler değil ama tam tamına bu sınavın zorluğuna ve soru kalitesine tekabül ediyor, ÖSYM'nin çokça tenezzül ettiği "hileli" ve "kelime oyunu" soruların benzerleri var bu sayede soru çözme tekniğine çok büyük katkısı oluyor. Nitekim bu sınav sadece konuları bilmekle yapılacak bir sınav değil aynı zamanda soru tekniğinin de öğrenilmesi lazım. Bu kitap bu iş için ideal. Tek sorunu cevap açıklamaları(özellikle özel hukuk konularında) çok zayıf o yüzden hatanı öğrenmen için çok dikkat etmen ve yanında kanun ve kitap bulundurman lazım, yanlışını tam anlayabilmek için. Yinede bence çalışmaya kesinlikle değer.
-
Tabii ki Justice: Özel hukuku sınavın mantığına ve soru tipine pek uymuyor bu yüzden biraz bu yönden zayıf ama cevap anlatımları monopol'e kıyasla çok daha iyi fakat zaten bu kitap soru tekniğinden ziyade konu tekrarı kitabı bu nedenle bence çözülmesi zorunlu bir kitap.
Konsensus'u en az iki kere çözmek lazım, en son üçüncü kez sadece yanlışlara dönüp yanlışları tekrar çözülmeli.
Monopol en az bir kere çözülmeli hatalara kesinlikle dönülmeli ama eğer konsensus iki kez bittiyse artık Monopol'ü de iki kez çözmeyi öneririm.
Justice bir kere çözülmeli ama sakin sakin sindire sindire yapılmalı bazı soruların aşırı absürtlüğüne sinirlenmemeli. Mesela İdare hukukunda son 4 testi çözmesen de olur. Benim şahsi kanaatim bu denli zor soruları sorarlarsa zaten sınavda ancak şans eseri çözülür. Nitekim Justice'nin bu zor soruları akılda kalmıyor. Zaten kitapta yer yer: "Buradaki sorular abartı ama yine siz bir bakın" benzeri ifadelerle bu soruların hangisi olduğu belirtiliyor.
Bir dershaneye tamamen bağlanmayı uygun bulmuyorum çünkü hiç bir dershane tüm derslerde en iyi hocalara sahip değil. Ben monopol'e gittim mesela diyebilirim ki Ömer Keskinsoy'un Ceza-Cmk (Anasaya da gayet iyidir ve sınav için yeterlidir) derslerine girmek lazım yine onun dershane notları kesinlikle gerekli. Abdülkadir Hoca'nın da derslerine girilebilir ama notları ve kitabı kesinlikle alınmalı. Bilal Hoca ise İdare-İdari Yargı ve Anayasa anlatsın sen dinle bu kadar teknik anlatan hoca azdır dersini dinle tahtaya yazdıklarını/tablolarını güzelce not al. Verdiği fasikülleri oku en zor sınavda bile 5 soru yaparsın ders başı ola ki tamamını yapamadın. Tarihte Bekir hocanın videolarını izle ve arada soru çöz, sınavdan önceki hafta bu videoları son kez baştan sona bitir. Bana hiç çalışmadığım halde sadece bir kere izlemekle 10 soru yaptırdı.
Bu sonuncu şahsi kanaatimdir: bir günde 10 saat çalışmak verimli değil. Önemli olan istikrar ve düzen, insan beyninin kapasitesi, vücudunun hastalığa dayanıklığı, ruhunun limiti belli. 3 ay sabah 9 akşam 9 şeklinde çalışıp sınava bir ay kala temelli bırakabilir, hastalanıp haftalar kaybedebilir veya çalıştıklarını unutabilirsin. Önemli olan program yapmak kendi kapasiteni bilmek ve ona göre çalışmak. Yorgun olduğun gün ara vermeyi bilmek lazım, çalışmanı saatlerle değil konularla ve sorularla ölçmek lazım. Programın gerisinde kalırsan daha fazla saat ve gün çalışırsın zaten. Ayrıca programı yaparken gerçekçi ol; günlük kapasitenin %50'sini baz al. Yani ben bir haftada bir ders bitiriyorum 1000 soru çözüyorum diyorsan dersleri iki haftada bir bitirecek ve haftada 500 soru bitirecekmiş gibi hesapla. Çünkü kesinlikle engel çıkacak, programın sarkacaktır. Saati geldiğinde değil kafan durduğunda çalışmayı bırak: bu bazen fazla çalışma bazen az çalışma demektir.
Nacizane aklıma gelen öneriler bunlar umarım yardımı olur.
-
-
@theinnerfish teşekkür ederim
-
@kün-fe-yekun Rica ederim, Allah kolaylık versin.
-
Arkadaşlar herkese merhaba. Öncelikle kazanan arkadaşları canı gönülden tebrik ederim. Forumu sessizce takip eden birisi olarak içimi dökmek için bugun üye oldum. Kısaca bende idari hakimlik sınav macerami paylaşmak istedim belki birbirimize ilham oluruz. Sonuçta bu çok zorlu bir surec. Nitekim kazananları mülakat aşaması bekliyor . Allah kolaylık versin. Ben gecen sene şubat ayında sınavlara girmeye niyetlendim. İşletme mezunuyum 9 sene önce mezun oldum. Evliyim bir kızım var. Kpss ye daha cok genel kültür genel yetenek çalışarak girdim. 75 civarında puan aldım. Daha sonra sayıştay için hazırlanmayı dusundum. Yazın kısa süreli bir kurs denemem oldu ne yazıkki zaman kaybıydı hiç oturup evde ders çalışamadım. Sayistaydanda 72 aldım.. Sonra idari hakimlik için yaklaşık 35 günlük bir kampa girdim sadece konsensüs ahmet nohutcu kitaplarından soru çözdüm justice aldim ancak süre nedeni ile çalışamadım. 5 derse tekrar yapabildim Gky hiç çalışamadım diğer dersleri biraz yüzeysel şekilde çalışabildim . ama 35 gün çok sıktım . 52ye 16 yaptım. 73 civarında bir puan aldım. Şimdi ise herşey başa döndü önümüzde açıklması beklenen bir idari hakimlik sınavı ve kendi adıma kpss sınavı var . yaş olmuş 30 . ne yapicam neye yonelicem bilemiyorum. Allah tüm emek verenlerin emeklerinin karşılığını en hayırlı en güzel şekilde almayı nasip etsin inşallah. 2017 bizim yilimiz olsun:)****
-
@kamelya merhabar dostum. Oncelikle.gec kalmis degilsin. Bu dedigin durumda olan dostlarimiz var. 2 cocuklu olanlar var hatta. Ve onlardan a grubu mesleklere yerlesenlee oldu bizzat sahit oldugum. Gec kalmis degilsiniz. Duzenli ve guzel bir calisma ile insallah bir adim atabilirsiniz. Ancak tavsiyem oncelikle kpss ye olabildigince agirliginizi verip guzel puanlar alin ve sonrasinda buyuk hedeflerinizden de kopmadan devam edin. Biz de burada yazilarimizla destek olmaya devam edecegiz. Allah yardimciniz olsun
-
@kamelya 24 Aralık Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı. içinde söyledi:
Arkadaşlar herkese merhaba. Öncelikle kazanan arkadaşları canı gönülden tebrik ederim. Forumu sessizce takip eden birisi olarak içimi dökmek için bugun üye oldum. Kısaca bende idari hakimlik sınav macerami paylaşmak istedim belki birbirimize ilham oluruz. Sonuçta bu çok zorlu bir surec. Nitekim kazananları mülakat aşaması bekliyor . Allah kolaylık versin. Ben gecen sene şubat ayında sınavlara girmeye niyetlendim. İşletme mezunuyum 9 sene önce mezun oldum. Evliyim bir kızım var. Kpss ye daha cok genel kültür genel yetenek çalışarak girdim. 75 civarında puan aldım. Daha sonra sayıştay için hazırlanmayı dusundum. Yazın kısa süreli bir kurs denemem oldu ne yazıkki zaman kaybıydı hiç oturup evde ders çalışamadım. Sayistaydanda 72 aldım.. Sonra idari hakimlik için yaklaşık 35 günlük bir kampa girdim sadece konsensüs ahmet nohutcu kitaplarından soru çözdüm justice aldim ancak süre nedeni ile çalışamadım. 5 derse tekrar yapabildim Gky hiç çalışamadım diğer dersleri biraz yüzeysel şekilde çalışabildim . ama 35 gün çok sıktım . 52ye 16 yaptım. 73 civarında bir puan aldım. Şimdi ise herşey başa döndü önümüzde açıklması beklenen bir idari hakimlik sınavı ve kendi adıma kpss sınavı var . yaş olmuş 30 . ne yapicam neye yonelicem bilemiyorum. Allah tüm emek verenlerin emeklerinin karşılığını en hayırlı en güzel şekilde almayı nasip etsin inşallah. 2017 bizim yilimiz olsun:)*
hemen hemen aynı durumdayız benim de 2 evladım var ve kamu kurumunda sözleşmeli memurum dediğiniz gibi yaş oldu 30 ama hayallerimizin peşinden koşmaya devam ediyoruz.bende hem kaymakamlığa girdim hem idari hakimliğe fakat bunları bir ön görü olarak yaptım hiç çalışmadım hakimlik olmadı tabiki ama bundan sonra düzenli çalışırsak olur inşallah.Rabbim yardımcımız olsun.kazanan arkadaşlardan bol bol fikir alabilirsek nerelerden çalıştıklarına dair bizim için yol gösterici olacaktır.Selam ve dua ile...
-
@ENTRY Allah hepimizi muvaffak etsin inşallah. Çocuk olunca herşey bi 3-5 katı zor oluyor . Ama sonu kıymetli ve güzel olur inşallah. 4 aydan biraz fazla bir zaman var önümüzde ve bu süreyi çok iyi değerlendirmek lazım. Bu süreci hiç uzatmak istemiyorum. Herşey gönlünüzce olsun.
-
@paretowilfredo çok tsk ederim. Kpss de alımların neredeyse durmuş olması beni daha çok idari hakimliğe yöneltiyor. Ama idari hakimlik de tek atımlık bir kurşun. İnanılmaz bir kafa karışıklığı yaşıyorum. İktisat maliye muhasebe çok zayıf şu an. Onlara çalışırken hakimlik olursa ve kaçırırsam üzülecek gibi hissediyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun. Tüm emek verenlere kolaylıklar dilerim.
-
Eğer Yeni anayasa kabul edilirse;kanunlar(ceza,borçlar vs..) sil baştan yeniden mi yazılır yoksa birkaç ufak değişiklik mi yapılır arkadaşlar?
-
Hocam yeni anayasada 21 madde değişecek ama bununla alakalı 70+ kanun etkilenecek. Küçük değişiklikler olacağını sanmıyorum.
-
Her yil degismiyor resmen 78 net aldiriyor bu sinavi:) bir onceki sinavda 78 dogruydu, buda. Bir daha hazirlancaklarin kulagna kupe olsun:)
-
@kismetnasip 76 doğru ile 83 aldım hocam. Alan gkgy ağırlığı ciddi önemli kanımca.
-
@Yoluzunyol ben 24 55 e 82 aldim. senin alan 60 gibi bir şey sanırım.
-
@FC-Real-GDP 58 hocam alan. ortak alan 7 idari yargı beş yanlış
-
@Yoluzunyol evet aslinda direk 78 dememek gerekiyor haklisin. Ozellikle idari yargi alan kismi katsayi getiriyor diyebiliriz. Aramizda 2 net varmis:) bu bu nasip ne garip bir sey. Tevekkulu birakmadan devam Bilgilendirme icin cok tesekkurler, mulakatta basarilar hocam
-
@kismetnasip 15 tarihte 12 yanlış yapmış biri olarak hocam ben ümidi kesmediysem kimse kesmemeli.Alan ile toparlayabilir miyim diye diye bu sonucu aldım, ama genelde gk olmadan yapamazmışım gibi dönütler almıştım.Belki ben gibi birileri vardır diye özellikle belirtmek istedim.Çok sınırdan kaçırmışsınız hocam süreç her birimiz için devam ediyor. Ümitvar olmak tek sermayemiz,dilerim yolunuz aydınlanır en kısa sürede
-
İdare Hukukunda biraz zayıfım da. Ahmet Nohutçu Kanunname'nin 2. Cildinde İdare ve İdari Yargı var. Bir de ayrı ayrı kitapları var. Kanunname 2. Ciltten çalışmak yeterli oldu mu? 2. Ciltten çalışanlar İdare+İdari Yargıyı kaç doğru yaptı yazabilir mi acaba?