HalkBank Uzman Yardımcılığı Kazananlar Mülakat
-
Ben kazanan arkadaşları tebrik ediyorum. Ancak kazanamayan arkadaşları daha çk tebrik ediyorum. Neden mi ? Çünkü cafcaflı testlere, kurabiyelerle, lobilerle aslında çk da iyi - kurumsal bir firma olduklarini, islerini profesyonel yaptiklarini gostermeye calisip sizi kandirmaya calistilar. Simdi dusunuyorum da verilmis sadakamiz varmış. ( nedeni bir arkadasim soyledi meselesine dayandigi icin ve kazanan arkadaslarin ve diger kisilerin verecegi hakli tepkilerden dolayi bu konuya deginmeyecegim) Yalnizca sizi gercekten tebrik ediyorum. Bunun söylemekle birlikte "kurumsal olmak" su gunlerde dillerden dusmeyen bir kelime. Peki gercekten kurumsal olmak nedir? Bunu iyice sindirebilmisler mi sizce ? Bence hayir. Neden hiç söylemeyecegim. Sadece cikarimlarimi paylasacagim sizinle. Ve unutmayin bu soylediklerim sadece fikir meselesi... Size sadece anlatacagim. Bunu sizde bir algi olusturmak, ya da size bir seyleri kanitlamak amaciyla yazmiyorum. Dedigim gibi sadece sonuclar ve fikirler olacak. Tavsiyem sadece okuyup gecmeniz. Tabi rahat gecebilirseniz. Size sorulan sorular soyleyecegim ve sonuclarini gosterecegim.
Sana verecegimiz ucret biliyorsun ki pek de fazla degil. Bununla gecinebilir misin? Cevap: efendim, benim icin aslinda ucret cok da onemli degil. Amacim kariyer yapmak... Heleki halkbnk benim icin super bir secenek. (Issizsim ulaaan, baskiya dayanamiyoruz artik halkbankta calisiyom diyim yeter bana diyemedim) Vereceginiz ucret ortalama 3000 lira... Lan asgari ucret 1400 lira (sozde) binlerce universite mezunu bu para icin cay satiyor aksama kadar. Bu sordgun soru mu ? Tabi sana gore cook az olabilir. Ama kime sorsan 3000 lira maasim olsun duzenli bi isim olsun yeter bana diyecegini bir "bankaci" olmana ragmen dusunemiyorsun. Kaldi ki birak da nasil gecinecegime ben karar vereyim. Merak etme 3000 lira ile 3 aile gecindirecek delikanli insanlar var aramizda. Sen kayitsiz olup yol aç yeterki.
Peki ingilizceyle aran nasil? (dikkat edin ingilizcen iyi mi demiyor) tabi toefl seviyesinde bir ingilizce sinaviyla nasil olsa ogrendi ingilizce bildgimizi(!). Diyor ki ben yine de kendimizi ifsa etmiyim. Farkli sorayim. Cevap: ingilizcem cok iyidir. Ing. Filmler izlerim , belgesel izlerim, following(!) news :)... Yabanci arkadaslarim var onlarla devamli ingilizce konusurum. ( lan su sisteminiz su stresiniz, su verdginiz guvensizlik nedeniyle ne filmi izliycem, ne yurtdisi seyahati yapacam. 1 senedir ders calismak icin birak film izlemeyi youtubedan "jokes" bile izleyemiyoruz. Sayenizde ingilizceyle aramin nasil olmasini bekliyonuzz diyemedim.)
2016 nin son ceyreginde enflasyon orani ne oldu ? - bak bak bak soruya bak. O kadar kesin bilinmesi gereken bir soru gibi ki nasil bilemedin diye ben bile sordum sorulan kisiye. Ne yapalim akintiya kapiliyoruz ister istemez. Efendim rakam olarak tam olarak hatirlayamadim simdi. Ama ekonomiyi devamli takip ederim. Ve ozellikler finansal degerlere ilgim vardir...vs. (Efendim bilmiyorum. Ancak varsayalim ki beni aldiniz ve ileriki zamanlarda firmanizda ust duzey bir pozisyona geldim. Enflasyon eger bizim icin cok onemliyse uygulayacagimiz bir stratejiyle bankamizin enflasyonu dusurmesine katkida bulunabiliriz.- himmm peki bunu nasil yapardin? Efendim bankalarimiz cok ac gozlu, bankaciligi bakkalcilikla karistiriyorlar mesela faiz oranlarimizi sadece banka ayakta kalacak ve kendini cevirecek seviyeye cekerdik. Menkul yatirimlar yerine reel yatirimlar yapardik. Bu sayede hem üretime hem üreticiye katkida bulunurduk ve kisa vadede sadece ayakta kalacaktik ama uzun vadede ekonimiye devasa katkilarda bulunup üretimk artirirdik, girisimcilerimiz bizden faiz lafini duyip geri tepmeyecekti ve bizden korkmayacaklardi ve cesaretli olacak fabrikalar kuracaktir.. Sonucta yine biz kazanacaktik enflasyon orani da dusecekti ve sorulmaya deger bile olamayacakti. Siz yeterki bankacilikla bakkalciligin karistirmayin ve yegane kar etme amacindan kurtulun. Ac gozlulugu birakin ! diyemedim... Neden mi ? Cunku biz daha fizyolojik ihtiyaclarimizi tam karsilayabiliyoruz hür fikrimizi soylemeye curet edebilir miyiz... Hayir.. Ancak liyakat demek ne kadar cavcafliysa gercekler de o kadar cirkin gelir onlara...
Sevgili arkadaslar lutfen kendinizi uzmeyin ve degersiz hissetmeyin. Benim de bir cok mulakatim olumsuz gecti. Cok da uzuluyorum ama kendime degil yukarida yazdigim gercekelre. Unutmayin , pes etmeyin Allah var... Burdaki amacim ne kqzanan arkadaslarin sevkini kirmak ne de polemik yaratmak. Bunlar benim fikirlerim. Yanlis olabilir, yaniliyor olabilirim ( ki insallah yaniliyorimdur) ama ben sizi tebrik ediyorum. Mumkun oldgunca kisa tutmaya calistim aslinda. Yazilasi cok sey var da bir anda hepsini yaziya dokmekte biraz basarisizim. Kalin saglicakla Allah'a emanet olun -
Halkbank 1000 kisilik alim yapcakmis butun pozisyonlarda. Hadi hayirlisi
-
@busus yarısı alındı zaten.
-
Geri kalan 500 kişi için tekrar sınav mı açacaklar?
-
@oz.ece35 yok ayrica 1000 kisi alcaklarmis oyle aciklama yapmislar 2017 yili icin. Mufettislik uzman yardimciligi falan butun kadrolarda.
-
@busus ilk çeyreğine kadar denmiş ama. 2-3 ay içinde alacaklar gibi anladım ben.
-
@oz.ece35 evet 3 ay icinde yaziyodu benim okudugum haberde . Onceki 500 dahil degil.
-
@busus inşallah öyledir. Sınavsız alım olacak gibi geliyor bana ama.
-
@oz.ece35 gecen sinavda cok para kazandilar. :))
-
@busus 6 ay içinde 2. Sınava girene bir indirim yapsınlar şaka bir yana elenenlerden alım olacağını düşünüyorum.
-
Sınav açacaklarını sanmıyorum.Uzmanlıktan elenenlere servis görevliligi,müfettişlikten elenenlere uzmanlık teklif edip böyle tamamlayacaklar diye düşünüyorum.
-
1 sınav daha gelir mi sizce ?
-
Kaynağı nedir arkadaşlar bu yeni alıma dair söylentinin?
-
-
1000 kişye tamamlayacağız ve 1000 kişi DAHA alacağız arasında fark var arkadaşlar geçtiğim alımın geriye kalanını yani 500 kişiyi daha alacaklardır.marta kadar bi sınav girişimi için zaman kısa bencede elenenlere hak verilecek.Ali Fuat Taşkesenlioğlu verdiği röportajda belirtmiş.dilerim hayırlısı olur herkes için
-
Kazanan arkadaşları tebrik ediyorum ama ilimde direk yazılı olup girebilirken. İnsan üzülüyor. Bugün yarın servis görevlisi olarak çağırırlarsa eyvallah ama hak ettiğin şey de güzeldi. İnsan kendini şey hisseder. Neyse. Ben kendi ilimi yazmadım diye olmadı belki orada da açık ara birinci idim. Grup ve birebir mülakatım süperdi. Şimdi açıklandığında hala kazandığı halde küçük şeylere takanlara ve istifayı soranlara.. İşsizlik çok zor şükür az diyorum. Bi de burada sevinenlere.. Sen kaybettiğinde nasıldı duygun.. Bir kazada sen ölmedin ama başkası öldüğünde havalara mı atlarsın n.. Allah herkesin gönlüne göre versin.. Herkese başarılar.. Olmayan herkese de İnş çok daha güzel şeyler olur..
-
................
-
@Forza iç kontrolden elenenlere ne teklif edilir
-
@Galata siz eğitimde misiniz?
-
@Galata o beşyüz hangi şartlara göre cagrilacak acaba