Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018
-
@ceks74 yani 40 soruda en az 26 değil mi? Yoksa onda da bölüm bölüm ayrılıyor mu?
-
@arven16 hocam evet 26. bölüm bölüm ayrılmıyordur özellikle sordum testte 65 alamız gerek değil mi diye,ama klasikle nasıl ikisini ortalayacaklar bir fikrim yok
-
Vay arkadaş ya testi alel acele çözmüştüm ek puan diye düşünerek sınav kolaydı kolaydı derken bi sürü yanlışım çıktı ne işler açtı başımıza
-
@fg94 hocam vallahi bende de öyle adam deyince 65 diye dumur oldum zaten sınavda bazı sorulara kafa yormadan şu olsun bu olsun diye diye rahat cevaplıyorduk. ek olarak belirtmeleri gerekiyordu ama.
-
ek olarak ankara'da oturan babayiğit birkaç arkadaş dilekçe verebilir mi bu cari oran sorusuna ?
-
arkadaşlar alan testindede mi 65 puanı geçmek gerekiyor (max14yanlış) yoksa bu alanı klasik sorularda sınırda kalanlara puan vermek için mi kullanacaklar bir bilgisi olan varmı?
-
@aleks10 baraj var demişler özellikle telefonda
-
@ceks74 hocam cevap 2 kabul edilmezse 25 doğruda kalıyorum o yüzden dilekçe yazmayı düşünüyorum ben
-
@ceks74 @fg94 Ben de rastgele çözmüştüm, bir soru hatırlamıyorum ya 14 ya 15 yanlışım var. Keşke test için de ayrı bir baraj olacağını önceden belirtselerdi. Ne kitapçığın üstünde ne de ilanda açık bir şekilde yazıyor. Her alandan 65i, ortalamadan da 70 i geçmek gerek diyor. Testi ayrı bir alan olarak algılayan arkadaş var mı merak ediyorum.
-
@fg94 maç yapılırken kural mı değiştirilir.Ozaman başvuruda belirtin yargıtaya gider bu karar
-
@aleks10 keşke en başta kurallar belli olsa hangi dersten kaç soru sorulacak puanlama nasıl yapılacak doğru yanlışı götürüyormu diye keşke belirtseler sınavda yaparken öğreniyoruz hepsini
-
Sınavda başarılı sayılma koşulu ilanda doğru düzgün yazmıyor şaka gibi vallahi. Bilseydim testi daha dikkatli çözerdim.
-
@alageyik08 hocam şöyle açan görevli ilk önce sınav kitapçığını okudunuz mu her alandan 65 gerekli dedi ben de e test ???? deyince testten de 65 almak gerekli olduğunu söyledi. 2,5 puandan 40 soru jeton düştü. belirtilse daha özenli olunabilirdi kimsenin düşündüğünü zannetmiyorum.
ingilizcenin 65 olması da yazmıyordu sanırım fakat biliniyordu,testin de o şekilde bilineceğini düşünmüş olmalılar ??.....
-
Yani burada yazılabilir ben yanlış mı anlıyorum. Her alandan ayrı ayrı 65 almak gerekiyor denmiyor mu? -
@ceks74 Hocam ama konular belirtilirken alan konuları içersinde İngilizce de vardı. Dolayısıyla İngilizcenin de barajı olduğu bence anlaşılan bir şey. Ama test için hiçbir açıklama yok.
-
@alageyik08 alan deyince ben iktisat işletme hukuk klasik testi anlıyorum..Çoktan seçmeli Alan testi diye ayrıca 65 gerekir diye belirtselermiş keşke.Bunu yazmaları İK da çalışanları yormazdı diye düşünüyorum.Neyse hayırlısı olsun
-
14 Ekim 2018 Pazar günü yapılan Rekabet Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Cevaplı Soru Kitapçıklarına adaylar aday.ankara.edu.tr internet adresinden sisteme giriş yaparak ulaşabilirler.
Adaylar sınav sorulara ilişkin itirazlarını 22 Ekim 2018 17:00'ye kadar sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile Rekabet Kurumu Başkanlığı’na yapacaklardır.
Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın TC kimlik numarası, imza ve adresi olmayan dilekçeler, faksla yapılan itirazlar ve Usulüne uygun yapılmayan itirazlar dikkate alınmayacaktır.
böyle bir açıklama yapılmış kurum sitesinde
-
@alageyik08 haklısınız hocam çok muallak bir konuydu zaten test böyle bir şey cıkmasını kimse beklemiyordur.
peki bu durumda ortalamanın nasıl belirleneceğine dair fikri olan var mı ?
yani atıyorum klasik sınavda hukuk 65 iktisat 65 işletme 65 klasik ortalama 65
test 75 ingilizce 85 diyelim. 65+75+85/3=75 diyerek bu notu mu sıralamada kullanacaklar ? -
@ceks74 sınavın nasıl değerlendirileceğine dair bi mail falan mı atsak acaba? Belki bi açıklama yaparlar da kafa rahatlar.
-
@ceks74 Ben de aynı şekilde düşündüm hocam. Ama test sürpriz oldu. Yani bonustur diye rahat ve uzerine düşmeden çözdüm hızlıca klasik sorulara bakabilmek için. Yani bilmiyorum geçen senenin puanlaması da yok elimizde. Burada bir arkadaş 2016 yılının sonuçlarını atmıştı, orada test için ayrı bir değerlendirme yoktu ama 2016'da test sormamış olabilirler. Yani bilmiyorum hayırlısı olsun diyorum. İşletmenin klasik kısmı güzel geçmişti ve mülakat için çok umudum vardı. Şu an ise üzüldüm. Nasip.