Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018
-
Hukukta son bi soru eksik
İçişleri izni: devlet
İdari vesayet
Tacirin sonucu: kısmi sorumluluk
Esaslı yanılma değildir hangisi:
Çocuk yaşı 18- Derece kayın hısım
Doğalgaz abonman
Sözleşme geçerliliği: yazılı şekil
İhale kanunu-doğrudan alım
Son soruyu hatırlayana bi çikileta
- Derece kayın hısım
-
@abrakadabrazz hocam siz herhalde bunca zamanin intikamini bu sorudan çıkaracagim diye ne varsa doktunuz soruya inşallah tam 50 alırsınız
-
@ceks74 hocam 3 alanda da içimi döktüm
-
Muhasebe sorusu 330 tl de finansman gideri olacakmis okuldan hocama sordum,ben isletmede talep esnekligi sorusunu tam yaptim,testlerde dogrudur isletmede,muhasebe kaydinda hata oldu cok puan kirarlarmi acaba iki hesapta hata var
-
@ceks74 hocam her şeyi yazmış bize de 10 felan verseler bari
-
@mopy-dick Hangisi TTK da gecen haksız rekabet hükümlerinden biridi ? Tuketicinin yanılmasina sebep olacak saldırgan tutum ve davranışlar
-
@akademili tam ben yazacaktım hocam
-
@akademili hocam bari 15 alalım,diğer sorudan 50 alsam geçerim diye bir ümit olsun :)) şaka bir yana çoğu kişinin sınavı iyi geçmiş maşallah ama herkeste bir tedirginlik var cevaplardan dolayı. elenirsem şok olmayacak bir duruma geldim sınav iyi geçmesine rağmen. inşallah sonuç hayırlı olur hocam :).
-
@akademili tebrikler, uğur derin dondurucu kazandınız
-
Arkadaşlar geçen sene (Önceki seneler değil) yazılıyı kazananların hangi alanlarda kaç puan aldıkları açıklandı mı? Açıklandıysa İngilizceden 65'in altında olanlar elenmiş mi? Çünkü bugün ilana bir daha baktım. Bir şey dikkatimi çekti. İlanda aynen şöyle diyor:
Sınav Konuları: ''Alan bilgisi VE yabancı dil bilgisi'' sorularından oluşur ve aşağıdaki konuları kapsar: ...
''Sınavın değerlendirmesi 100 tam puan üzerinden yapılır. Sınavda başarılı sayılabilmek için ALAN BİLGİSİ konularının her birinden en az 65 puan almak kaydıyla ortalama en az 70 puan almak gerekir.''İlanda Yabancı dil bilgisi, Alan bilgisi olarak gösterilmemiş. O halde ilana göre Yabancı dilden 65 almak gerekmez. Ortalamanın 70'i geçmesi yeterlidir. Geçen seneki uygulamayı bu yüzden çok merak ettim ama bulamadım bilen varsa yazsın lütfen.
-
@pasazade hocam geçen sene puanlar açıklanmadı ama 2016 da açıklanmıştı ve 2016da da aynı ifade yer alıyordu. Yani ingilizceden bahsetmiyordu en az şu kadar puan alınmalı diye ama 65 altında alanları da elemişlerdi. Bu sene de aynısı olur.
-
Geçen yıl rekabetin forum sayfasında bir arkadaş, sonuçların son iki yıldır 2 ve 3 haftada açıklandığını söylemiş. Bir başkası da genelde cuma mesai saati bitiminde açıklandığını yazmış. İletilerin hangi ayda yazıldığını bulamadığımdan geçen yılın açıklanma süresini bulamadım Karışık oldu biraz anlaşılmıştır umarım
-
@pasazade kardeşim ingilizce önemsiz olsaydı herkes girerdi zaten bu sınava. Önceki iki sınava da girdim ve her iki sınavda da aynı ifade vardı. Yine her iki sınavda da ingilizceden 65 barajı konuldu. Bu sınavda da 33 doğrunun altında yapanlar ingilizceden kalır.
-
Yalnız 2016 sınavından sonra galiba yönetmeliğe şu fıkra eklenmiş: (Ek iki cümle:RG17/10/2016-29860)
Sınav gruplarına göre ikinci fıkrada belirtilen alan bilgisi konularının ağırlıkları sınav komisyonunca belirlenir. Toplam yazılı sınav puanı ağırlıklı ortalamaya göre hesaplanır.Bu fıkrayı eklemedeki amaç neydi? Mesela İktisatın oranı %45 Hukuk %20 İngilizce %10 gibi alanlara oran belirleyip ona göre ortalama hesaplama yetkisi verilmiş. O yüzden özellikle geçen seneki uygulamayı sordum.
-
@ankaragüçlü Peki geçen seneki isim listesinde mülakat tam doldurulmuş muydu? Mesela İİBF mezunu 18 kişi alınacaksa 4 katı olan 72 kişi yazılıyı geçmiş miydi? 2 sene önceki listede Kurum sıkıntı yaşamış çünkü kimse sınavı geçemediği için belki koşullar esnetilmiştir diye merak ettim.
-
@pasazade hocam geçen seneki listeyi bilmiyorum ama koşullar esnetilmez bence ingilizcede. İngilizce test bir de klasik soru gibi yoruma açık değil yani ne aldıysak o.
-
@pasazade Gecen sene mülakat kontenjanı dolmamış 57 kişide kalmış ,ingilizce 65 baraj olarak alınmış.
-
@akademili, içinde söyledi: Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018
@pasazade Gecen sene mülakat kontenjanı dolmamış 57 kişide kalmış ,ingilizce 65 baraj olarak alınmış.
Cevap için teşekkürler.
-
Bu sınavda İngilizce barajı da olmasa kimseyi eleyemezler bence. Şuan bile çok zor ortalama çok yüksek kapatacak gibi geliyor
-
İngilizce barajı vardır mutlaka zaten girenlerin %70’i alandan barajı geçmiştir