Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018
-
@metehan evet bu sekilde yaptim aktif pasif esit dolayisiyla
-
@pmprofx krediyi ceken vergi yukumlulugune katlanir dendigine emin misiniz ? Bence 330 tl vergi yukumlulugu bulunmaktadir gibi notr bi ifade vardi bizim anlamamizi istiyolardi.
-
@beyaz02 eminim hocam hatta bende şaşırdım hem faiz ödüyor üstünede vergi ödüyor diye ama eminim öyle olduğuna
-
@metehan geri ödeme kaydında ödenen vergiyi neden ilerki döenmde ödenecek olan yani tahakkuk eden ama ödenmeyen vergi hesabına atalım ki hocam yanlışım varsa düzeltiniz soruda ödüyordu hemen vade sonunda
-
@beyaz02 faize ilskin ortaya cikan vergi dediler diye hatirliyorum banka faiz alma islemini yaparken para aktarma islemine yonelik olarak para kesiyor odeme isleminden bu isletme icin bir gider onceden odenmis bi vergi diye dusundum
-
@pmprofx ben sorudan emin olamadığım için yazıp geri sildim nasıl yapıldığını bilmiyorum bende
-
bankadan çekilen kredinin geri ödemesi yapılırken faiz ile birlikte ödenen vergisel yükümlülükler de (banka ve sigorta muameleleri vergisi, kredi kullanma fonu gibi) 780 finansman giderleri hesabında izlenir. Bir başka ifade ile faize eklenerek gider yazılır.
-
@pmprofx
o zaman direk 102 banka alacaklı 23000 mi olacaktı ki? yani biz hiç karışmayıp vergi işini bankaya mı bırakacaktık -
@pmprofx puff bu dogru cok puan kirarlarmi ki
-
BSMV ödemiştir varsayımı aldında 193 yaptım
-
@abrakadabrazz yds den 90 almış birisi olarak İngilizce sınavının zor olduğunu düşünüyorum.Kesinlikle paragraf sorular zor,cümle tamamlamalar özensiz ve zordu
-
Cümle tamamlamalarda yanlış 1 soru vardı;Tamamlanacak cümle tekil iken(İt),tamamlama cümlelerinin hepsi They ile başlıyordu.Böyle sacmalik görmedim.
-
Hukuk bölümünden giren yok mu? Nasıldı sorular, testte kaç soru vardı, zorluk seviyesi vs?
-
@bellatrix ben hukuktan girdim, 25 test sorusu kolaydi. 15 iktisat sorusu kolayimsiydi. Hukuk klasiklerden 7 sorunun bence 6si kolaydi(4unu sececektik), iktisattan da 4 sorunun 3u kolay gibiydi(2sini sececektik), ingilizce kolaydi ama yds falan cozmemis olanlar zorlanirdi ayrica paragraflar da bikac tane celdirici soru vardi
-
@bellatrix ortalama bir calismayla.gecmemek icin.hicbir sebep yoktu
-
@bellatrix hukuk soruları kolaydı ancak iktisatta sadece bir sorunun kolay olduğunu düşünüyorum. Geri kalan üç soru da tam puan alınacak kadar kolay değildi hatta ilk iki soruyu cevaplayacak çok kişi çıkacağını sanmıyorum
-
@bellatrix ayrıca ingilizce öğleden sonra olmasına kafa kalmamıştı bence ve sorular yds ayarında zordu
-
-
Arkadaşlar genelden girenler hukuk test cevaplarını hatırlıyor musunuz ?
-
@akademili bir tanesi 1.derece üstsoy kayın hısımlığı
bir tanesi doğalgaz abonelik sözleşmesi
bir tanesi sanırım idari vesayet
bir tanesi tck ya göre çocuktur 18 yaş olacakmış
bunları hatırladım.