Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018
-
@sdf hangisi yanlış olan soruda sadece yazılı sözleşme kurulur diyordu cevap oydu. Bir de tacir olmanın sonuçları vardı onun cevabını hatırlamıyorum
-
@islimbot hocam hukukun iktisat soruları:
-Likidite teorisine göre para hangi amaçlarla talep edilir?
-Farksızlık eğrisini tanımlayıp, gelir ve ikame etkisi sorulmuştu.
-En kek soru talep eğrisini tanımlayıp eğri üzerinde değişiklik ve emrinin kayma nedenleri sorulmuştu.
-Arz yönlü iktisatta bütçe ile ilgili bir soru vardı ama hatırlayamadım -
@arven16 Tacir olmanin sonuçları sınırlılıkla ilgili bir şeysi herhalde ,ek olarak Devlet ihale konunu yönetimi degildir soruyordu doğrudan alım tarzı bi şey olacaktı , İçişleri Bakanlığı iznine tabi isimleri soruyordu o de devlet olacaktı herhalde.Başka da hatırlayamadım
-
@akademili ben de aynı yaptım sadece içişlerini idari vesayet yaptım
-
Arkadaşlar ne zaman açıklanır acaba sonuçlar tahmini olan var mı?
-
Sınav ilanında yazmasa da az önce yönetmelikten baktım; mülakata 4 katı aday çağrılacakmış. Sanırım yüksek kapatır ve ingilizce ile bazı test soruları belirleyici olacak.
-
Arkadaşlar kurum sınava kaçak kabul etti en son bilgilendir misiniz?
-
@akorkmaz1910 @ceks74 Hangi sınıfta girmistiniz hocam, ben Kaşgarlı Mahmut dershanesinde girdim ama birkaç sira boştu benim sınıfımda da.
-
@agnes89
Genel: 280 kişi, 90,53 ile kapattı.
Hukuk: 80 kişi, 91,82 ile kapattı.
Bilişim: 40 kişi, 89,97 ile kapattı.
https://www.rekabet.gov.tr/Dosya/geneldosya/1-16.grup-basvuru-ozeti-ilan.pdf -
@islimbot iktisattan klasik: likidite seysine gore para neden talep edilir?(3 tane sebep vardi bunlardan birinin sebebi spekulasyon amaciyla). Talep fonks tanimlayiniz, egri uzerinde hareket ve egriyi hareket etme sebepleri. Kayitsizlik egrisini tanimlayiniz, fiyatlar artarsa tuketici tercihinin gelir ve ikame etkisini yaziniz. Son soru da arz iktisatcilariyla alakal bi seydi hatirlamiyorum
-
@alageyik08 hocam ziya gökalpti benim girdiğim ama en önde olduğumdan sonradan tekrar bakmadım 5 yerine de 7 8 dakika kalmış ola da saymış olabilirim sona doğru girenler çoğalmışsa bilemem ama ben 37 saydım.
-
@ceks74 Anladım hocam. Benim girdiğim sınıf 90 kişilikti, bizde de yine boşlar vardı ama azdı. Hakkımızda hayırlı olur inşallah. Herkes sınava çok kolay deyince biraz moral bozukluğu oluştu ben de ama hayırlısı.
-
@alageyik08 inşallah hocam,garip bir sınavdı şu testin etkisi ne kadar olacak ve klasikte puanları nasıl verecekler çok merak ediyorum, bazı sorular neredeyse 2 cümle ile bitirilebilecek düzeydeydi. 2 cümle şeye de 50 puan vermezler diye aynı lafları çevirip çevirip yazdım ben de.
-
@ceks74 Ben de hocam aynısını yaptım, özellik işletmede. İyi geçti sınav ama işte bakalım dediğiniz gibi puanlama nasıl olacak ve test bonus mu benim de merak ettiğim şeyler bunlar. İşletmeden barajı geçerim inşaallah diyorum.
-
Arkadaşlar şu genel hukukta ki Tüzel kişiler sorusunu nasıl cevapladınız,ne yazdınız ? Benim çok kısa sürdü ?
-
@akademili 2 sayfa yazdım dahada yazardım diğer sorulara geçmek zorunda kaldım
-
@abrakadabrazz, içinde söyledi: Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018
@akademili 2 sayfa yazdım dahada yazardım diğer sorulara geçmek zorunda kaldım
Valla helal olsun
-
@akademili o soru beni eleyebilecek soru. Tam olarak nasıl cevaplanacagini çözemedim sorunun,dernek vakıf yazdım ikisinden de 7 8 tane özellik yazdım,mal toplulugu kişi toplulugu tek amacı vardır vsvsvs gibi bitirdim soruyu. @abrakadabrazz hocam siz ne yazdınız acaba ?
-
@ceks74 Ben direkt dernek vakıf olayından girdim ,tanimlarini yaptım ,tanım icinde de bi kaç ozelliklerinden bahsettim bitirdim.yarım sayfa sürdü
-
@ceks74 hocam dediğiniz gibi dernek ve vakfı sormuştu. Dernek tanım, unsurları,nitelikli genel kurul kararları, zorunlu organlarının kaçar kişi olduğu, dernek vakıf farkları, vakıf içinde benzer şeylerden bilgi verdim en son öbt ile bitirdim. Aklıma gelenler bunlar sınav heyecanıyla ne geldiyse yazdım