Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018
-
Arkadaşlar merhaba
85 puana gelir mi? -
@orion belki ilk defa bu forumda olumsuz bı şey yazacağım ama mümkün değil be hocam
-
@orion kardeşim sana gelmez boşuna başvuru yapıp internet kotandan yeme.
-
Herkes ne kadar hakkaniyetli yaa, gözlerim yaşardı.
-
@richie-rich 2016'daki herkesin puanlarının açıklandığı sınavda sınava girenlerin yarısına yakını yabancı dilden 65'in altında kaldı. en çok geçilemeyen diğer ders de işletme oldu.
insanlar genelde sadece dilden, sadece işletmeden ya da sadece her ikisinden barajı geçemedi. sadece hukuk, sadece iktisat ya da hem hukuk hem iktisattan baraj altı kalan çok azdı. bu derslerden baraj altı kalanlar da genelde y.dil-iktisat ya da işletme-iktisat şeklinde baraj altı kaldı. yani iki dersten ya da tek dersten baraj altı kalan birçok kişi sınavda en büyük darbeyi işletme ve yabancı dilden yedi. hepsinden barajı geçen 13 kişi oldu.
Geçen sene de ilk kez klasik soruların arasına değerlendirilmenin nasıl olacağı açıklanmayan test soruları konuldu. Yani soruların zorluk düzeyi ve puanlandırma ya da kaç soru seçileceği her yıl değişebiliyor. örneğin 2015 sınavında soru seçme imkanı yoktu, 2016'da ise test sorusu yoktu. Sınav her daim sürprizlere açık.
3600 ek gösterge aldıktan sonra eğer idealinizde bir kurum varsa ve orası için birçok fedakarlıkta bulunup 0,3-0,5'le kaçıracaksanız ve mecburen benim gibi 2019 KPSS'ye girmek zorunda kalacaksanız dili olmadığı için ya da deneyim için başvuranları ve hatta Sayıştay'a gireceği halde başvurmayı düşünenleri ya da benim gibi işi olup bu kurum sınavına başvurmak konusunda kararsız kalanları gördükçe 2 tane daha hukuk doğru yapsaydım da ekran başında sinir krizleri geçirmeseydim diyebilirsiniz.
Burada benimle aynı fikirde olan ve sınırda kalan birçok arkadaş var ve birçoğuyla konuştuğumda raporlarını hobi olarak okuduğum ve medyada takip ettiğim bu kurumu neredeyse hepsi onlardan daha çok istediğimi ifade edip bana şans dilediler ve hatta birkaçı ısrarla benim 89,57 olan puanıma geleceği konusunda ısrarcı oldular. Ancak bugün forumda yazılanları gördükçe umudum çok azaldı açıkçası. Ancak yine de umutluyum. Bana moral veren tüm forum üyelerine herkes huzurunda teşekkür ediyorum.
hem işletmeyi hem de yabancı dili çok kısıtlı zamanda çalışabilecek babayiğitler varsa buyursun bence zira biz doğruları yazdıkça bizle aynı görüşte olmayanların tepkisiyle karşılaşıyoruz. Bu sayfayı sadece sınav için yardımlaşmak amaçlı kullanalım lütfen. Açıkçası söylenecek her şey söylendi. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun...
-
Haklisin gercekten .
Sayistaya gidecekler de basvursun diyolar ya artik iyice şaşırmışlar
insallah girersin hocam senin girmeni hepimiz istiyoruz.
-
Sınava başvurup bilerek isteyerek kasıtlı olarak girmemek hak yemektir nokta
-
'Abicim mal mısın yaa!4 şık 5 şık cevabını alamamış .sanki ilkokuldan sonra 4 şıklı sınava girdik.ne kadar salak salak sorular bunlar yaa'
Siyasalli71 diye bir sahis ozelden bana bu mesaji gonderdi arkadaşlar. Bu arkadaşa gelir uzman yardimciligi devlet gelir uzman yardimciligi maliye uzman yardimciligi sinavlarin kac şıklı oldugunu lütfen siz ifade edin. -
@lion Hocam ydsdeki en kolay konulardan biri İngilizceden Türkçeye çeviri veya Türkçeden İngilizceye çeviridir.
-
88,87’nin şansı nedir sizce arkadaşlar?
-
92 puanla başvurmayacağım arkadaşlar İngilizceden ötürü. Başarılar hepinize
-
Madem İngilizce soruyorsunuz bari 50-60 yds barajı koyun sayın rekabet kurumu yetkilileri
-
Sınavın alan kısmı tek oturumda olup bitiyor değil mi? Peki süre belli mi 3 saat 4 saat? Ve iktisat dışında diğer derslere hangi kaynaklardan çalışalım medeni ve borçlar için mehmet remzi mi tan tahsin zapata mı?
-
@frustration yds puanım 75, kpss'den 94 ile başvurucam ama işletme bölümünü yapabileceğimi düşünmüyorum. Senin mantığına göre ben de mi hak yiyeceğim. Bomboş bir duyar.
-
@mami1616 hakikaten kaç şıklı bu arada acaba
-
O kadar fazla çatışma yaşanıyor ki şu başlık altında, gündeme gelmesi gereken muhabbetler arada kaybolup gidiyor. Artık biraz sınava yönelik muhabbetler dönsün arkadaşar, ateşi körüklemenin manası yok isteyen başvurur istemeyen başvurmaz tamam. Başlık her gündeme geldiğinde acaba ders notu mu paylaşıldı düşüncesiyle başlığa girip tartışmalarınızı okumaktan yorulduk, bu tarz muhabbetleri özelden yapmanız daha faydalı olacaktır.
-
@hadleybull kardeş yazdığım iletilerden bunu anladıysanız yapabileceğim birşey yok. İşletmeyle ingilizceyi kıyaslıyorsunuz. 1 sene çalışarak iktisat hukuk maliye muhasebe ve işletme dersleri halledilirken 1 senede ingilizce ya halledilir ya halledilmez. Ben iyi niyetle bir şeyleri anlatmaya çalışırken iki de bir böyle yazdıklarımı saptırarak çok farklı yerlere çekiyorsunuz. Ama şunu bilmelisiniz ki yüksek puan herşey değildir. Bunu zamanla anlayacaksınız.
-
Başvuru süresinin 2 hafta olması da çok saçma bence. sonra açıklanmasına da 1 hafta desen etti sana 3 hafta. Keşke daha erken açıklansaydı da kvkk’na ya da rekabete ona göre yoğunlaşsaydık
-
@Antimülakat 'dan alıntıdır. Alıntının alıntısı olacak
Alıntıdır...
GENEL KADRO İÇİN GEÇEN YILIN SORULARI
4 iktisat 3 işletme 3 hukuk sorusu sorulmuş.
4 iktisat, 1 isletme, 1 hukuk çözme şartmış.
Toplamda da 8 soru cevaplandırılıyormuş, sanırım işletme ve hukuk sorularından kalan 2 tanesinden birini seçme fırsatı tanımışlar.
İktisatta verginin üretici/tüketici üzerine yansıması, enflasyonist-deflasyonist açık, ekonometri nedir amaçları nelerdir, ve bir tane de istatistik sorusu varmış.
Rekabet Kurulu Uzman Yrd. (Genel) Sınav Soruları
İKTİSATArz ve talep esnekliklerini göz önünde bulundurarak bir ürünün satış fiyatına konan bir verginin hangi durumda üretici hangi durumda tüketici tarafından ödeneceğini açıklayınız.
Enflasyonist ve deflasyonist açığı şekil yardımıyla açıklayınız.
40 kişilik bir sınıf mevcudunda 25 işletme öğrencisi 20 iktisat öğrencisi başarılı. 0,05 anlamlılık derecesinde hipotez testi yapmamız isteniyordu.
Ekonometri nedir? Amaçları nelerdir? Ekonometrik model hazırlanırken hangi aşamalardan geçilir?
İŞLETMEKonumlandırma nedir? Rekabet ile ilişkisini açıklayınız.
Yenilik nedir? Çeşitleri nelerdir?
Ekonomik Sipariş Miktarı nedir? Şekil çizerek açıklayınız.
HUKUK
Teşebbüs kavramını çeşitli kanunlar nezdinde açıklayınız?
Türk Medeni Kanununa göre hak ehliyetine sahip küçüklerin anonim şirketin yönetim kuruluna şirketi temsil ve ilzam etmek üzere seçilmesi durumunda hukuki ve cezai ehliyetlerinin nasıl olduğunu açıklayınız.
Çalışma kavramı ile ilgili bir soru.
İngilizce: Seviye olarak YDS'nin çok altındaydı.
-
@onuktekin Allah razı olsun sizden. Sorular yapılmayacak sorular değilmiş ekonometri ile istatistiğe bakmak gerek bir de işletmeye