@aliveli keşke 50 de olsa bir YDS şartı olsaydı, girebilseydik. Ahh ahh gitti ilan göz göre göre... YDS'si 50 altında olanlar ingilizceden barajı geçemeyeceği için sınava boş yere girmiş olacak. Ayrıca internetten başvuru kolaylığı da neredeyse başvuranlardan %20'sinin sınava girmeyişiyle sonuçlanacak. Kurum bari elden ya da postayla başvuru kabul etseydi...
Bu sene p16'da 92,2'ye 215. Sıra gelmiş. Geçen sene p16 92,6'ya 122. Sıra geldi. O halde 91 üstünde çok fazla bir fark yok ama yukarıda yazdığım gibi 89-91 arasına fazladan 200 kişilik bir yığılma olmuş. Zaten o kadar çok puan türü var ki, eğer 12 kişilik ilan gelirse 90 altı umutlanmasın. Ben de umutlanmıyorum. Ancak 87 alanlar Rekabet'i düşünmesin bile... Gecen sene 18 kişilik alım için 360 kişi çağrılırken ve tek yıl puanlar geçerliyken bile 89 altına düşmedi. Tek umudum ve benim gibi 90 puan altındakilerin umudu alım rakamının yukseltilmesi. Ancak öyle bir puan enflasyonu var ki 91-90 arası bile garanti değil. Hatta 91,5-91,0 arası bile kapatsa saşırmam.