TCMB 100 Uzman yardımcısı alımı 2018
-
@soulofnight başka kurumda çalışıp giren çok insan var duyduğum ve bildiğim.
-
Şimdi benim 2016 eylül yds puanım geçerli değil mi arkadaşlar ? 2018 p1 den 90 üstü puan bekliyorum ama yds den dolayı başvurmayacağım mı
-
sormuşlar .eylül 2016 yds miz geçerli değilmiş.Aynı durumdayız.Bildiğim kadarıyla SSM ilanında da aynı durum söz konusu
-
@gagelessh bu konuda yapacak bir şey yok mu peki. 9 eylülde yds ye giricem ama sonuçlar açıklanmaz son başvuru tarihine kadar
-
Yds puanı sayılmayacak arkadaşlar, kuruma yazalım bence vakit varken.
-
@consensus bilgi edinmeden öneri şeklinde yazdım 6 gün için geçersiz saymayın diye. Ama sonuç alınır mi bilemem.
-
@shadowmoon çok iyi yapmışsınız hocam bence bu durumda olan herkes yazmalı.
-
@consensus nasıl bir öneri metni yazdığınızı paylaşır mısınız
-
Bir garipliklerle dolu MB ilanı daha herkese hayırlı olsun. Öncelikle geçen seneyle karşılatıracak olursak:
- Geçen sene 8 katı aday, bu sene 9 katı aday yazılı meslek sınavına çağrılmış.
- Toplam açılan kadro geçen sene 77, bu sene 100 kişi
- Geçen sene yetkinlik bazlı mülakat da varken bu sene sadece komisyon mülakatı var.
- Yazılı meslek sınavlarının ağırlıkları bütün gruplar için bu sene daha adil olmuş.
- İstenilen puan çeşitlerinde değişiklik yok. Geçen sene de sadece 2017 KPSS geçerliydi.
- Yanlış hatırlamıyorsam geçen sene başvuru yaparken daha önce MB sınavlarına en fazla bir kez katılmış olmak diye bir kural da vardı.
Önceki senelerin taban, sınav ve dil puanları ile yaş karşılaştırmaları:
-
2009 - Uzman yardımcısı (500 kişi) - 85P1 + 70YDS + 30 yaş ----> 90.093
-
2012 - Uzman yardımcısı - 85P1 + 70YDS + 30 yaş
1. grup 200 kişi -----> 86.433
2. grup 250 kişi -----> 89.290
3. grup 100 kişi -----> 88.841 -
2013 - Uzman yardımcısı - 85P1 + 70YDS + 30 yaş
1. grup 200 kişi -----> 85.176
2. grup 300 kişi -----> 85.026
3. grup 100 kişi -----> 85.094 -
2015/1 - Araştırmacı (40 kişi) - 85P1 + 80YDS + 28 yaş ----> 88.019
-
2015/2 - Araştırmacı (60 kişi) - 85P1 + 80YDS + 28 yaş ----> 85.038
-
2017 - Uzman yardımcısı - 80P1 + 80YDS + 30 yaş ----> 80 ( Şartları sağlayan herkes sınava girmeye hak kazandı.)
1. grup 192 kişi
2. grup 280 kişi
3. grup 64 kişi -
2018 - Uzman yardımcısı - 80P1 + 70YDS + 30 yaş
1. grup 270 kişi
2. grup 270 kişi
3. grup 90 kişi
2015'e kadarki sınavların çıkmış sorularına bu linkten ulaşabilirsiniz.
2017 sınavlarının konu dağılımlarına bu linkten ulaşabilirsiniz.
-
@gagelessh Kurumu arayıp sormuştum onlar da bana bilgi edinme kısmından yazabileceğimi söylediler. Ben de ordan online bilgi edinme kısmından yazdım. Basitçe 2016 eylül yds puanlarının da kabul edilmesi gerektiğini istek şeklinde yazdım. Siz de bu şekilde fazla detaya girmeden yazabilirsiniz.
-
@e2i hocam çok güzel bir analiz olmuş ellerinize sağlık.
-
Arkadaşımın kurumdan telefonla görüştüğü kişi 2017 kpss'nin de kabul edilebilmesi için mb sitesinde bilgi edinmeye yazabileceğimizi söylemiş. Belki tekrar değerlendirme olabilirmiş.
-
@danzig Lütfen yazalım arkadaşlar... Ben yazdım. Ne kadar çok kişi yazarsa o kadar etkili olur.
-
Bilgi edinmeden verilen cevapta alım koşullarını bankamız yönetimi belirler şeklinde cevap geldi. O zaman bizlere neden kpss 2 sene diye bir şey söylendi. Yönetim kanuna bağlı değil mi?
-
MB hep kpss yi tek yıl kabul ediyor.ama yds den birseyler olabilir.
-
Arkadaşlar ben yds sinavinda gozetmen bir cocugun 10 dk onceden sinava baslamasina musade etti 2016 yds de gozumle gordum kavga cikardim sinifta benim disimda kimse sesini cikarmadi bimere ve cimere yazdim onu bile sallamadilar.Bimer ve cimerden birşey çıkmaz.Sınav ilanını da boyle cikardiktan sonra da degisecegini sanmam.ama yine de insallah degistirirler de siz madur olmazsiniz.
-
Cimere ben de yazdım 2016 yds sonbahar kabul edildin diye öneri olaraktan bakalım bir şey değişir inşallah
-
@e2i hocam bu seneki ilanda iktisatçıların başvuracağı 1. bölüm için sınav konularında iktisat, para banka, ekonometri yazıyor. Lakin paylaştığınız linkteki 2017 soru dağılımına baktığımda Türkiye ekonomisini görüyorum. Geçen sene de sınav ilanında konu dağılımı aynı (iktisat, para banka, ekonometri) mıydı? Ben bu sınavın ilanını ilk gördüğümde para bankayı ayrıca sınav konularında yazdığı için iktisat kısmına sadece makro, mikro dahil diye düşünmüştüm. Yani demek istediğim iktisat başlığına makro, mikro haricinde ayrıca dörtlü iktisatın hepsi dahil mi? Teşekkürler.
-
@kyrieirving 1. grup için sınavlar ve ağırlıkları tıpatıp aynı görünüyor. Fakat konu dağılımlarını bu sene değiştirebilirler. Alanım olmadığı için kesin yorum yapamıyorum.
-
@e2i çok teşekkürler hocam