TCMB 100 Uzman yardımcısı alımı 2018
-
muhasebede tek düzen hesap planı verilmiyor degil mi arkadaşlar?
-
79'la bu sınavı kaçırdım. sınava girenler bir sonraki yıllarda girecekler için soruları paylaşabilir mi acaba? geçen sene araştırdım kimse paylaşmamış. lütfen onlar gibi olmayın
-
Araştırmacı sınavının yazı sınav sonucunu açıklamışlar. Gerçi 9 kişi alacaklar ama yine de tahmin ettikleri süreden bile önce (22.09.2018) açıklamaları gayet güzel bir durum.
-
@arthaslaurenn Hocam, siz hangi kaynaklardan çalıştınız ve kaç aldınız?
-
@bluephantom Ben de uzmanlığa hazırlanıyorum. Daha girmedim sınava
-
Merkez Bankasının sınavları söylendiği kadar zor mu gerçekten yoksa abartılıyor mu?
-
Ben girdim araştırmacı sınavına ve geçemedim. Ama tabi sert bi sınavdı ve şimdilik hedef yaptığım bi sınav da olmadığı için üzülmedim.
Ancak şunu söyleyebilirim ki 1.grupta öyle 40 ordan aldım,55 ordan aldım ekonometri yapmadan barajı geçer kendimi mülakata atarım gibi bi durum sözkonusu değil, mülakata kalınsa bile girmek pek mümkün değil. Zira sınava giren 40 50 kişinin bir kısmı bankanın kendi uzmanları olsa da kalanlar hep ünilerde asistan, doktora öğrencisi vs, iyi kurumlarda çalışan sert iktisatçılardı. Bu adamlarla kafa kafaya oynamak bile güzeldi. Neyse, sonuç olarak buradan sekecek olan adamlar elbette uzman yardımcılığı sınavına da girecek. Dolayısıyla sert rakipler var. Kimsenin hevesini de kırmak istemem, sınav bu hiç belli olmaz ama gerçekçi olmakta da fayda var. 1.grupta mülakata eli kuvvetli gitmek için en az 70-80 almak gerekecek.
Sınavlar zor mu sorusuna yanıt olarak da 2015 yılından beri absürt soru sormuyorlar. Evet zor ama zurnanın deliğinden soru çıkmıyor artık. Ki bence o outlier sorularda biraz ilker parasız etkisi vardı. Allah rahmet eylesin iyi hocaydı ama sorularının ne kadar kastığından herkes bahseder. Bugün ise sorular o döneme göre basit olmasına rağmen yine zor çünkü bugünün öğrenci kalitesi çok aşağıda. Eski eğitim sisteminin canavarları yok artık. İyi olanlar da en ufak fırsatı varsa kendini yurtdışına atıyor.
-
@fondra Teşekkürler hocam bilgiler için. Allah yolunuzu açık etsin.
-
@fondra Hocam, bana grup 1'den giren adayların hangi kaynakları kullandığı lazım. Siz konuşma imkanı bulabildiniz mi?
-
Gujaratiden yaklaşık 300. sayfaya geldim hala sorular bana ben sorulara bakıyorum. Geldiğim yere kadar bir kere de youtubedan ingilizce dersleri izlemeye karar verdim. 3 gün daha uğraşırım olmazsa ben rekabet topiğine kaçarım arkadaşlar Ekonometriden 0 almak için o kadar yol çekilmez... Ekonometriyi de nasıl yapıyorsunuz nasıl gruptan isyan çıkmıyor anlamıyorum helal olsun yapabiliyorsanız. Kolay gelsin.
-
@norules 4. gruptan KPSS P1 82,5 ile çağrılmadım. Kaçla kapattığını ya da neden kabul edilmediğini telefon açsam öğrenebilir miyim?
-
@aday20 söylemeleri lazım.
-
Arkadaşlar, sınava girip elenen birisi bi kez daha girebilir mi seneye ? Bazı kurumlarda böyle bi şart vardı.
-
Merhaba, 1.grubun iktisat konusunda sadece mikro-makro mu var yoksa Türkiye ekonomisi ve uluslararası iktisat da dahil mi?
-
Sanırm en çok 1. gruptan başvuran var
-
@iron dahil hocam
-
@ankaragüçlü teşekkür ederim hocam
-
@nigazinpariz keşke sınava girenler listesi olsa da kimlerin sınava girdiğini herkes görse, o zaman neden ses çıkmıyor anlaşılmış olur gördüğüm ve duyduğum kadarıyla sınava gireceklerin en az yarısı; akademisyen, eski ekonomi bakanlığı ve hazinede çalışan uzmanlar artı Bankanın kendi içinden personel. Neden isyan çıkmıyor sorusunun yanıtı burada
-
Sınavın nasıl olacağı ne tür sorularla karsilacagimi karşılaştığım sorular karşısında nasıl far görmüş tavşan gibi kalacağımı düşünmekten calisamayisim peki. 5.gruptan hazırlananlar mesaj atarlarsa bilgi alışverişi için sevinirim. Şimdiden herkese başarılar diliyorum gönlünüzce olsun.
-
@pgulus Son hafta birader, sabret az kaldı. Umarım herkesin gönlüne göre, hakkında hayırlısı olacak şekilde sonuçlanır.