TCMB 100 Uzman yardımcısı alımı 2018
-
Arkadaslar, denge milli gelir ve kamu harcamalarindaki degisim yanitlarinizi hatirliyor musunux?
-
Herkes kolay diyor da para bankanın son yarım saati etrafıma baktım 10 kişi kalmış sınıfta. Diğer herkes bişeyler karalayıp çıkmış. Her sınıf böyle olsa 60 kişi ya var ya yok. Yarın da silkeler biraz ekonometri, kalır 30-35. Çok kolaymış harbiden.
-
@fondra aynen öyle.
-
@flatline milli gelir 4150 , Bütçe dengesi 750 fazla verir.
-
İktisat bir nebze kolaydı ,para banka gayet eleyiciydi.Ekonometri yapan para banka yapamıyor ,para banka yapan ekonometrı yapamıyor.Hal böyle olunca 50 ortalamayı geçmek bir hayli zor oluyor.Bugün ki sınavd iktisattan ve parabankadan toplam 150 puan alan mülakatta.
-
- Grup soruları geldi Allah razı olsun ancak diğer gruplardan girenler yok mu? Sayfada vardı sanırsam, sizden de bekliyoruz lütfen
-
Hukuktan girdim arkadaşlar. Dürüst olmak gerekirse sınav oldukça kolaydı. İşin üzücü tarafı iş hukuku,1211,temel kavramlar gibi yorucu sınav konuları belirleyip sınavda yalnızca vergi ve borçlar hukuku sormalarıydı(biraz da ticaret). Sadece vergi hukukuna iyi çalışan birisinin kolaylıkla barajı geçebileceği bir sınavdı. Sınavım pek iyi geçmedi; fakat ufak bir tavsiye: hukuk alanında hukuk fakültesi dışındakilere de hak tanınan sınavlarda hukuk alanında girmek büyük avantaj, değerlendirin.
-
@bebekdinazor Soruları paylaşır mısınız ?
-
- Gruptan sınava giren yok mu??
-
@gagelessh ben girdim hocam
-
@öğrenci 1)adi işlerde faiz ve temerrüt faizi 2)gabin, unsurları,tacirler gabin iddasında bulunabilir mi? 3)izaha davet 4) Türk vergi hukukunda geriye yürüme yasağı ilkesi aym nin buna bakış açısı. Böyleydi yanlış anımsamıyorsam.
-
@gagelessh ben de 5. Gruptan girdim
-
@bebekdinazor dediğiniz gibi yapılabilir bir sınavmış geçmişteki sorulara nazaran..
-
Önceki yillarda mülakata cagrilma puani kacti bir bilgisi olan var mi? Kacla kapatir acaba?
-
Para banka beklediğimden ve geçen yıllara göre kolaydı. Ama insan kaynaklarını böyle beklemiyordum açıkcası. İlk iki soru kitaplarda olmayan şeylerdi ve biraz elemek için yapılmış gibi geldi bana
-
@ankaragüçlü Hocam gerçekten MB seviyesinin çok altı bu sorular. Zira matematiksel sorular sorarlardı ve düşünme isterlerdi. Bunlar sadece ezber. Girmediğime çok pişman oldum. En rahat MB sınavı olarak tarihe geçecek. Beşeri sermaye seviyesi düştükçe bakalım daha neler göreceğiz.
-
@trchnyp paylaşabilir mısınız acaba? Puanım yetse alım sayısı çok diye ben de o alanı tercih edecektim
-
@bluephantom hocam önceki sorularla kıyaslandığında kolay gibi gözükebilir ama şahsen ben öyle tatmin edici cevaplar veremediğimi düşünüyorum. rekabet kurumunun sınavı dolayısıyla da para bankaya çalışamamıştım zaten. Bakalım kurumun not dağılımı nasıl olacak.
-
@pgulus ben yds 2016 yüzünden sınava katılamamıştım. Gelecek için soruları paylaşabilşr misiniz
-
@bebekdinazor hocam siz kac puanla cagrildiniz sinava? Ve 4. grubun kaçla kapattigini bilen var mi? YDS sartinin 70e inmesi nasil etkiledi merak ediyorum.