2016/2 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı mülakat soruları
-
@Antimülakat Bende taşra memurluğunu kazandım. evrak teslimini elden yapılması gerekli diye yazmışsınız https://www.tercihiniyap.net/haber/gtb-20162-b-grubu-mulakat-sonuclari-aciklandi bu linkte. bakanlığın sitesinde elden, posya veya kargoylada gönderebilirsiniz denilmiş.
'' Adayların atanabilmeleri için aşağıda belirtilen belgeleri ve beyanlarını 18.07.2017 tarihi mesai saati bitimine kadar Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı (Dumlupınar Bulvarı No: 151 Eskişehir Yolu 9. Km. 06530 Çankaya / ANKARA) adresine elden, posta ya da kargo yoluyla ulaştırmaları zorunludur. Posta ya da kargodaki gecikmeler dikkate alınmaz. Belirtilen sürede belgelerini teslim etmeyen aday atanma hakkını kaybeder.'' -
@Antimülakat hocam ben merkez memurluğu kazandım bizim kura olayı yok dimi biz direkt bakanlıkta başlayacagız, bide evrakları elden mi yeslim etmemız gerekıyor ıslak imza verilecek demiş bir site o yuzden sordum teşekkürler
-
@Antimülakat hocam belki bilirsiniz diye soruyorum mazur görün.bu istenen belgeleri elle veya bilgisayarla doldurma zorunluluğu var mı.bir de güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması için belge istememişler.bu da başlamak için her hangi bir engel olmadığı anlamına geliyor sanırım.teslimden 1 hafta 10 gün içinde sonra kuralar çekilecektir diye tahmin ediyorum.Zira vakit alacak bir şey kalmadı.Sizinle aynı mesleği ifa edecek olmaktan da ayrıca mutluyum.
-
@luca_07 hocam bakanlığın sitesine bakmadan geçmiş bilgilerden hareket ettim. Islak imza arttırılıyordu ilk belge tesliminde şaşırdım açıkçası bu duruma. Öyle yazmışlar ise doğrudur hocam.
-
@mervetohum hocam, kura çekiminden sonra bakan onayı yayımlanıyor, kişilerin isimlerinin yanında atandıkları bölge müdürlüklerini ismi yazılı olan. Başlangıç ondan sonra oluyor ama Ankara'da başlayacak olanlar bakan onayı gerekir mi, sonuçta kura çekilmeyecek, bu durumu bir sormanızı tavsiye ediyorum.
-
@zaknafein hocam elle doldurmak iyidir, net bilmiyorum zorunlu olup olmadığını ama ben elle doldurulmasından yanayım. Küçük prosedürler bunlar çok problem olmaz merak etmeyin. Meslektaş olmak elbette güzel belki bakarsın Ege GTB'ye atanırsın o zaman beklerim.
-
Bu arada forum üyelerimizi mesleğe ne kadar erken sürede başlarlar ise o kadar iyi olacak iki konuda bilgilendirelim: Birincisi eğitimi Ankara'da olan meslek gruplarında eğitime gidişler mesleğe başlangıç sırasına göre yapılır. Örneğin, Mersin'de 10 adaydan ilk başlayan ilk 3'ü eğitime Şubat ayında gider, kalan 5 tanesinin eğitimi Eylül ayına sarkar ve kalanların ki de Aralık ayında kalır. GTB'de eğitim almadan asil olamazsın, bu nedenle yolluk vs. den tam anlamıyla yararlanmak istiyorsanız asil memur olmalısınız. Gerçi eğitimi Ankara'da yapılacak olan muayene memurluğunda 50 kişi alındığı için herkesi aynı zamanda eğitime alırlar diye düşünüyorum. Muayene eğitim süresi 4 ay 10 gündür sonrasında 6 ay staj ve yazılı ve sözlü olmak üzere yeterlilik sınavı vardır. Muhafaza için ise uzun süre beklemek istemiyorsanız bir an önce tebligatı beklemeden, site de bakan onayı yazısından sonra mesleğe başlayın.
Erken başlamanın ikinci avantajı da maaş konusu. Mesleğe başlayacağınız ayın 15'inden önce bölge müdürlüğünüze gidin, min. 1 hafta önce. Çünkü bankaya dosyanızın gönderilmesi, bankanın size hesap açması vs. uzayabiliyor. İlk maaşı hemen almak istiyorsanız elinizin ayın 15'inden sonraya kalmayın.
-
@Antimülakat hocam birazda merkez memurluk için bilgi verebilirmisiniz bu konuyla alakalı . Eğitim sürecindeyken aynı zamanda işe başlanıyor mu?
-
@mervetohum hanım işe hemen başlarsınız ama eğitim için en az 1 sene bekleniyor. En erken 9 ay diyelim öncesinde eğitim verilmez adaylık süreci devam eder. Adaylarda işe başlar, onlarda işlem yapar normal memur gibi. İhtiyaçtan kaynaklı olarak yoksa bir sene yazışma yaptırılmaz adaylara.
-
@Antimülakat hocam bende il ticareti kazandım benim askerlik tecili bu güz dönemi bitiyor aday memurken erteleyebiliyoruz sanırım bunu ne zaman söylememiz lazım kuruma tecil olması için..
-
@elfwarrior kurum aday memur olduğunuz sürece askerliğinizi erteliyor hocam.
-
@Antimülakat Hocam maaşlarla ilgili haberi siz mi yaptınız? taşra memurluk maaşı cidden 3600 mü
https://www.tercihiniyap.net/haber/gumruk-memur-maaslari-2017
-
@yenilmezserhat maaş mesai o kadar hocam, ek 5000 varsa 350 tl daha ekleyin. Yolluk duruma göre olan yerlerde 1.000 tl üzeridir.
-
@Antimülakat içlerinde en zoru taşra memurluk mudur? çok mu zor-yorucu...Kyk mı Gümrük'mü daha rahat sizce
-
@Antimülakat 2016/2 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı mülakat soruları içinde söyledi:
@yenilmezserhat maaş mesai o kadar hocam, ek 5000 varsa 350 tl daha ekleyin. Yolluk duruma göre olan yerlerde 1.000 tl üzeridir.
Hocam size döner sermaye memurluğu ile ilgili bi kaç soru sormak istyorum yardımcı olursanız sevinirim
1- Döner sermaye memuru tam anlamıyla ne iş yapar çalışma şartları iş yoğunluğu nasıl hafta sonu mesaisi var mı
2- Gittigimiz herhangi bi yerde misafirhane var mı (alışıp ev tutana kadar)
3- Eğitime hemen mi başlanıyor ve eğitim kaç gün
4- Yemekhane var mı
5- Aday memurken askerlik tecil ediliyor mu
6- Maaşları tam ne kadar bi kaç kişiye sordum 2450, 2750, 3100, 3300 diyen siz kurumda çalışıyorsunuz doğrusunu bilirsiniz
7- Yolluk var mı varsa nasıl her ay yolluk alınıyor diyende var bir defaya mahsus alınıyor diyende var doğrusu hangisi
Bu cevapları verirseniz ben ve diğer arkadaşlarım çok mutlu olur teşekkürler -
@Antimülakat hocam bir sorum daha olacak. Yedeklerin ataması nasıl oluyor peki. Yerine geçtiği asilin ilinde mi görev yapıyor yoksa yedekler toplanıp ayrı bir kura mı çekiliyorr ?
-
@yenilmezserhat en zor ve ne riskli olanı muayene memurluğudur. Mesai ve iş yoğunluğu en fazla olan meslek grubudur. Muhafaza kapılarda, limanlarda, hava alanlarında görev yapar. Rotasyon ve kura işini takmaz isen elbette gümrük memurluk. Kyk ile kıyaslanır mı hiç? En az 3.600 tl maaş geçer eline, üstüne yolluk ve ek 5000 olan yere atanırsan 5.000 tl üstü alırsın daha da kıyaslamaya gerek var mı kyk ile.
-
@Leviathan yedekler içinde kura çekimi oluyor diye aklımda kalmış hocam.
-
@mecburiyet41 hocaom inanın döner sermaye memuru her yerde yok. Benim çalıştığım yerde denk gelmedim. Onlar taşradakiler ile aynı çalışma şartlarına sahip değiller. İş yoğunluğu az diye duymuştum. Misafirhane olayı yok maalesef. Eğitim herkes gibi 1 yıl sonunda yapılır. Yemekhane her yerde olur, belli bir ücret karşılığında aylık yemek yenilebilir. Aday memurken askere gidip gelebilirsin kimse engel olmaz. Maaş ve yolluk konusunda net bir şey söylemeyeyim bilmiyorum o meslek grubunu maalesef
-
Bu arada bu kadar arkadaş kazanmış forumda mülakatta çıkan soruları neden paylaşmadınız, biraz kızıyorum açıkçası. Bakın burada bir kardeşiniz olarak onlarca soruya cevap veriyorum ama mülakat soruları paylaşmaktan bile imtina ediyorsunuz. Oluyor mu biyleee. Hele bir de başka platformlarda yüzlerce soru paylaşıldığı görüpte burada paylaşım yapmayanlara gerçekten bir şey demiyorum.