2016/2 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı mülakat soruları
-
@Antimülakat Hocam merhabalar ben msb sivil hukukçu uzmanlığı mülakatını kazanmıştım sağlık raporu falan göndermiştim yaklaşık 2 ay önce hala bekliyorum fakat sosyal medyada msb sivil uzmanlık hakkında hep kötü şeyler okudum ayrıca şimdi de daha önce mülakatına girdiğim gtb muayene memurluğunu da kazandığım haberini aldım şartları gözden geçirince hangi kurumun daha iyi olduğuna karar veremedim sizce hangisini tercih etmeyelim? Ayrıca ben gtb ye belge göndersem iki kurum arasında benim için herhangi bir sıkıntı doğabilir mi? Son sorum ise gtb ye belge göndersek ne zaman başlarız benim için gerçekten hayati bir konu cevaplarsanız çok sevinirim. Saygılar...
-
@zaknafein maaş bordrosuna maaş mesai ikisini de yazdırıyorsun. Bu nedenle kredi çıkıyor sıkıntı olmuyor. Maaş ve mesai ikisini de zam geliyor. Maaş aşağı yukarı dediğin kadardır. Ek.ödemeler nedeniyle gümrükte maaşlar öyle tutuluyor.
-
@superman kardeşim normalde alınan belgeler seni direk memur yapmasa da memuriyet dosyanın açılmasını sağlar. İşe başladığın ilk gün sicil ve emekli numaran verilir. İşte o an memur olduğun andır. Bu nedenle tazminat alırsın.
-
@oguzhanyarisci gtb için süreç başladı. Evrak teslimi. Kura çekimi, atama onayı derken işbaşı. 2 ay diyorum en fazla. Msb de işe başlama tebliğden sonra sehirdışı 15 gün, aynı şehirde 2 gün içinde işe başlamaz ise hakkından feragat etmiş sayılırsın. Soruyu bir muayene memuruna sormak ne kadar doğru bilemedim ama çok yönlü düşün.
Çakılı kadro-Rostasyon
Askeri disiplin-Sivil hiyerarşi
Standart maaş-Standart olmayan maaş mesai yolluk (Rakam olarak daha yüksek-En az 2.000 TL daha fazla-Adaylık kalkıp, kaşe aldığında)
Risk yok-Risk yapılan her işlemde var.
Doğu görevi yok-5 bölgede de görev yapma zorunluluğu. -
@Antimülakat hocam çok sağol sen bir muayene memuru olarak işinden memnun musun ? Bir de gerçek manada görevde yükselme şansımız var mı muayene memurluğunda?
-
@Antimülakat hocam adaylık kalktığında demissiniz ama bi muayene memuru, adaya da artık yolluk veriliyor dedi.eskiden kase almadan yoktu ama şimdi var diyor.
Bir de alım ilanına baktım hocam derece 6,7,8 yazıyor muayene de.o zaman en düşük 8. dereceden mi başlatacaklar ise.normalde 9 a 1 oluyor ya.o ne anlama geliyor hocam.
-
@oguzhanyarisci kardeşim ben kamuda birçok kurumun artı ve eksisini bilen birisi olarak muayene mesleğini fena bulmuyorum. Elbette a kadroda Ankarada sabit olacağım bir işim olsa hiç düşünmez geçerim. Rotasyon kötü bir olay, mesleki stresi muhakkak yaşarsın. İş olarak, prestij olarak GTB muayene çok iyidir taşrada ama eksileri de yukarıda saydığım gibi. Yükselme imkanı fazla olan bir meslek. Son yapılan müdür yardımcılığı sınavında (%80 üstünde muayene memuru vardı.) Ankara önceliği muayeneyr veriyor, oradana da müdür oluyorsun. Biraz siyasi kanattan da güçlüysen bölge müdürlüğüne kadar çıkıyorsun.
Ama dediğim gibi rotasyon, mesleki sıkıntılar ve riskler muayenede bitmez, bitirilemez. Bu gibi sebepler kafanızı çok yoracaksa başka mesleklere de devam etmelisiniz, özellikle a kadro kariyer mesleklere.
-
@zaknafein yolluk belirleyen bölge müdürüdür. İzmir de biz atandigimizda sadece %10 civarında veriliyordu, şimdi yarısı veriliyor. Her yerde tamamı verilmez o biraz yanlış bilgi olmuş ama alınan yerler var. Maaş mesai de düşük değil merak etmeyin en kötü ihtimalle 4 bin civarı geçer elinize
-
@Antimülakat hocam 3 seneye yakın banka deneyimim var.her akşam yatarken veya işten sonra acaba hedef tutacak mi diye beyninde med cezirler yaşarsın.hedef tutmadı mi 3 kere performans savunması yer sonra al tazminatı git derler adama.bu gişeden başlıyor sadece pazarlama değil. insanların sana olan kaba görgüsüz bir o kadar da hırsız muamelesi ayrı bir konu.bakanlıkta bi muayene memuruna anlattım biraz.bankadan rahattır demişti bana muayene için.siz ne dersiniz
-
@Antimülakat hocam çok soru sorup başınızı ağrıtıyoruz kusura bakmayın:)bir şey sormak istiyorum eş durumu dilekçesi yazacağım ama cümleleri nasıl toparlayacağımı bilmiyorum,acaba internetten örnek dilekçelere bakıp yazsam olur mu sizce:)
-
@hotellingtkare olur hocam bir problem olmaz. Belgelerini eksiksiz gönderin dilekçe şekil ve içeriği sorun olmaz.
-
@Antimülakat çok sağolun hocam keşke tüm bilgili insanlar sizin gbi bilgilerini aktarmayı huy edinse:) teşekkür ediyorum:)
-
@Antimülakat hocam bir taşra memuru ortalama ne kadar maaş alır ? birde bu yolluk ve ek5000 hangi kapılarda var ? Kura olayında ise bi torpil veya başka bi etken var mı yoksa tam adil olarak mı yapılıyor ?
-
@mstf herşey adil o konuda hocam. Sonuçta herkes her bölgede görev yapıyor. Diyelim izmir değilde ilk görev yeriniz habur olsun. 5. Bölge de görev süresi 3 sene. Bir an önce 5. Bölgeyi bitirip, diğer bölgelerin görev süresini beklemek şans mı yokse değil mi? Yolluk ve ek 5000 olayı çok bilinen şeyler değil. Ama yolluk 1. ve 2. bölgenin büyük bölümünde var.
-
@Antimülakat hocam anlaşmalı banka vakıfbank mi . muayene eğitimde harcırah adı altında maaşa ek ödeme yapılıyor mu.
-
@zaknafein detayın dibine girdim be kardeşim, bazı bilgilerde sürpriz olsun Bu ne bilgi aşkı !
-
@Antimülakat hicam çok soran oldu b3n de merak ettim ama vakıf mis elemanlar öğrendi
-
@Antimülakat hocam kura ne zaman çekilir sizce.
-
@lastmetal fazla sürmez bir ay içerisinde belli olur.
-
@Antimülakat ne zaman işbaşı yapılcağına dair bilginiz var mı hocam ?