GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@james-buchanan soru hakkin dogumuna engel olan yada hakkin varligini sonradan ortadan kaldiran nedenlerin olmasi degilmiydi.
İtirazdir bu.
Hakkin kullanimina engel olan nedenlerin varligi defi -
@sinan-taylan rgsyih tek bi tanımı var soruda da eksik yazılmış bunun yanlışlığı kesin ben bunu görünce diğer cvp üzerinde durmadım varsa yanlış başka cvp birden fazla yanlış şık var demektir
-
@sinan-taylan
Parasal artışla birlikte nüfusa görede harcama artışı gerçekleşmiştir diye hatırlıyorum -
@gkhn-gnr dguy da da yokmuydu mali tevzinin bir tane olan gelir gider ve hizmet bolusumunu 3 farkli şikka dagitmadi mi şıklarin yarim olmasi yanlis olmasi demek degilmis demekki
-
@m-ali34 12. Soru da derneklerle ilgili yanlısı soruyordu hatırlıyorsam o da tüzel kisilikle alakalı bir cevap yaptım
-
@bindokuzyüz3 ya os soruyu ne yaptğı hatirlamiyorum dye şıklar neydi acaba
-
@eliff bende pek hatırlamıyorum ama bir seçenek çok fazlasıyla kendini belli ediyordu
-
@atlantiss23 sagolun hocam. Onlar tartistikca yanlislarim çoğalıyor gibime geldi. Psikolojim bozuldu valla.
-
@eliff cvp azalan
-
@bindokuzyüz3
Teşekkürler
12. Soruda derneğin zorunlu organlarının olması ile tüzel kişilik kazanır gibi birşeydi sanırsam -
Gerçek hatcamayı hatirlayan var mı arkadaşlar kafama takıldı ???
-
Dernek sorusunun cevabı nasıl organlar ile olan şık oluyor ki onun cevabı yerin en büyük mülki amirine diye başlayan şık olmayacak mıydı?
Bir de tam yargı davası doğru mu yürütmenin durdurulması değil mi o da? -
@gkhn-gnr cvp artan , grafikte azalan şey getiri değil TOPLAM MALİYET .. sonuç olarak toplam maliyet azaldıkça getiri artar .. ölçeğe göre artan getiri..
-
@gkhn-gnr Eminmisiniz hocam azalan olduğuna
-
47 devri butceyle ilgili soru neydi? Cevabi tam hatırlamıyorum da.
-
@futureguy sozlesmeden fwsih diyolar
-
@moonlight hocam dguy daki ortam burda yok farkında mısın? insanlar ısrarla kendi doğrularını kabul ettirmeye çalışıyor burda. O soru kesinlikle ölçeğe göre artan. Azalan diyeni tekrar maliyetler konusunu çalışmaya davet ediyorum
-
@moonlight hocam dogru diyor soruyu cok karıstırmışsınız.cevap ölçeğe göre artan getiri
-
@moonlight grafik azalmıyordu. LRAC eğrisinde azalan getiri olan kısım vardiya ona çok benziyordu. Maliyetler artıyordu max oluyordu hatta ama sonra eğrinin devami çizilmemişti. Yani hangi şekle göre maliyeler azalıyor deniliyor hayret ediyorum
-
@elinor-ostrom yanlis olan şikki soruyodu ki tuzel kisiliklerini zorunlu organlarini olusturduktan sonra kazanir diyodu burasi yanlis
Mulki amire teslim ettiklerinde tuzel kisilik kazanirlar