GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@bindokuzyüz3 evet ben suan emin oldum çünkü olcege gore artan getiri toplam maliyet direk artması ama grafikte toplam maliyet artıyordu azalarak da olsa artiyodu
-
@atlantiss23 kardeşim grafik azalarak artıyordu tc nin azalarak artması da mc nin azalması demek. Cevap artan
-
@tugaygunes dguy mali tevzin sorusu netti bende b kitapçığı cvp a şıkkıydı hatta mali tezin merkezi ve yerel yönetimler arasındaki kaynakların nasıl dağılacağını söyler bende şıkkında iki yerel yönetim arasındaki dağıtımı açıklıyordu cvp netti sende de öyledir eminim
-
artan getiri diye çok ağır savunma var. hatta net diyorlar. bende azalan dedim.
-
@eliff pardon olcege gore artan getiri tc nin azalması dycektim
-
@zenginmemur ben tevdi ve sözleşmeden fesih diye bir şık hatırlamıyorum. Tevdi nin yanında sözleşmeli olan sadece sözleşmeden dönmeydi.
-
@tugaygunes Evet baktım da şimdi öyleymiş vakıflarla karıştırdım sanırım
-
@elinor-ostrom
Ben cevap o şık olarak değil şıklardan birisiydi oydu demek istedim. Yanlış olanı soruyordu diye hatırlıyorum ben de zorunlu organlarla tüzel kişiliği yaptım ama hayırlısı -
@eliff tc hiç bir zaman azalmaz ölçeğe göre artan getiride bile artar. Tc nin azalması için üretimin azalması gerekir
-
@eliff anladım hocam
-
@futureguy evet hocam bnde hic hatirlamiyorum.Cikmislardada var tevdi ve sözlesmeden dönme cevap
-
@atlantiss23 grafikte maliyetler azalıyordu getiri artıyordu , eğer şekil dikey eksene kıvrılıyor olsaydı maliyetler artıyor getiri azalıyor olacaktı, maliyet grafiklerine bakarsan ne demek istediğimi anlarsın , ikna olmak icin itiraz ettiysen umarım bu açıklama yeterli gelmiştir
-
Ulusal varlik sorusunin cevabi neydi
-
@zenginmemur aynen hocam öyle.
-
@futureguy ulusal varlik sorusunu ne yaptiniz birde yikarda cevaba fesih denilmis
-
orda maliyet artiyordu yalniz. lrtc yi vermisti, lrac olarak düşünün azalan getiri oluyor.
-
@hickskaldor netten baktım olcege gore artan demek tc nin azalması demek tanımında yaziyo
-
@zenginmemur hem ulusal varlik hem de gercek artis sorusu neydi ya
-
@sinan-taylan asagidakilerden hangisi ulusal varliklardan degikdir.Gercekte artisin tanimi kamu harcamalarinda
-
@moonlight tamam işte hocam sen söylüyorsun cvp ı zaten grafikte toplam maliyet attandı ve getiri azalandı hatırla dikey eksendi tc ve grafik 0 nok. Cikıp azalarak artan pozitif eğimli yatay eksene bükülen bir doğruydu