GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@zenginmemur yani cevaplari net neydi hatirlayamiyorum
-
@moonlight cevabı sen kendi kendine söylüyorsun zaten. Önce sen kendini ikna et
-
@gkhn-gnr LRAC eğrisinin azalan getiri kısmına benziyodu verilen grafik ama işin ilginç kısmi eğri max olup aşağı doğru iniyor gibiydi. Ama cizilmemisti devamı.
-
@gkhn-gnr Hocam grafiğin yatay eksene kıvrılması AZALAN , grafiğin dikey eksene kıvrılması ARTAN
-
@atlantiss23 Hocam valla ben sizin bundan sonra daha dikkatli olmanız için açıklama yaptım iyiniyetli olarak , ille benim dediğim doğru diyorsan yine de sen bilirsin tabi
-
Arkadaşlar kısa dönem (ac) ortalama maliyet eğrisinde u şeklinde olan biri bana söylesin u nün sağında kalan yani sabit getiriden sonraki yani ac nin artan yani maliyetlerin arttığı bu noktada azalan getiri var hatta aşırı kapasiteyle çalışır
-
@moonlight hocam senin karıştırdığım nokta o azalarak artan yada artarak arta olmasını belirler ama sonuçta artar yani getiri azalır
-
program/performans, def'i/itiraz, artan/azalan bunlar netleşmedi.
-
@atlantiss23 inmiyordu eğer inse hem sabit hemde artan getiri hemde aslan olurdu çünkü grafiğin hangi nok. göre çözüm yapılacağı belli değil
-
[url=https://hizliresim.com/9NA9n9][img]https://i.hizliresim.com/9NA9n9.jpg[/img][/url]
iktisadı iyi olanlar, bir kaç sorum olacak yüklediğim resimdeki grafikler uzun dönemde düşünülebilir mi? Ve ilk üç grafikle 4. grafik bağlantılı düşünülebilir mi? Eğer bu iki soru evet ise ölçeğe göre artan getiri olur, Ac azalan çünkü 1. bölgede. Ben de yanlış yapmış olurum. -
@caglarr hocam hatan var. lrtc vardi soruda.
-
@caglarr bağlantı metni resim bu:)
-
@eliff yani artan getiri olması için üretim arttıkça tc azalır diyosunuz. Peki üretim arttıkça sizce tc azalabilir mi? Bence mc ile karıştırıyosunuz. Bi malın eksi maliyeti olması gerekiyo sizin dediğinize göre buda fizik kurallarına aykırı. Yinede siz bilirsiniz iyi günler
-
Arkadaşlar zihni kayıt sorusunun içeriğini hatırlayan var mı ?
-
@james-buchanan yok ya defi yaptm ama bariz itiraz neresi muallak ki bunun
-
@bernaberna ev sahibi kiraya zam yapıyor ama asil amaci zam değil kiracıyı evden çıkarmak
-
@hagi kullanılır aç örneklere bak
-
@atlantiss23 iyi de o zaman mutlak muvazaa olur.
-
@hickskaldor Evet tc grafini düşününce tc hiç azalmiyo doğru ne biliyim olcege gore artan getiri icin tc nin azalması demis bir tanım orda ole düşündüm ama haklsnz
-
@james-buchanan muvaza icin anlasma olmasi gerekiyor üstad. Bu adam sadece zihnindeki düşüncelerle hareket ediyor. Ve zihnindeki sey ile yaptigii gereken şey farkli