GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@eliff kendi doğrumu artırmaya çalışmıyorum emin olun doğruyu göstermeye çalışıyorum. Keşke herkes sizin gibi kabul etsede tartışmalar kısır döngüye dönmese
-
@james-buchanan program da net degil midir
Soruda gecen optimal kaynak kullanimini kimse dikkate almamis herkez fayda maliyrt analizinden yola cikmis performans diyo ama onemli kelime optimal kaynak kullanimi -
@hickskaldor ben zaten yanlış kabul etmiştim.sıkıntı yok
-
Arkadaslar ORTODOKS sorusunun cevabini ne yaptigimi tam hatrlayamiyorum ama hangi şık oldugunu hatrliyorum . Hatrlayan varsa cevap A grubunda hangi şıkti yazabilirmi rica etsem ?
-
@james-buchanan yani bu tpl mpl analizi kısa dönem için mi sadece bir de dün okudum da ölçek getirisindeki ana tema ac nin azalan veya artan olmasıymış yani bende sınavda tc artarsa azalan getiridir dedim ama emin değilim bu yüzden ac önemli çünkü. https://i.hizliresim.com/9NA9n9.jpg burdaki gibi bir bağlantı kurulabilir mi onu merak ediyorum ben aslında
-
@fatihmavcu kitabı açıp bakmak zor değil hocam savunsunlar bişeyi değiştirmez.Dikey eksende toplam maliyet yatayda ölçek büyüklüğü varken eğri pozitif eğimliyse ve ısrarla artan getiri diyorlarsa yapacak bişe yok kendi eksiklikleri.
-
@kubrabaris A grubunda c şıkkı diye hatırlıyorum
-
@atlantiss23 arkadaşlar bu çıkmış soru zihni kayıt
-
@mavi ohh cokk sukur, cok tesekkur ederim
-
@istatistikçik tc nin negatif eğimlisi mi var ya hahaha
-
@istatistikçik olay bitmiştir.
-
@hickskaldor üretim arttıkça değil dostum 'ÖLÇEK BÜYÜKLÜĞÜ ARTTIKÇA' piyasaya yeni firmalar girdikçe maliyet azalan olamaz mı sence :))))
-
@hickskaldor cidden bilmediğim için soruyorum tc negatif eğimli olmaz mı hiç?
-
@istatistikçik Hocam sen bize tavsiye vereceğine aç kitaba bak bakalım TC nin negatif eğimli olduğu 1 tane grafik var mı? Bizim elbette eksikliklerimiz çok ama bu soruda değil , TC daima pozitif eğimlidir , yataya doğru kıvrılıyorsa maliyet AZALIYOR getiri ARTIYOR , dikeye doğru kıvrılıyorsa maliyet ARTIYOR getiri AZALIYOR demektir .. Soruda da maliyetler yatay eksene kıvrılıyordu yani “MALİYETLER AZALIYORDU BU NE DEMEK GETİRİ ARTIYOR DEMEK” .. ikna olman için açıklama gereği duydum hala azalan diye direteceksen yapacak bir şeyim kalmadı benim , millete yetersiz derken bin düşün bir söyle
-
@caglarr olmaz hocam
-
@moonlight abi eğer üretim miktarıyla tc verilseydi grafikte evet haklısınız ama ölçek büyüklüğü diyorum bunda anlaşılmayacak ne var.
-
@istatistikçik ölçeğe göre artan getiri olması için tc negatif eğimli mi olmalı yani hocam. Kısır döngüden çıkamıcaz hocam neyse hakkımızda hayırlısı iyi günler
-
@moonlight yanlış anlamayın hocam ama grafiğin dikey ekseninde TC yatay ekseninde ise Ölçek Büyüklüğü vardı.
-
@2761 evet hocam biliyorum burda sıkıntı yok
-
@gkhn-gnr Arkadaşlar ıccık iktisattan anlıyorsak cevap artan olmalı çok da iddalı konuşmam böyle ama