GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@baybatur yani bu soru da bence çok muğlak. Öncülü ya eksik yada tam açıklayıcı değil. Yukarıdaki yorumlar ve cevaplar da gayet doğru. Hsbc örneği mantıklı geldi bana da. Fakat kktc ile ilgili özel bir durum yada soruda bir çeldirici nokta var ise birçok kişi terste kalabilir. Kktc bizim için bağımsız bir ülke ve dış alem bile sayılsa da. Oradan yapılan tüm işlemler aslında içtir. Zira kktc dış dünyada bankacılık yapamaz. Tc bankaları yani dolayısıyla tc üzerinden yürür tüm işlemler. Yabancı para ile bankacılık işlemi de yapamaz. Çünkü tanıyan ülke yok. Herşeyi bizden geçer. 6 yıllık bir bankacı olarak söylüyorum ki, kktc bizim için, sektör için 82.vilayettir. Sorunun tekniği, öncülü, bizlerden istediği nedir, cevap nedir yada ne olmalıdır, gerçekten çok su götürecek bir konu gibi. En kötü soru iptal olur. Herkesin hakkında hayırlısı olsun.
-
@beveridge-eğrisi kardeş nerenizle okuyorsunuz yorumları. Kıbrıs ta Kıbrıs diyen yok. Az bı relax
-
@baybatur zengin arkadaşa diyorum ben sen niye üzerine alınıyorsun? neyse tartışmayacağım.
çoğu yer 80 altı kapatır bu arada. Dguy kadar tuzak soru yoktu ama geçen yıllardaki guy sınavlarına göre zordu. umarım hakettiğiniz puanları alırsınız. Saygılar. -
@emr hah hocam arkadaşlar mevzuya ayikamadi bir türlü. Yok cumhuriyet mis yok bunu bilmeyen leri üzmeyecek mis. Ben bankacılık sisteminden bahsediyorum ki kesin Kıbrıs ta demiyorum zaten. Böyle bir ihtimal olabilirmi diyorum. Ama arkadaşlar yorum okumak için değil de ortalığı karıştırmak için giriyor belliki forma.
-
Paramız konvertible olmadığı için iç piyasadaki Hollanda bankasından alinan TL cinsinden borç alacaklının uyruguna göre dış borç sayılır veya Almanya'daki Türk bankasindan TL cinsinden alınan borcta piyasanın uyruguna gore dış borç sayilir
-
@bg2603 Sağol
-
Mesela ABD gibi İngiltere gibi ülkelerde dış borç ayrımı alacaklının uyruguna göre yapılır çünkü parası konvertible
-
Az önce biri yazmış bende baktım paretodan Alternatif,Fayda maliyet analizi programda geçiyor
-
@emr Ya zaten o kadar derin düşündülerse ödül verelim onlara
-
Dguy başlığında da aynısı oldu. Soru tartışmayı normal çerçevede yapamıyoruz maalesef. Herkes işaretlediğini körü körüne savunuyor ve diğer yazılanları temelden reddediyor. O başlıkta @can-mavi arkadaşımız resmen savaş verdi. Burada yazdıklarımızı biz zaten yanlış kabul ettik arkadaşlar, maksat hakkaniyet ölçüsünde değerlendirme yapmak. Sorunun kökü hatalıysa hatalıdır, itiraz edilir iptal edilirse soru herkes için doğru ya da yanlış sayılır bir soru eksilmiş olur 100 değil 99 üzerinden değerlendiriliriz. Burada tartışmanın amacı; bir tane sınava girmiyoruz, hayatımız sınav ve önümüze bu tarz sorular ısıtılıp konulacak. Aklı selim ve sükunet içinde bilgilerimizi aktarırız olur biter. Ama burada "kötü niyetli" hareket ediliyormuş gibi lanse edilmenin, eksik ya da yanlış biliyor olanı hor görmenin de doğru olduğunu düşünmüyorum. Bariz küçük ve saçma hatalarım yüzünden bu sınavı kesinlikle kaybettim gözüyle bakıyorum, gelirse sürpriz olur gelmezse zaten kabullendim. Ama yolum devam ediyor ve hatalarımla gelişiyorum , bu yüzdende aklıma takılan ne varsa siz yoldaşlarla istişare ediyorum. Herkesin hakkında hayırlısı olsun
-
@shanks hocam Dguy daki soruları sende biliyorsun. O bitmeyen mahkeme yüzünden tamamı ayrılmayan karşılık lar falan. Gib bazen küçük sürprizler yapabiliyor.
-
@baybatur Ama bu rekor olur ya kendilerini aşarlar.Ama en acayip soruydu kesinlikle eminim belki guy tarihindeki
-
Vergi kaynaktan kesilir le ilgili olan soru neydi ?
-
@beveridge-eğrisi ne diyosun bana senin okumada sorunun varsa bn ne yapiyim.Bn kıbtista israrci degilim bunu kac kere daha yazayım.Diger sıklarda kriterden dolayi olmuyo yok ama sen illa senin dogrunu bizlere kabul ettircen ya yok öyle bir maliye literatüru sadece sen emek vermiyosun hadi daha da uzattma benide cumlelerine alma
-
@zenginmemur peki.
-
@yea-sbf tamam işte hangisi trk da duzenlenmemistir demiyormuydu
-
@paaschegibiruh ttk*
-
@paaschegibiruh tam tersi ttk da düzenlenen sadece bir yardımcı var oda acenta
-
Bu tacir yardımcısı ne olacak ya ben mümessil yaptım ama cevap acente diyorlar sanırım.
-
@eliff birim başına vergi alır gibi biseydi sanırım. Cevap maktu oluyordu