GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@eliff bana 48 ile aynı gibi geldi ülke sermayesi ile ilgili olan dedim ya zaten iki kere yazılmış zaten diye
-
@alika28 anladim kardesim tesekkurler
-
@dovunque teknoloji şokları gibi bişeyden bahsediyor reel konjonktür olcak
-
@2iki Tamam hocam kibris taki de Turk vatandasi degil miydi? Orada ayrimi ben ulke icinde kullanilan para birimine gore yapmayi daha mantikli buldum.
-
Borcu sona erdirmeyen hal yenileme değil mi? Bir de zamanaşımını keser sorusunu ben icra takibi yaptım
-
@antoniogramsci yenileme olmaz hocam başka bı cevabı vardi. Zaman aşımına kesen değil durdurani soruyordu. Yabancı ülkede olmak gibi bı şık ti cevabi
-
@antoniogramsci aciz halı olacaktı borcu sona erdirmeyen
-
@baybatur yenileme değil borçlunun azliydi cevap zamanaşımını durduran da alacağın Türk mahkemelerinde istenmesi gibi bir şıktı
-
@antoniogramsci Yenilemede eski borc iliskisi bitrr yenisi baslar.Bende takas diye biliyorum.Şöyle örnek vardı 20 bin borcun var 10 takas edince borc bitmez.Ama genel başka dediği için beklentim azaldı
-
Anladım arkadaşlar. Peki bu stabilizatör sorusunun net cevabını bilen var mı?
-
@fernando-reges takas ta borcu sona erdirir hocam. Cari hesap sozlesmesinde de karşılıklı kapatıyorlar hesabı mesela
-
@fernando-reges on takas ettin ama o on bin için borç sona ermiş oldu.
-
Samsun icin 75 mülakat görür mü sizce? Var mi samsunu yazan kimse?
-
Net yabancı varlıklar ulusal servet içindeymiş cevap o değilmiş yani
-
@kaimoğlan hayır hocam bankaydı kıbrıstaki, ingilteredeki türk vatandaşıydı ve tl ile borçlanıyordu
-
@baybatur Aciz halinde varken takasa gitmek hataydı doğrusu
-
@2iki Oyleyse farkli olur tabi animsayamadim
-
Ben onu yeni klasik yaptım sebeplerim bazı anahtar kelimelerdi.
1-Piyasaların temizlenmesi (reel konjonktür ele bile almaz)
2-rasyonel beklentiler (reel konjönktürde ele alınıyor mu bilmiyorum birkaç makaleye baktım bir şey çıkmadı)
3-parçanın sonunda lucasın en iyi politika politikasızlık söylemi (yeni klasiklere özgüdür)
4-yeni klasikler teknoloji şokları ile ilgili birkaç yazı da okudum bunlar kesin teorik bilgiler olmayıp makale üzerinden değerlendirme yazılarıdır yeni klasikler teknolojik ve önceden bildirilen şoklarla milli geliri arttırır.Ama soru muallak ne çıkarsa çıksın şaşırmam. Yanlış kabul ettim
-
@eliff cevap ne
-
@berdinyen ulusal varlıklar mi ne heralde