GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
bretton woods sorusunun cevabı amerika değil sanırım. çünkü amerikanın fazlası değil açığı varmış çünkü cevap farklı bişi ama o değil muhtemelen gitti bir adet soru daha
-
@duyguuu37 bence bu noktada kurumunda bunları tespit edip başvuruları geçersiz kılması gerekir. Kişiler böyle bir imkan varsa kullanır etik olup olmamasını düşünmez. Zira kendi fayda ve çıkarını korur. Keşke olmasaymış böyle bir durum. Ama kurumun da buna müsaade etmemesi lazım. Başvuranların basit bir excel programı ile mevcutta zaten guy olup olmadıklarını belirleyip bu garabetin önüne geçmesi gerekirmiş. Yada alım yönetmeliğinde böyle bir açık mı var ona da bakmak gerek. Yazık gerçekten.
-
@jkeynes zaten yanlış olanı soruyordu
-
Öte yandan, dün girdiğimiz sınav, 2010 yılı ve öncesinde yapılan vergi denetmen yardımcılığı sınavlarından da daha zor bir sınavdı bence. Ne yazık ki artık kamu hizmetine girmek gün geçtikçe daha da zorlaşıyor. Sistemin çarpıklığı, eşitsizliği ve talep fazlalığı ile ilgili bir tespit sadece. Mutlaka birilerinin bir şekilde elenmesi gerek ve kurumlarında bunu hakkaniyetle yapması. Yoksa kimsenin mevkisinde makamında ne gözümüz var, ne de kimseyi töhmet altında bırakıyoruz. Herşey artık daha da zor ve iyice zorlaşacak. Gidişat bu yönde. Herkes emeğinin karşılığını umarım tez vakitte ve en hayırlı şekilde elde eder.
-
@jkeynes hocam zaten yanlışı soruyordu ve şıkta da amerikanın fazla vermesi diyordu
-
@merve06 o zaman güzel yanlışlıkla doğru yapmışım çok hoş
-
@jkeynes son satırlari okursanız https://groups.google.com/forum/m/#!topic/uit-ikt337/-waRkk6M-TY
-
@duyguuu37 aynen hem onu gördüm ben de hem de notlara bakınca kv ye karşılık Ayırma diye geçiyor. Yani doğrusu şıklarda varken yanlış isaretlemedik sanırım o an herkese o doğru geldi
-
@falanfilan anladım hocam aklımda hangisi doğrudur diye kalmıştı sorun burdan çıktı şu an anladım teşekkür ediyorum
-
dostlarım son sorum olsun bu da lüks mal sorusunu ve şıklarını hatırlayan şuraya birazcık şukular mı lütfen anımsamakta zorlanıyorum soruyu doğruyu mu yanlışımı soruyordu onu da hatırlayamadım.
-
@baybatur hocam mc falan nedir neden bu kadar teferruata girdiniz anlamadım dikey eksende toplam maliyet var işletmenin üretimi artıyor yatay eksende eşit aralıklarla ama dikey eksendeki toplam maliyeti azalarak artıyor yani örneğin maliyeti 10 iken 17 oluyor fark 7. 17den 22 oluyor fark 5. 22den 25 oluyor fark 3. yani görüldüğü üzere artttı 10dan 25e ama azala azala arttı ama adamın üretimi hep eşit aralıklarla artıyor yani üretimi eşit arttı maliyeti azalarak arttı toplamda da getirisi ARTTI çünkü maliyeti düştü gittikçe ve adamın getirisi artan getiri oldu. Bilmiyorum daha nasıl anlatabilirim ben artan getiri yaptım ama şuan muallak sorularım arasında duruyor o kadar çok itiraz geldi ki artan getiriye direk doğru diyemiyorum. Ama şu yaptığım yoruma yanlış diyecek varsa direk yanlışa ayırıcam soruyu
-
Komanditer ortak ticari isletmeli bir sık var mydi ?
-
Şu soruları nasıl yanlış yaptım anlam veremiyorum.
65-75 arası gelecek büyük ihtimal...Mutlak Muvazaa/ Zihni Kayıt
%25 kâr / %20 kâr
Defi / İtiraz
960.000 / 1.050.000
Dernek
Maktu
İç borçlanma
Program / Performans
Harçlar
Akreditifİstanbul kurumda 79la kapatır diyordum ama sınavda tuzak vardı bayağı. Çoğu yer 75 altını görebilir. Bakalım Edirne kaçla kapatacak...
-
@jkeynes soru doğruyu soruyordu cevap engel egrisi lüks mallarda pozitif olurdu cevao
-
@jkeynes soru engel egrisiyle ilgili hangisi dogrudur diye soruyordu. Şıklarda da lüks mal pozitif egimlidir, miktar eksenine çizilen dogru varsa gelirin talep esnekliği sonsuzdur gibi bişey vardı aklımda sadece bu 2 şık kalmış hocam
-
@alika28 Dostum haklısın. Bazı arkadaşlar getiri ile maliyeti karıştırıyor. İlkten D yaptım, sonradan artan yaptım. Grafiği ters çevirirsen AC'nin azalan görüntüsüne ulaşırsın ve bu da artan getiri kısmına tekabül eder.
-
@tahkikat doğru tartışmaya kapanmalı bence artk yanlış yaptım ben de
-
@eliff o soruda komanditer ortak sermaye olarak ne getiremez diyordu cevap da komanditer ortak ticari itibarını getirmez olacaktı dogru yapmışsınız büyük ihtimal:)
-
@merve06 yanlış yazmışım soruyu hangisi şirkeye sermaye olarak getiremez gibi bişey diyordu
-
@merve06 Ben komanditer ortak ticari işletmeli bir sık vardı onu işaretledim maalesef