GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@coopdefood elde edilmemis bisey kaydedilmez hocam nese tartisdikca tum sorular degisiyo hayirlisi
-
@dovunque hocam adam parayı almış almış elde etmiş bu döneme rastlayanı gelir kaydedecek evet fazla uzatmaya gerek yok kolay gelsin
-
@coopdefood parayı alsa bile 31.08 de döneme rastlamıyor donem 1.09 da başlıyor. Agustos sonu itibariyle 09-12 dönemi gelecek aylar dönemi oluyor
-
@coopdefood hocam şundan emin olabilirsiniz 9.ayın kira gelirini 31.08 de tahsil ettin diye gelir olarak gösteremezsiniz. Diğer olağan gelir hesabı diğer olağan kar/zarar grubunda yer alır ve gelir tablosu hesabıdır ve gelir tablosu yıllık düzenlenmez soruda ne veriyorsa versin o sadece bilançoyu bağlar ve gelir tablosu her ay sonunda düzenlenir. Hangi ayın geliriyse o ay sonunda gelir olarak gösterebilirsiniz. Soruda 9.ayın gelirini bir önceki ayın sonunda tahsil etti diye gelir kaydederek 8.ayın geliri gibi göstermek yanlıştır bunu gerçekten tartışmaya bile gerek yok tahakkuk esasına göre kayıt yapılır. Yüzde yüz emin olduğum için söylüyorum
-
Şu Ortodoks Keynes sorusunun cevabını bir arkadaş paylaşmıştı hangi sayfa da idi hatırlayan var mı ?
-
@coopdefood O şıkkı çok düşündüm ama işaretlemedim ah
-
@kuşçubaşıeşref ben yazıyım faiz azalir geli artar Faiz azalir
-
bu kesin olmayan cevaplara göre 88d 12y var.
Ama ben hala cevabın itiraz değil. def'i oldugunda ısrar ediyorum.
Diğeri
Kasa 120.000
Diğer olagan gelir kar 10.000
Gaag 30.000
Gyag 80.00090d için umudum var. diğer 10tane yanlışı kabul ettim
-
hangi il hocam
-
istanbul
-
@futureguy şu %25ten emin misiniz arkadaşlar 20 diyen de var soruyu NET bi şekilde hatırlayan yazabilir mi
-
@morand
hocam bu şıkda aylık olarak değerlendirme yapmış ama soruda aylık olarak bir ifade geçmediğinden biz dönemselliği 1 yıl olarak kabul edeceğiz ama yinede itiraza açığım cevap konusunda. -
@jkeynes Bende 25 dedim ama şuan 20 ye ikna oldum
-
@morand
İTİRAZ: BORCUM YOK, ÖDEDİM BİTTİ KABUL ETMEM (sorunun sorduğu)DEFİ: BORCUM VARDI AMA ZAMANAŞIMINA UĞRADI YAN YATTI ÇAMURA BATTI
-
@james-buchanan hocam duyduğunuz, bildiğiniz birşey mi var yoksa araya bayramin girmesinden dolayı fikir mi yürütüyorsunuz?
-
@i̇lanbekleyenbiri bunu bılıyorum hocam. bu ayrıma ozellıkle dıkkat ederım bu sorularda zaten. ben def'i ye yönelik bir cümle vardı diye anımsıyorum o soruda. hatta işaretlerken ulan şimdi herkes bunu itiraz yapar hehe dedim içimden ama bakalım ne çıkacak.
-
@tahkikat @Thorstein-Veblen Sorunun uzun dönem ile alakalı olduğu kesin o zaman ki ben de öyle hatırlıyorum. Pozitif eğimli bir toplam maliyet eğrisi yorumlanacak. @Thorstein-Veblen de bahsettiği gibi uzun dönem tek bir girdi faktörü üzerinden yorumlanamaz, buna göre de artarak azalma veya azalarak artma yorumları kısa dönen için yapılabilir. Uzun dönem tc eğrisi pozitif eğimli ise ölçeğe göre azalan getiri vardır. Net ve açık bir soru bence, tıpkı gib in önceki yıllarda sorduğu iktisat soruları gibi. Ayrıntıya girmeden ve temel bilgi üzerinden. Çıkmış sorularda siz de görümüşsünüzdür bunu.
-
40 gelecek ay 80 gelecek yıl
program bütçe
kar %20
ulusal servet / sermaye değildir sorusu yabancı varlık değil deniyor ulusal varlık olabilir
kamu harcaması / gmsh oranındaki artış devletin ekonomide aktif rolündeki artışı ifade ediyor bu da gerçek artış bu sene kpss sorusuydu -
@kaizen uzun dönem analizini yaparken kısa dönem ac eğrisinin eğimine göre yorum yapabiliriz hocam tüm kitaplarda bu böyle ölçeğe göre getiri. uzun dönem TC eğrisi kısa dönem AC lerden türetilir bu sebepten dolayı TC eğrisine bakıp artıyorsa o zaman ölçeğe göre azalan diyemeyiz TC artarken AC ye bakarız ac azalıyor ise Azalan maliyet ölçeğe göre artan getiri diye yorumlayabiliriz.
-
@morand ben de herkes defi yapar diye düşündüm:)
Bir borç ilişkisinden bir hakkın doğmadığı veya doğmuş olan bir hakkın sonradan ortadan kalktığına ilişkin bir olayın ileri sürülmesine ne ad verilir?
(3Y HUKUK SORUSU)