GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@a-okun hocam guy olup da sadece şehir değiştirmek isteyenleri mülakatta direkt alıyorlar hatta baya azarladiklarini biliyorum
-
@i̇lanbekleyenbiri eger sınavdakı soru bu cumleyle kurulduysa(tam anımsamıyorum) bu itirazdır. ama ben boyle degıldı dıye hatırlıyorum
-
@fatoss21 alıyorlarsa neden azarlıyorlar?
-
@i̇lanbekleyenbiri soru tamda böyleydi
-
@baybatur hocam aynen oyle şu an ki durum bence daha adaletli olmuş kaybetsm de çok fazla uzulmeyecegim çünkü bilen çalışan kazanicak
-
@a-okun hocam eliyorlar yazacaktim alıyorlar olmus
-
@musgrave06 ulusal servet i ödemeler bilançosuna göre yorumlarsak net dış yatırım ulusal olmuyor ama bizim başka ülkelerde yaptığımız yatırımlar olarak düşününce ulusal varlık gibi gözüküyor.
-
İTİRAZ:
Bir hakkın doğmadığı veya
Sona erdiği veya
Bir sebeple ortadan kalktığıDEFİ:
Geçerli hakkın varlığı kabul ediliyor
Özel sebeple borcu ifadan kaçınıyorSoruyu kaçıranlar bence 'bir hakkın sonradan ortadan kalkması' nı defi olarak algıladı örneğin zamanaşımı
-
İtiraz: bir davada borçlunun, hakkın hiç doğmadığına veya doğmakla birlikte sona erdiğine ilişkin savunması.
Defi:borçlunun alacaklının alacak hakkını kabul etmekle birlikte ifadan kaçınmasına imkan veren özel bir sebebin varlığına dair yaptığı savunma.
net bi şekilde itiraz -
@a-okun uzun dönem ac eğrisi olacak, ben yanlış yazmışım. Yorum ac e göre yapılır zaten. Ayrıca uzun dönem yorumlar iken kısa dönem ac eğrisine göre yorumlayabiliriz kısmına katılmıyorum. Uzun dönem ac eğrisi üzerinde kısa dönem ac ler vardır evet ama buna göre uzun dönem ac azalarken (negatif eğimli) kısa dönem ac artabilir ( pozitif eğimli). Mesala uzun dönem ac nin negatif olduğu kısımda da birden çok kısa dönem ac var dimi ? Ve hepside ters U şeklinde. Yani uzun dönem ac azalıyorken o nokta kısa dönem ac nin (ter U nun ) pozitif, yani artıyor olduğu noktaya denk gelebilir.
-
arkadaşlar samsun için girdim sınava 80 net bekliyorum samsun kacla kapatır
-
@futureguy hocam 28.soru yazılmamış onu da yazabilme şansınız var mı
-
@kaizen Ters u ifadesini düzelteyim. Normal U şeklinde olacak ac nin grafiği.
-
@kaizen hatırladığım kadarıyla uzun dönem ortalama maliyet eğrisi, kısa dönem maliyet eğrilerini ya minimumda yahut kısa dönem ortalama maliyet azalanken keserdi. Tabi yanlış da olabilir.
-
@shanks evet mantıklı bende birkaç kişiyle konuştum pek çalışmadım dediler
-
@fatihmavcu aynen yani aldigi paranin hukum dogurmasi icin sozlesmenin baslamasi gerekiyor
-
ya şu defi sorusunu tartışmayın artık ben de defi dedim ama atlamamdan dolayı cevap tartışmaya gerek olmadan itiraz. ölçek sorusu tartışmaya kapalı artan getiri.
muallak olan 3 soru var bana göre
1- iç borç sorusu
2- %20-25
3-program-performans diğerleri net. -
Arkadaşlar işsizlik tanımı olan soruyu hatırlayan var mı acaba?
-
@eliff hayır ben ilk sayfalarda değindim bu noktaya o reel değil nominal GSYİH tanımı diye ama başka yerlerde şu an mevzu:)
-
@2iki iç borç sorusunun 2 cevabı var o sebeple muallak iki şıkkı da kabul eder mi bilmem ama ingiltereden alınan tl ve kıbrıstan alınan tl hocama sordum biraz önce. türkiye tl ile borçları iç, döviz ile borçları dış borç kabul ediyor dedi murat hoca döviz ile borçlanma nerden olursa olsun dış borçtur tr için dedi.