GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@okanugur evet ortalama satışı bulduk. Zaten soru oraya kadar doğru. Karı bulduktan sonra yüzdeyi hesaplarken maliyet fiyatı üzerinden değil ortalama satış fiyatı üzerinden hesapliyacaktik sadece
-
@2iki Kolay değildi kesinlikle
-
@gencburokrat yok artık yani onu diyenler haklıysa harbi hiçbirşey anlamamışım o sorudan
-
@baybatur nasıl 20 yaaa 1000de 250 100 25 o kadarda değil
-
@baybatur
6sını %45 karla satsa 6x45=270 tl kar
2sini %10 zararla satsa 2x10= 20 zarar
geri kalan ne kar ne zarar.
270-20=250 lira 10 üründen toplam kar.
10 ürün maliyeti 100x10=1000
satış geliri 1000+250=1250
ortalama karı %25. -
@shanks B yaptım o soruyu ama ne anlama geldiğini de bilmiyorum daha önce de hiç duymadım. Sadece şıklardan 3 ü ile bağlantı kuramadım. Philips i görünce şok oldum zaten
-
@2iki cevap son ana kadar dogru. Kar 25 lira. Ama şurada işler değişiyor. Maliyete göre olsaydı 25/100 yapardık ki buda yüzde 25 yapardı. Ama soruda en son ortalama satış fiyatına göre yüzde kaç kez etmiştir diyordu yüzde 25 kar ettiyse 125 de 20 kar eder
-
Muhasebedeki kâr sorusunda ortalama satış fiyatı ibaresini ben de hatırlıyorum
-
@gencburokrat vallaha belkimsinavda ki en acayip souydu
-
Arkadaşlar bu tip çok soru var. Burada karı neye göre oranliyacagin önemli. Maalesef cevap 20 eminim
-
@baybatur hocam 10 üründen toplam kar 250. ortalama satış karı 250/10 25 bişi aramayın altında
-
@2iki hocam bişey aramıyorum cevap 20 geçmiş olsun
-
@2iki hem ortamala karı 25 hemde maliyetine göre ortalama karı 25
-
@baybatur eğer dediğin gibiyse hocam soruyu hazırlayan bile düşmüştür :))
-
@shanks kardeşim dguydan sonra burada da buluştuk demek ben gezmek için gitmedim çalıştığım şirket iş için gönderdi dostum:) yoksa isveçe gezmeye gidecek kadar mali gücüm olsa şu strese girer miyim hiç
-
@baybatur karı maliyetinin kaçıdır dese 20 çıkar
-
Yüzde kâr sorusu gib’in geleneksel “mesela yani” sorusu. Ben dguy’da yemiştim mesela’yı.
-
@2iki Ortalama satış kârı sorulmuyor soruda, büyük ihtimalle ben de 25 yaptım ama diğer arkadaşın dediği doğru. Yine çok güzel tuzak soru. Ortalama satış fiyatı üzerinden kâr sorulmuştu ve ortalama satış fiyatı 125 olur, kâr bunun üzerinden hesaplanmalıdır
-
@alika28 Şaka diyorum zaten ama orada yaşamak isterdim köyleri çok güzel
-
@maxmin hocam öyle maalesef. Bizim bulduğumuz yüzde 25 maliyete göre oluyor. Adı üstünde 100 lira maliyet te 25 kar etmiş. Ama soru ortalama satış fiyatına göre yuzde Kac kar eder diyordu. Ortalama satış fiyatı dediği 125. Yani 25/125