GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@obra hocam kiralık diyordu ya soruda
-
@baybatur 25 ti
-
@hahamas o neydi ya butce devri gibi birsey yaptim
-
@alika28 vardım hocam
-
@gencburokrat evet. Alım fiyatı 100 lira dedik. Kar 25 lira çıkıyordu. Ama soruda ortalama satış fiyatı üzerinden yüzde kaç kar eder diyordu. Ortalama satış fiyatı 125 di. 25/125 yüzde 20 yapar
-
@kpss01 öyleyse özel maliyet tabi ben öyle hatırlıyorum.
-
@obra sorunun sonunda lucas'ın görüşünden bahsediyordu politika yapılmasın diyordu o yüzden yeni klasik olduğu görüşündeyim
-
@walrass06 alış fiyatından deseydi 25 olurdu. Ama ortalama satış fiyatı üzerinden diyordu
-
@fs ben de öyle düşündüm ama arkadaşlar da haklı olabilir. Şimdi kontrol ettim ikisi de olabilir bilemedim.
-
@baybatur satış fiyatı üstünden değil maliyeti üstünden kaç karla sattığını soruyordu 25/100
-
@maxmin hocam kesinlikle ortalama satış fiyatı üzerinden yüzde kaç kar eder diye bitiyordu soru
-
@shanks B şıkkı yaptım. hiç duymadığım bir kelimeler topluluğuydu.
-
@baybatur bu sınavın en tuzak sorusuydu
-
@fs üretim ve işsizliği sadece teknolojiye bağlıyordu bence devrevi
-
@shanks sırf hak olduğunu gördüğüm için defi dedim bunalımlardayım zordu yeaa
-
@baybatur hocam şimdi 100 TL'den on ürün aldım 1000 TL maliyet.6 sini yüzde bilmem kaçtı hatırlamıyorum sattık ikisini Alistsn sattık 200 TL diğer ikisi de on TL zararla sattık bu rakamları toplayınca 1250 yaptı yüzde yirmi beş kat etti ortalama satış üzerinden derken aslında biz tek tek sattığımız rakamları toplayınca ortalama satış i bulmuş olmadık mi tamamen öğrenme amaçlı soruyorum
-
@gkhn-gnr bakalım görelim hocam iddialı değilim görüşüm doğru diyemiyorum
-
@okanugur çok basit hocam ortalama satış dediği icin bulduğun o rakamı yani 1250 hı ona bolersin. 125 lira yapar ortalama satış fiyatı. Kr da 25 olduğu için. 25/125
-
@baybatur hocam maliyet 100 ortalama satış 125 oldu kar ortalama satış üzerine göre yüzde yirmi beş oldu işte neyse cidden benlik bı durum var sanırım anlayamadım yanlış kabul ettim zaten hocam cevabı , iyi günler
-
@shanks Philips Eğrisi diyenler var da neye göre dediklerini anlamadım