GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@okanugur, içinde söyledi: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
Aynen @canmavi bilir bunu , optimal kaynak fayda maliyet derse hangi bütçe sistemi hocam ?
Kardeşim ben Guy a girmedim , soru ve şıklar neydi
-
@baybatur önemli değil
-
@ilanmılano tamam hocam sagolun
-
@bankacıkız Amin. Hepimiz için hayırlısı olsun
-
@toranj ıç borcun paranın dolar veya tl olmasıyla alakası yok türkiyede ki yabancı bankadan alınan para iç borçtur die biliyorum
-
@saitulukurt ama seçenek tam olarak ingilterdeki türk vatandaşından tr cinsinden alınan borötu
-
@can-mavi bütçe sistemleri siklardi hocam program performans vs diğerleri önemli değil ikisi arasında tartışıyoruz , optimal kaynak sağlamayı amaç edinen fayda maliyet analizine dayalı bütçe sistemini soruyordu, benim de dersane hoca anahtar kelime yazdırmış optimal kaynak fayda maliyet program bütçe teorisi , min girdi Max çıktı performans diye de ben de diretiyorum program bütçe teorisi cevabıni ondan sana bı soralım dedik böyle bı anahtar kelime duydun mu hiç hocam
-
@gkhn-gnr hocam ben para cinsiyle ilgili diye biliyorum ama doğrusuna bakmak lazım
-
@ilanmılano “ülkemiz için iç borç” dediğinden ülke içinden borç alınmalı. Türkiyedeki ingiliz bankasından yabancı para birimi doğru cevap bu yüzden. Uyruk demiyor para birimi demiyor.
-
@gkhn-gnr ben de öyle yaptım düşününce diğer tüm siklarda ekonomiye ek kaynak sağlanıyor dış borç özelliği , ama türkiyeden alınan sağlamaz iç borç olur diye düşündüm piyasa veya para kriteri vermediği için
-
@okanugur aynen hocam şimdi baktım cvp net o
-
@can-mavi kardeş gelmişken bir soru soruyum. 10 tane malın 6 tanesini %45 kârla, 2 tanesini %10 zararla, 2 tanesini de aldığımız fiyattan satıyoruz. Ortalama satış fiyatı üzerinden% kaç kâr ederiz ?
-
@toranj 3 kriter var piyasa uyrugu kişi ve para birimi cevap 3 kriztere göre değişir ancak diyorum ki kriter vermemişse piyasa uyrugu kriter olur bu sebebple Türkiye piyasasindan yerli yabanci tl yada doviz farketmezksizin yapilan borclanmalar ic borc sayilir. derseniz ki kriter vermemisse para birimi yada kişi dikkate alinir o zaman haklisiniz. ben kriter belirtmezse piyasa uyrugu kriterini dikkate alinir diye biliyorum. 2004 kpss sorusu var benzer. tam aynı değil. merak eden bakabilir
-
@okanugur dostum ben performans bütçe derdim
-
dguyda ki soruların hepsini bir toplasak ? kafam allak bullak oldu
-
@can-mavi güvendiğim dağlara kar yağdı sakasi bir yana program hocam aklında bulunsun çıkar falan ilerde sınavlarda
-
@ilanmılano hocam ben temiz yanlış yapmışım soruyu zaten konuya tam vakıf değilim. o yüzden şu an fikir yürütemeyeceğim ama benimki kesin yanlış zaten
-
Dairesel birleşme sorusu neydi arkadaşlar ?
-
devri bütçe sorusu neydi arkadaşlar ve cevabı anımsayamıyorum malesef
-
@baybatur ebced hesabı yapar gibi soru çözmediğimden öyle olabilir.