GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@toranj sana katılıyorum dostum bende iki sık arasında kaldım Büyüme şıkkı doğru ama eksık soruda yanlışı soruyordu eksik olması yanlış olduğu anlamına gelmez diye düşünüyorum ve 2 3 kez okudum o sıkları ıssızlık sıkkknda aktif nüfusun çalışmayan kısmını ıssız kabul edıyordu mealı oydu oysa işgücünün çalışmayan kısmı ıssızlığı oluşturur ıssızlık sıkkkna göre 18 yasında okuyan bir üniversiteli issiz sayılır ki bu mümkün değil
-
@futureguy getiri sorusu da tam netlik kazanabilmis degil
-
@lindahl Olabilir her türlü yanlış yaptım zaten o soruyu
-
@i̇lanbekleyenbiri kardeş ben burda gib bu metni kopyalayıp bı kısmını çıkarıp yapıştırmış diyorum. Sen mahalledeki tekinsiz tipler gibi bağa mi diyon diye altına yorum atiyon. Bı özür dile bari demi bişey kaybetmezsin
-
@baybatur aslında o soru net bence. Tc azalarak artar tc nin azalarak arttığı yerde mc azalar. Mc nin azaldığı yerde de ac azalar. Ac nin azaldığı yerde de ölçeğe göre artan getiri olur. Ben o soruyu direk maliyet artıyor azalan getiri yaptım ama cevap artan getiri bence.
-
@futureguy bence de öyle ama şu önce azalan sonra artan kısmı da kafamı karıştırıyor. Ama bu soru netlik kazanmaz. Tartışmalar bı yere varmaz. Her ne kadar artan ci lar üstün durumda olsada.
-
Büyüme sorusunda, kriter vermediğinde tl diyen kaynaklar da var türkiye diyen kaynaklarda. Diğer soruda işsizliğin tanımında da yanlışlık var, büyüme sorusunda da yanlışlık var. Bence 2 soru da iptal edilmeli.
-
İç borçlanma sorusu pardon.
-
@futureguy iç borçlanma sorusu benimde iptal edileceğini düşündüğüm tek soru. Herkes farklı bı yorum buluyor biyerlerden. Eğer o yorumlar doğruysa bile bu soru gib i aşar.
-
Bayramdan sonra itiraz edelim 2 soruya da. Çünkü 3 gündür tartışılıyor net bir cevaba ulaşılamadı.
-
@futureguy hocam bende aynen sizin gibi maliyet artıyor azalan getiri diyip geçtim. Geçmiş olsun . Bencede artan getiri cevap grafikler ortada
-
@rororo kesinlikle artan getiri. Tc nin azalarak arttığı yerde ac azalır çünkü. Soru boşuna tartışıldı herkes yanlışjnı kabul etmeli
-
@futureguy bende azalan yaptım ve bayada savundum ama denildiği gibi tc nin azalarak artığı yerde ac azalıyor ve getiri artıyor artık cvp benim içinde net artan
-
@shanks sadece hukuka aykırı işlemler geri alınabilir kardeşim.
-
Arkadaşlar soru ve cevaplar yayınlanmıyor mu ? .İlk guy sınavım pek bir bilgim yok. Genelde ne kadar sürer sınavın açıklanması
-
@istatistikçik evet alınabilir hizmet birçok yerde insan ihtiyaçlarına cevap veren soyut iktisadi mallar olarak tanımlanıyor
-
Arkadaşlar (75. Net dış yatırım) sorusunu hatırlayan varsa tam olarak neydi
dünde yazmıştım lütfen birisi yardımcı olursa sevinirim.. -
@fatihmavcu hukuka uygun işlemelerde geri alınabilir. hukuka uygun işlemler dava açma süresinde hukuka aykırı işlrmler her zaman geri alınabilir
-
@shanks ben de onu diyorum hocam
-
@m-ali34 hangisi ulusal servetin içinde değildir gibi bir soruydu. Cevap dış yatırımlar değil hocam zaten. Tam hatırlayamadım şimdi. Mali varlık gibi birşey cevabı. Tam hatırlyan brii düzeltir şimdi