GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@rororo tam yargı davası sadece idari yargıda açılır. yürütmenin durdurulması pek çok dalda kendine yer buluyor
-
Peki neden 2 gündür herkes işsizlik diye diretiyor ben bu soruyu reelgsyıh yapıp yanlış saydım.
Ben şöyle düşünüyorum Gsyıh tek bir tanımı vardır ama işsizliğin tanımını kelime oyunları ile değiştirip yine yapabilirsin çalışmak isteyip çalışamayan ile çalışmak isteyip işininin olmaması aynı şey:) -
@tahkikat burdan kopyala yapıştır yapmışlar ama çalışmak isteyen kısmı çıkarmışlar. Bu da cevabin işsizlik olduğunu kanıtlar nitelikte. Bilerek bı kelimesi çıkarılıp kalanı yapıştırılmış.
-
@toranj hocam size kümeler üzerinden anlatayım.
A kümesi çalışmak isteyen, veri ücret seviyesinden çalışmayı kabul ettiği halde iş bulamayanlardan oluşsun. B kümesi de çalışmak istemeyenlerden veya ücrete razı olmayanlardan yani işsiz sayılmayanlardan oluşsun. Aktif nüfus yani çalışabilir nüfus da bu iki kümeyi kapsasın.Şık kabaca şuydu; Çalışabilir nüfus içerisindeki bir kısma işsiz denir. Soruyu ve şıkkı yanlış hatırlamıyorsam cevap işsizlik olmayabilir..
-
@baybatur bana mı diyon
-
@toranj haklısınız ya teşekkür ederim .
-
Tartışıldı mı bilmiyorum ama bu geri alma sorusunda bana 3 şık doğru gibi geldi arkadaşlar.Sanki yanlışı sormak istemişti.Katılan var mı?
Geçen sene 3 soru iptal olmuştu sanırım bu yılda muhakkak iptal edilecek soru çıkacaktır -
@i̇lanbekleyenbiri hocam ben şahsen gsyh cevaba doğru demiyorum eksik ama işsizliğin tanımı da bariz yanlış bakalım hangisini kabul edecek. hayır işsizliğin tanımına doğru diyen arkadaşlar var başkalarıda doğru kabul edip başka sınavda önlerine gelirse bu vebaldir bence
-
@i̇lanbekleyenbiri benim yazmamı bekliyorlarmış
-
@gökyeleli dikkat edemedim hocam haklısınız sağolun . zamanda vardı sınavda ama görünen o ki iyi değerlendiremedik
-
@i̇lanbekleyenbiri ne alaka hocam sana desem etiketlerim zaten
-
@baybatur ben ilk gün yazdım sadece 1 arkadaş özelden bende öyle yaptım yazdı ama forumda pek ilgi görmedi
-
@fernando-reges kesin doğruyu soruyordu eminim
-
@gkhn-gnr hocam insanlar in derdi kaç doğru yaptım olunca karşısındaki ni dinleyip anlamakta sıkıntı çekebiliyorlar.
-
@tahkikat hocam soru tartışmaktan hoşlanmıyorum gib neyi kabul ederse bizi etkileyecek ama gibin kabul etmesi doğru yapmaz. işsizliği hesaplarken çalışma istek ve arzusuna sahip olmak ama iş bulamamak önemlidir. çalışma çağındaki herkes dersek o işsizlik değil. aktif nüfus oranı olur.
-
@fernando-reges o soru sıkıntılıydı bence de yanlışo soruyodu. benim hatırladığım yanlışlar:sadece hukuka aykırı işlemler geri alınabilir ve idarinyargı yerleri işlemi geri alabilir
-
Sadece 2 soruda net bir cevaba ulaşamadık değil mi ? Hangisi yanlıştır büyüme ve işsizlik bir de iç borçlanma sorusu ?
-
@toranj hocam işte çalışma çağındaki herkes demiyordu, bir kısım diyordu. Hatta ben de buna istinaden istekten veya ücretle ilgili bir kabulden bahsetmediği için yanlış dedim. Ancak GSYİH hesaplaması çoğu arkadaşın hatıratına göre "hizmetlerden" yoksundu ve bu etkileyici bir hata...
-
@toranj Hayır uygun işlemlerde alınabilir
-
@shanks Yanlışın var kardeşim.