GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
Muhasebede ucret tahakkuku sorusu direk işçilik gideri mi genel uretim gid. mi olcak
-
@bitkin dig olacakmış kesin
-
@james-buchanan hala soru tartışmaya devam ediyor sanki arkadaşlar
-
ben bu seneki guy sınavının müfettiş yrd. sınavlarından 1 tık daha kolay hatta bazı kurumların mft yrd. aynı seviyede olduğunu düşünüyorum. tezgahı kurmuş adamlar.
-
@gökyeleli @2iki kardeş hazır ortalık sakinken sorayım dedim. Bu soruyu kime teyit ettirdin. Benim merak ettiğim kısım şurası. Sizin dediğiniz gibi olduğu zaman yıllık değil aylık düzenlenmiş oluyor. Ama bı çok arkadaş soruda belirtilmedigi taktirde yıllık alınır dediler ki bende öyle hatırlıyorum. ?
-
@baybatur hocam soru 3e ayrıldı ve millet bu soruda bence paramparça oldu
1- aylık tablolu şıkkı işaretleyenler bu kesin yanlış
2-bir gün önce tahsilden dolayı gaag gyag yapanlar bu da yanlış
3-649 480 yapanlar wonladı muhtemelen -
@2iki ben burda bir gün önce tahsil edildiği için gaag kullanılır diyen arkadaşlara şunu sormak istiyorum. Zaten yıllık bilançoda aylar öncesinden tahsil ediyorsun ve o yıl içindeki her hangi bir ayin gelirini d.ol.gel. atıyorsun. Yıllık bilanço usulünün mantığı bu zaten. O yıl da ki aldığın tahsilatı direkt d.ol.gel. atarsın. Bilmiyorum anlasildimi sormak istediğim. Yani bı gün öncesinden tahsil edilsede yıllık hesapladigin için d.ol.gel. atılır diye düşünüyorum
-
@baybatur sonuçta o yılın geliriyse bitmiştir d.ol.gel. e atarsın. Hangi ayın geliri olduğu farketmez. Yıllık bilanço usulü böyle çalışır. İster bı gün önce tahsil et istersen aylar öncesinden
-
@baybatur yani soru yıllık usulü göre çözülecek se eğer cevap kesinlikle d.ol.gel. oluyor.
-
Ark bu soruyu daha öncede tartışmştk soruda eğer aylık düzenlenir deseydi. 380 gelecek aylara ait giderler kullanılırdı demediği için yıllık çözeceğiz tarihler kafa karıştırmak için kullanılmış.dönemi aşan bi gelir var ve vade başında tahsil edilirse içinde bulunulan yılın geliri Gelir Hs yani 649 Diğer Olağan Gelir ve karlar hs ,izleyen yılın geliri pasif hs yani gelecek yıllara ait gelirler hs atılır.31.08 kaydı soruyordu.
31.08 tahsil kaydı
Kasa borçlu. 120
649 diğer o.g.k 40
480 gelecek yıllar 8031.12 deseydi dönem sonu
480 gelecek yıllar ait gelirler 80
380 gelecek aylara ait gelirler 8001.01 dönem başı
380 gelecek aylara ait giderler 80
649 diğer olağan g k. 80
Umarım açıklayıcı olmuştur bize 31.08 soruluyordu -
@şampiyon eyvallah hocam. Yoğun şekilde tartışılıyor sorular. Kacirabiliyoruz bazen.
-
@baybatur dostum benim cozumüm aylik degil. Soruda tablolarin aylik veya yillik duzenlenmesinin de cevapta bir önemi yok.Bak sana cözümü anlatacam. Tahsilat 1 gun once yapiliyor. Ancak kira kontrati ertesi gün basliyor. Dolayisiyla yapilan tahsilat bir sonraki ayi ilgilendiriyor. Sonraki ayi ilgilendirdigi icin henüz olagan gelir kar aşamasinda degil
Kasa 120.000
Gelecek aylara ait gelirler 40.000
Gelecek yillara ait gelirler 80.000
Ertesi ayin sonunda da şu kaydi yapacağiz
Gelecek aylara ait gelirler 10.000
Diğer olağan gelir kârlar 10.000 -
@gökyeleli bazıları anlamıyor hala. İllaki dedikleri çıkacak. Yanlış de geç işte. Doğru gelirse sevinirsin. Her soruda diretmek nedir arkadaş. Ben mesela o soruyu
Gelecek aylara it gelir 40.000
Gelecek yıllara ait gelir 80.000 yaptım eminim doğru olduğuna fakat tartışılıyor diye yanlış saydım. -
@minsipo madem doğru olduğuna eminsin doğru say o zaman kimsenin bişey direttiği yok sen nasıl soru tartışıyorsan bizde onu yapıyoruz önemli olan gib in ne kabul ettiği az sakin
-
@şampiyon öfff hadi ya.
-
Alican dovletov bu sorunun tartışmasını sonlandırdı sanırım . cevap
https://hizliresim.com/aYpm57 -
@2iki eyvallah hocam bak bu iyi oldu.
-
@baybatur Zaten Alican hoca da öyle demis
-
@baybatur süper... Elbette soru tartışalım ama bazıları kendi doğrusunu kabul ettirmek için gerçekten ne yapacağını şaşırıyor. Cumartesi akşamı birisi bütçe devresi bileşkesi sorusuna philips eğrisi demişti. Neymiş efendim verdiği ilk tanım, enflasyonmuş diğeri işsizlikmiş. Görmemiz lazımmış çok kaliteli soruymuş. Vs vs.
-
@baybatur insanların %80i bu soruda döküldü, 25 sorusunda %80 döküldü, performans program sorusunda yine en az %50 döküldü iç borç sorusu yine en az %50 döküldü 960 sorusunda yine yarısı döküldü daha bi sürü soru çok döküldü insanlar ya sonuçları merak ediyorum cidden