GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@2iki program ve %20 kelam doğru de mi
-
@eliff onlar hakkında net bilgim yok ama insanlar ikiye ayrıldı hangisi çıkarsa diğer yarısı dökülecek ancak soruda satış fiyatı geçiyorsa cevap kesin 20dir fiyat geçmezse 25dir. performans program ve iç borç sorusuna kimseyi ikna edemezsin ama
-
Arkadaslar samsun icin giren arkadaslarimiz varmi aramizda ? Durumlar nasil kacla kapatir?
-
@eliff ben performans yaptım ama programi kabullendim. İç borç sorusu tr de ki borç diyorlar muhtemelen ya o cevap yada iptallik. Kar sorusu ise bu sınavdaki en emin olduğum sorulardandir. Bana güvenin cevap 20
-
@minsipo cevabin bizim yaptigimiz disinda olmasi mumkun degil ferhat yildiz gelsin onla bile tartisirim
-
düzenlenmiştir.
-
@gökyeleli kesinlikle katılıyorum döneme girmeden dönem geliri olarak yazmam muhasebenin temel ilkesine bile aykırı iken cevabı o kabul etmek çok ilginç
-
@gameover kesinlikle öyle hocam. Mali tablolar aylik da yillik da duzenlense cevap degismiyor. Adamlar alican hocaya sorgusuz sualsiz inaniyorlar bi kisi de aciklamiyor kendi cevabini
-
@gökyeleli Tanımam ben kendilerini onun ne dediği de ilgilendirmez açıkçası, kasaya para girmiş o tarihte mahiyeti belli değil belki ticari kazanç belki faiz kazancı ne belli bu durumda durup 649 u kullanmak çok enteresan olur diye düşünüyorum ertesi gün ama döneme girince 380 10000 borçlandırılır 649 10000 alacaklandırılır
-
@gökyeleli hocam ben de sizin gibi yaptım fakat sonra düşününce kesinlikle yanlış yaptığımızi düşünüyorum. Eğer vaktiniz varsa sorunun bir benzerini bulup atabilir misiniz? En azından öğrenmiş olacağız
-
@falanfilan hocam soru çok kaliteli bir soru alelade bir soru degil. Diger olagan gelir karlar yapmamiz icin icinde bulundugumuz donemi kapsamali. Isletme tahsilati 1 onceki ay yapmis. Diger olagan gelir kar olmasi mumkun degil .
-
@gameover hocaya 31.08 de kayıt ne diye sorulmamış ki zaten sadece parayı 31 inse tahsil etti denilmiş. Eger aylık ya da yıllık olcaksa zaten 1 eylüldeki kaydı sorardi tahminim. Ben yanlış haneme yazdım yine doğru çıkarsa sevinirim. Ama gelecek aylar gelecek yıllardan başka bi cevap makul gelmiyor bana.
-
@fatihmavcu ben de yanlış saydım sıkıntı yok dert etmiyorum o yüzden ama bence güzel bir detay sorulmuş diye düşünüyorum
-
Gelirsiniz bana gaag degil de gelir tahakkuklari olacakti derseniz o zaman hakli olabilirsiniz ama dogk olmasi imkansiz
-
@gökyeleli ki gelir tahakkuku da olmaz zaten tahsil etmis
-
@gökyeleli hocam kira dönemine girmeden 649 kullanılmaz zaten 380 kuvvetle muhtemeldir ki doğru cevaptır
-
@gameover tabiki öyle hocam dönemsellik ilkesine direk aykiri
-
Artik bayram bitsede guy da dguy da aciklansa tartisilan sorulardan aceba bunu da mi boyle yaptim bunu isaretlememistim ben bunu boyle dusunmedim demekten hic dogrum yokmus gibi hissediyorum yorulduk
-
@duyguuu37 açıklandıktan sonrası da sıkıntı. Geçen sene dört ay mülakat beklediler. Her geçen gün bekleme süreleri artıyor. Üstelik oluşan mağduriyet ler kimsenin umrunda değil.
-
@gökyeleli hocam ben bakacağım kitaplarıma şimdi bulursam atarım ama tek diyeceğim yıllık düzenlenen tablolarda dönem içinde dönem olmaz. Dönem bir sonraki yıldır. Eğer aylık duzenlenseydi sonraki ay bir dönem olurdu dönemsellik gereği. Yine de örnek soru bakacağım fakat öyle şaşırtmaca yapmışlar ki nasıl bulacağım benzer soruyu bilmiyorum. Yani orda o 1 günlük öncesi demese yine kayıt değişmiyor ama çok enteresan gerçekten, kaçırdım soruyu