GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@alican-dovletov hocam birde kollektif sirketin sermaye taahhutu sorusu vardi 501 e 500 degilmi
-
@baybatur satışa göre sormuş yani %20 olur
-
@alican-dovletov peki hocam Allah razı olsun çok teşekkürler
-
@alican-dovletov anladım hocam
-
@dovunque şahıs şirketleri 131 sermaye şirketleri 501 kullanacak diye mevzuatta bir şey ben görmedim. bu yüzden aksi ispatlanan kadar 501 kullanılır sermaye taaahüdünde sonra apel olursa 131'e atılır. Tabi GİB ne der bilemeyiz :))
-
@alican-dovletov tesekkurler hocam
-
@alican-dovletov hocam aylık olarak düzenlenirse ve tahsilat 31.08 olursa kayıtta dgvk olması yanlış olmaz mı, sonuçta kira başlangıcı Eylül ayında başlayacakken ağustos sonu tahsilat yapılıyor. Yani kayıt 100 b 380 a 480 a olur, Eylül sonu 380 borçlu dgvk alacakli olmaz mi
-
@baybatur hocam kesin satıs fiyatı üzerinden mi soruyordu? ben sadece kar marji kactır diye hatrliyorum.
-
https://i.hizliresim.com/vP7gDA.jpg az önce aceleye gelmişti son hali budur (amacım yardımcı olmak yönlendirmek değil tercih sizin sonuçta)
-
@falanfilan hoca kendi yorumu bu yöndeymiş ben de katılmıyorum malesef hocaya mehmet elmas ve hüseyin bingöl hocalarımla da bir istişare edeceğim burda tekrar yayınlarım ben özün önceliği gereği kaydın 1 günde olsa gaag kaydolması gerektiğini düşünüyorum çünkü işin özüne tam uygun olmadığını düşünüyorum bakalım
-
Arkadaşlar bu sorunun doğru cevabını sınav açıklandıktan sonrada öğrenme şansımız yok mu cevaplar açıklanmıyor mu?
-
@2iki yok ben ayrı bir şey sordum hocam, oradaki bir ayrıntı dikkatimi çekti. Tahsilat dönemden 1 gün önce yapılırsa, aylık tablo düzenlendiği varsayilirsa dgvk hesabı kullanılmaz diye biliyorum. Bu sınavdaki soru için ise sadece öğrenmek için buradayım. - 1 olarak baştan beri yerini koruyor
-
@falanfilan aylık fin tab olursa ve tahsilat döneme girmeden yapımışsa (if close) bu durumda 380 40.000, 480 80.000 TL olur
-
@alican-dovletov hocam bir yıllık bir gelir varken ortada m üçyüz nolu hesap değil de dörtyüz nolu hesap kullandık?
-
@alican-dovletov anladım hocam çok teşekkür ederim
-
@ayse_furkan yok hocam kesinlikle ortalama satış fiyatı üzerinden kar oranini soruyordu.
-
@walrass06 yok kardeşim gib vermiyor soruları. Belki ilerleyen yıllarda.
-
-
@ayse_furkan maalesef öyle hocam tuzaklı bir soruydu. Ve ben çıktığımdan beri bu soruyu anlatmaya çalıştım arkadaşlara ama bazı arkadaşlar kabullenmek te zorlanıyorlar maalesef.
-
@alican-dovletov hocam kendinizle çelişiyorsunuz şu an. bu yazdığınız aylık kayıt ile o kağıttaki aylık kayıt birbiri ile çelişiyor çünkü diğerinde 31.08-01.09 aylık ise kayıda şunu yazmışsınız
649 10.000
380 30.000
380 80.000
burda ise 649 hiç kullanmamışsınız ??