GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@alican-dovletov hocam anlamak istemiyor değilim.
varsayım bir.
aylık düzenlenir ve 31.08-1.09 ise kayıt şudur deyip o notta şu kayıdı yapmışsınız
100
—-649
—-380
—480.
sonra aylık düzenlenir ve ödeme dönem dışında alınır ise
100
—380
—480
demissiniz bu ikisinde aynı soru fakat kayıtlar farklı çünkü üstteki kayıt da dönem dışında alınan kayıt ? -
@2iki bak son kez söylüyorum (inşallah yeterli olur).
Varsayım-1:
01.09.11'de Parayı peşin aldık ve kayıt yaptık, yani dönem başında ve yıllık fin tab'a göre:
649 40.000
480 80.000Varsayım-2:
01.09.11'de Parayı peşin aldık ve kayıt yaptık, yani dönem başında ve aylık fin tab'a göre:
649 10.000
380 30.000
480 80.000Varsayım-3:
31.08'11de hem parayı aldık hem kaydı yaptık, yani 2011,in hepsi cari yıl cari dönem olur yıllık fin tab'a göre:
649 40.000
480 80.000Varsayım-4:
31.08'de hem parayı aldık hem kaydı yaptık, 2011'in hepsi cari yil gelecek donem olur aylık fin tab'a göre:
380 40.000
480 80.000 -
@alican-dovletov
saygı değer hocam
varsayım ikiye hazırlamış olduğunuz o tablodan bir bakın orda sıkıntı var tablo 2yi hem 31.08 hem 01.09 için yazmışsınız görünüyor sorun ordan çıkıyor bi inceleyin o sizin facebookta yayınladığız tablo -
@alican-dovletov evet hocam arkadaş haklı o tablodaki aylık düzenlenen kısımdan 31.08 kısmını çıkarmanız lazım eğer 31.08deki aylık kayıt 380/480 ise
-
https://i.hizliresim.com/Y6Rl5a.jpg buyurun sizi mi kıracam :))
-
@alican-dovletov şimdi oldu hocam saygı duyuyorum fikirlerinize
-
Ortalama satıs fiyatından kar sorusu yüzde 25 olcak işaretleyenler iciniz rahat olsun.Basit mantık var o soruda 100 liralık sey en sonunda yani ortalama üzerinden 125 satılırsa cevap tabiki yüzde 25 olur.Formül kullanmayi bir türlü anlayamadım bu soruda ama gerek yok sen 125i buldunmu yani ortalamayi senin ürünun ilk basta kactı 100 yada x burdan kar yüzde 25.Gelelim muhasebe sorusuna soruda tabloyu belirtmemisti.Bu nedenle karısiklik cikti.Ordada basit düsundum.Basit düsunmek gib sınavlarinda ise yarar.Gaag gyag olcak bana göre buda kesin.Bir tek ortodoks keynes sorusu kaldi onun cevabı net oldu mu
-
Hangi il bilmiyirum ama en az bir il 80i gececek bu sınavda
-
@zenginmemur ortalama satısı herkes 125 buldu.Zaten ortalamayı o soruda herkes okudu gördü.
-
@alican-dovletov hocam hazir gelmisken,lutfen bu kollektif sirket sermaye arttiriminida aciklar misiniz,bircogumuz ortaklardan alacaklar yaptik bircoguda sermaye sirketlerinde olan taahhut kaydini yapti,yoksa 2 si de ayni miydi fark yok mu hic
-
@duyguuu37 bir alican hoca değilim elbette ama yine yardımcı olayım eğerki sermaye arttırımında para,demirbaş,taşıt,haklar, vs “olarak yerine getirildi” ifadesi yer almazsa aslında bu sermaye arttırma taahüdüdür. Bu sebeple 501 ödenmemiş borçlu 500 sermaye alacaklıdır şirket türünün bir önemi olacağını sanmıyorum çünkü vuka göre büyün ticari şirketler bilanço esasına göre tutuyor adi şirket hariç tabi o defter tutmak zorunda değil.
-
@2iki o arkadaş herkese sataşmaya yer arayan haddini bilmeyenin teki bas engeli kafan rahat etsin o buranın en gereksizi
-
@zenginmemur gib daha öncede sormuş 25i cevap kabul edecek
Ortalama kârı soruyordu -
@i̇lanbekleyenbiri insallah 25 tir
-
Muhasebe hocasi geliyor anlatiyor hala gib yizdi yirmibisi kibil idicik diyor. Nasi inandirdiniz gencler kendinizi gaag gyag da yuzde 25 de yanlis adam ikisini de dogru kabul ediyor..Tabi anketler 85 in altina dusmez.
-
@enki Aslinda gercek dogrulari kabul etmemeniz guzel birsey..Birdahaki kurum sinavindada yanlis yapicaksiniz.Ve dogal seleksiyon kendini gostericek..Yuzde 25, Ortaklardan Alacaklar, 1050, Gaag gyag falan hepsi dogru arkadaslar alican hoca bilmiyor
-
Buraya baktıkça dogru sayimda azalma oluyor. Herseye muhalefet olan bi arkadas var butun yorumlarin altinda onun yorumu var o ayri baydi zaten.. O arkadasa sesleniyorum.. Azcik sus ya
-
%25 yapanlar içiniz rahat olsun cevap 25 ortalama kârı sorduğu için kafanızı karıştırmaya çalışanlara izin vermeyin. Daha öncede Gib Bu sorularda maliyet üzerinden sormuş hatta maliyet üzerinden cevaplamış diyeyim 25 dogrudur:)
-
@erciyess bıktırdı resmen banlansa da kurtulsak parazitlerden
-
Cevaplar açıklanmayacağından boşa inatlaşıyorsunuz arkadaşlar