GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
bu nedir ya. iyice ağzınızı bozdunuz. dikkat edin biraz.
-
@fridakahlo hocam tam net bi şekilde aklıma gelmiyor ama ekonomik büyüme miktarın artmasıdır gibi bi ifade kabul edilemez bence en azından reel gsmh dan daha yanlış oldugu kesin ya işsizlik olabilir yada bizim dediğimiz
-
@ucanbalon ben de büyüme yaptım hocam bakalım
-
@ucanbalon işsizlik tanımı kabul edilebilir mi?
-
@walrass06 oda kabul edilemez aslında hocam zaten diorumya ikisinden biri olacak cevap bana kalırsa hatalı soru iptal edilsin ama tabiki iptal edilmeyecek gib hangisini kabul edecek gercekten en merak ettiğim soru bu
-
ben o soruyu büyüme yaptım. üzerinde en çok düşündüğüm soruydu sınavda. tekrar tekrar okudum. reel gsyih olmadığına eminim. 2 şık vardı benim için işssizlik veya büyüme. büyüme daha yanlış gibi geldi gözüme. yanlış çıkma olasılığı var diye yanlış saydım zaten; ama büyümenin tanımı muhtemelen yanlıştı.
-
@ucanbalon hocam soruda bu issizlik seceneginde calismak isteyip is bulamayan falan diye bir ibare varmiydi
-
@dovunque yoktu diye hatırlıyorum hocam
-
@morand buyume dogru hocam buyume direk rakamsal bir artis yani nicel birsey degil
-
@ucanbalon o zaman issizlikle olan secenek olucak zaten cok absurt duruyordu
-
@dovunque büyüme parasal bi değer değilmidir hocam yani 10 tane buzdolabı 5 tane tv büyüdük bu sene gibi saçma bi ifade olur miktarla büyüme bilmiyorum farklı bi açıdan mı bakıyorum ama
-
@ucanbalon hocam bence sen kalkinmayla karistiriyorsun iktisadi buyume rakamsal bunun yaninda ki nicel seylerle birlesince kalkinma oluyor yani ben ole dusunuyorum secenekte buyumeyle alakali dogru biseyi soruyordu issizlikte calismak isteyen fakan gecmedigi icin direk issizlik demistim
-
@morand hocam buyume daha mantikli ya çünkü büüyüme mal ve hizmetlerin miktar olarak artması yazıyordu. Külliyen yanlış
-
@sinan-taylan büyüme ulusal gelirin artmasıdır. Başka bir tanımı yok
-
@sinan-taylan miktar artarsa gelir artacak diye bir şey yok arkadaşlar Ulaş hocaya sordum
-
örneğin ocak ayında tahsilatı yaptım sonraki aralıkta kiralama başlayacak finansal tablolar yıllık da düzenlense kaydı 649 yerine 380de izlemek olayın özüne daha uygun olur, bunun sorudaki örnekle farkı yok o süre içinde gelir tablosu hesabı yerine bilanço hesabında kalmalı ki 2 farklı saygı duyduğum muhasebe hocası da 380/480 olması gerektiğini bildirdi bu konu hakkında kim neye inanırsa inansın cevabı gib verecek.
-
@sinan-taylan o sorunun iptal edilmesi lazım hocam işssizlikte yanlıs buyumede
-
@dovunque sorulara itiraz edince cevapları veriyorlar mı
-
@dovunque bu sorunjn soruyu soru ve cevapalriyla hatirlayan var mi ?
-
@ucanbalon Miktar artmasi kabul edilebilir büyüme için. Cunku buyume oranı baz yıl fiyatları esas alınarak hesaplanır. Yani fiyatlar sabit tutulur. Yillar itibariyle degisken unsur miktardir bu da buyumenin belirleyicisidir.