GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@ucanbalon bilmiyorum hocam ilk kez girdim ben ama ben soruda bi skinti oldugunu dusunmuyorum sahsi fikrim issizlik olan secenek yanlis digerleri dogruydu hayirlisi olsun yanlisi soruyorlardi zaten oda issizlikti
-
@kaimoğlan Buyume ve issizlik disindaki diger siklari animsamiyorum. Diger iki şık icin cevap budur seklinde bir iddia yoksa işsizlikle ilgili tanim yanlis diye dusunuyorum.
-
@dovunque gsyh tanımı bariz yanlıştı
-
@fs temel yil.baz aliniyor deniyodu yanlis hatitlamiyorsam ole olunca dogru bariz yanlis demek biraz agir ama eksiklik olabilir cunki mal ve hizmet tam gecmiyodu diye hatirliyorum ama issizlik digerlerine gore cok acikti nese arkadaslar hic bizaman cavabin ne oldugunu bilemicez zaten bosa ugrasiyoruz burda
-
@dovunque o sorunun hakkı iptal hocam haklısınız biz ne desekte boş hiçbir zaman bilemeyecegiz neyi kabul ettiler
-
@dovunque Erdal Ünsal dan paylaşım yaptılar mal denilince aksi belirtilmediği sürece mal ve hizmet anlaşılır diye
-
Buyume ile ilgili soruda reel gsyh kastedilmiştir diye duşunuyorum. Reel gsyh rakami ile nominal gsyh arasindaki farkliligin nedeni baz yil fiyatlari ile cari yil fiyatlari arasindaki farkliliktan kaynaklanir. Reel gsyh yani cari yıl uretim miktarini ifade eder. Dolayisiyla ekonomik buyume oranı bir ulkenin uretim miktarindaki artis olarak tanımlanır.
Dolayisiyla bu şık bence dogru arkadaşlar. -
@kenan-komutan oyleyse zaten bi sikinti kalmiyor oda dogru oluyor geriye bi issizlik kaliyorki yuksek ihtimal cevapta o oluyor arkadaslar kendi adima bu sinavda cok ince dusundugumden cok yanlisim.cikti her soruda bi ayrintiya takilioz gib cok ayrintiyi dusundugunu sanmiyorum
-
Soruların cevapları elinde olan var mı
-
Cevapların toplu şekilde olduğu sayfa no bilen varsa söyleyebilir mi dostlar
-
@hipokrat 60. Sayfa da var ama orada yazan her cevap doğru değil
-
@nopainnogain cevaplarda net yanlış diyebileceklerin var mı hocam ona göre bakayım muallakları sormuyorum tabi onları es geçerim
-
@hipokrat Hocam net yanlış diyeceğim yok tartışmalı soruları kastetmiştim doğru değil diye.
-
Arkadaşlar Alican hoca şu kira sorusuna 40 olagan disi gelir
80 g yillar demis
-
Arkadaşlar bnm aklıma takıldı dava dilekçesi doğrudan danıştaya verilirmi?
-
@obra niye ikna olmayayım meydanı senin gibilere mi biraksaydım beni anlardın.Yine yazacam cevap kesin YÜZDE 25.Sadece sen emek vermiyosun bu sınavlara abartılacak bir soru değil.Basit mantikla is cözuyosun.Ortalama satısi kac buluyoruz butun dostlarımiz 125 karda 25 yapar bu yıllardir böyleydi.Limited direnmedim ki sadece ilk defa böyle bir sey sorulmustu.Genelde bn limitedi sınirli ortak sayisi yani 50yi gorunceezber im oyle yoksa o soruda direnmedim kanun maddesinden hemde cıkmis sorularda aynısı varmıs.Simdi git basımdan dahada büyutmeyelim tartismayi.
-
@zenginmemur Ben de 25 dedim ama soru kökünü hatirlamiyorum eğer satış fiyatı üzerinden karı soruyosa % 20 olur.
-
@dovunque reel gsyh nin tanımı doğru mu , neden iktisat kitaplarında hep nihai mal ve hizmetler olarak tanımlanmıi? Sadece hizmetler vardı, nihai mallar katılmazsa nasıl reel gsyh olacak?
-
@lilith İktisatta mal denilince aksi belirtilmediği sürece mal ve hizmet anlaşılır diyor Erdal Ünsalın kitabında
-
@shanks soruda sadece hizmetler demiyomuydu yanlış mı hatırlıyorum