2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
@muzgor, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Arkadaşlar serbest meslek sorusunda ben başka türlü tanım yazdım bir sıkıntı olur mu
Bir
Arkadaşlar serbest meslek sorusunda ben başka türlü tanım yazdım bir sıkıntı olur mu
Birebir kanundaki ifadeler geçecek diye bir durum yok. Kanuna yakın ifadeler kullandıysanız sıkıntı olmaz.
-
maliyede 5018e göre sorumlular, sorumlulukları ve ekonomik dalgalanmaların bütçeye etkileri çok sıkıntılı sorulardı, ne yazacağımı bilemedim,kafamda bisürü şeyi birleştirip yazamadım o kadar saçmaladım ki
-
Sorumlulara ne yaZdınız
-
Sorumlulara ne yaZdınız
Bakanlar, üst yöneticiler, gerçekleştirme görevlileri, muhasebe görevlileri.
-
@muzgor 5018 dediği için üst yönetici bakan harcama yetkilisi ve muhasebe görevlisini yazdım ben sorumluluklar kısmında tıkandım ben
-
@murky bazıları var bi kaçı YÖK puan vermezler mi
-
@zwasp muhasebe görevlisini yazmadım sadece diğerlerine de harcamaların etkili verimli kullanılmasından sorumludur stratejik plan gşbş şeyler yazdım
-
@murky bazıları var bi kaçı YÖK puan vermezler mi
Verirler. Doğru yazdığınız her şeye puan alacaksınız inşallah bu kadar sıkıntı yapmayın. Genel hatlarıyla yazdıysanız ve konuya hakimiyetinizi gösterdiyseniz gayet iyi puanlar alabilirsiniz.
-
@muzgor bence içini rahat tut bütçe sürecini anlatıp bu süreçte görev alan herkes sorumludur diyen de var
-
Sınav sonuçları nasıl açıklanıyor , ders ders ayrıntılı şekilde mi yoksa direk genel ortalama olarak mı
-
@maxmin kuvvetle ihtimal ortalama puan
-
Şu an en içten istediğim şey şu; keşke bugünkü sınavlar şu an aciklansa
-
Keşke rekabete başvursaydım
-
Hukukta 8 soru olması gayet iyiydi ancak maliyede 4 soru olması ve içerikteki derslerin en kıyısından sorulması kağıtla bir süre bakışmama neden oldu.
-
Sonuçlar daha önceki yıllarda ders ders açıklanıp ortalama ve sıralama verilmiş arkadaşlar. Benim en çok canımı sıkan şu kompozisyon ve muhasebe oturumları. Kompozisyon derya deniz, bazılarınızın aklına kompozisyonda genel olarak yazıldığında en azından 60-70 puan verirler gibi gelebilir lakin daha önceki yıllarda 30 alan arkadaşlar olmuş.
-
Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Yazılı-2018
13.10.2018
HUKUK-
1-Kurucu iktidar nedir türleri nelerdir
2-Gaiplik tanımı süreler evliliğe etkisi
3-3)iptal ve tam yargi davalarinin subjektif ehliyet unsurunu tanimlayiniz iptal davasininkini maddeler halinde yaziniz ve aciklayiniz?
4-Malvarlığına etkileri bakımından hukuki işlemler nelerdir? Hepsine birer örnek veriniz?
5-Borçlunun ifa yardımcısının eylemlerinden sorumluluğu ne zaman ortaya çıkar, maddeler halinde açıklayınız. (30 Puan)
6-Emin sıfatiyla zilyed ne demektir. Emin sıfatıyla zilyetten ayni hak kazanmanın şartları nelerdir
7-Meclis soruşturmas yeni duzenleme ile meclis sorusturmasina gelen 5 degisikligi yaziniz.
8-idare hukukunda memura verilen disiplin cezalarini maddeler halinde yaziniz ve aciklayiniz
(MALİYE
1-Negatif dışsallık konusunda pigou ile coase karşılaştırması,
2-iktisadi dalgalanma nedir dalgalanma durumlarinda butce durumlarini yaziniz
3-5018 sayılı kanuna göre bütçe sorumluları ve sorumlulukları
4- Serbest meslek erbabı kimdir? Serbest meslek kazancı-erbabı-faaliyeti nedir geliri nasıl tespit edilir
5-Muhteviyatı itibariyle yanıltıcı belge tanımı? Sahte belge yanıltıcı belge nedir kaçakçılık nedir cezaları nedir
(İlk üçü 25 puan son iki 12.5) -
@sivka27 hocam dün gece verseydin ya bunları geçti artık
-
@ofa bişey olmaz kardeşim. Optik okuyucu değil akademisyenler okuyup puan verecek sonuçta. Okunur kağıdın.
-
Bugün soruları gördükten sonra yarında sanki yine kıyaslama devam edecek gibi hissediyorum akım değişken stok değişken tanımlayıp nelerdir yazınız veya kardinal ve ordinal yaklaşımı karşılaştırınız ya da keynesyen ve post keynesyen yaklaşımı kıyaslayınız gibi. Ayrıca en az 1 grafik çizecekmişim gibi. Uyusam iyi olacak galiba belki soruları görürüm
-
İktisat soruları nelerdi arkadaşlar