2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
1-Mundell fleming modeline göre tam olmayan sermaye hareketliliğinde sabit döviz kuru rejimin artan döviz kuru kısa ve uzun dönemde?
2a Yeni klasik yaklaşımının 3 önenmli varsayımı
2b yeni klasiklere göre beklenmedik para politikası kıza ve uzun dönemde etkin midir? Tek şekil yardımıyla açıklayın -
3)Döviz kuru hedeflemesi avantaj ve dezavantajları
4)Tam rekabette devlet 4 birim satış vergisi koyarsa
A) ne kadarını tüketici öder
B) devletin vergi hasılatı ne kadar olur -
Mundell i yapan var mı ya tam olarak direk atasınlar onu
-
@alexdesouza, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
1-Mundell fleming modeline göre tam olmayan sermaye hareketliliğinde sabit döviz kuru rejimin artan para politikası sonrası döviz kuru kısa ve uzun dönemde?
2a Yeni klasik yaklaşımının 3 önenmli varsayımı
2b yeni klasiklere göre beklenmedik para politikası kıza ve uzun dönemde etkin midir? Tek şekil yardımıyla açıklayın -
@hickskaldor bp yi pozitif eğimli çizdim. Para arzı artar Lm sağa kayar tahvil talebi, fiyatı artar, faiz düşer, yatırım artar ıs de sağa kayar. Ülkeden para çıkışı olur döviz kuru artar, sabit döviz kuru gereği MB döviz satar tl alır. Para arzı azalır lm tekrar sola koyar. Faixler artar ıs de sola kayar. Başlangıç denge düzeyinde denge sağlanır. Kısa ve uzun dönemde etkinsizdir.
Özetle bu şekilde yazdım. Emin miyim? Değilim
-
Hocam bende buna benzer yaptım ama kısa ve uzun dönemde fark neydi tam hatırlayamadım. Birinde bp lm den daha dik diğerinde daha yatık mu oluyodu çok kafam karıştı soruda. Neyse hayırlısı bakalım cidden sağlam sınav oluyor
-
@hickskaldor aynen o farkı ben de çözemedim. Ama eğer böyleyse gidiş yolundan 10-15 puan alırız heralde
-
Kompozisyon konusu neydi arkadaşlar
-
Muhasebe de hurda değer indirilmeyecekti normal amortisman olsaydı indirilecekti.
-
Brüt işletme sermayesi dönen varlıklar demektir
-
Ticaret nasıldı soruları hatırlayan var mı
-
Haydi geçmiş olsun. Şimdi dinlenme vakti, biraz uzaklaşmak iyi gelecektir, Allah herkese emeğinin karşılığını tam tamına verecektir şüphe yok, 135 içinde yer almak dileğiyle.
-
Geçmiş olsun arkadaşlar. Sonuçlar ne zaman açıklanır belli bir tarih var mı göremedim ben
-
@south muhasebe nasildi tam set monografi mi yoksa yevmiye kaydı sorulari mi ?
-
@zwasp 5018 de yeni sisteme göre sadece cb değil mi?
-
Kompozisyon konusu neydi arkadaşlar
-
Muhasebede 3 soru soruldu. Son soru hariç diğerleri dikkat ve bilgi istiyordu ortalamanın üstü sorulardi. Ticaret oda çok zorlamamiş diye duydum.
-
Muhasebedeki kayıt soruları sağlamdı. Kompozisyon beklenilenden kolay herkesin bir şeyler yazacağı bir konuydu. Genel olarak sorular ise klasik sınav tecrübesi olanları zorlayacak sorular değildi daha önce fazlasıyla klasik sınava girmiş arkadaşlar hak verecektir. Her sınavda 5018 gelir, 3 sınavdan 1inde mundell Fleming çıkar. Sınav en erken 45 gün sonra açıklanır geçmiş yıl sınavları göz önüne alındığında.
-
@kaiser34 ülkelerin büyük kısmının Merkez bankalarının fiyat istikrarını hedeflemelerinin faydaları nelerdir? Finansal piyasaları serbest olan gelişmekte olan ülkeler için tehlikeleri nelerdir? Benzeri bir soruydu
-
@alexdesouza sebeplerini soruyordu hocam faydalari degil.