2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
-
Sonraki yıllarda gireceklere tavsiyem hukuk bilginize biraz olsun güveniyorsanız muhasebe seçmeyin. Ticaret hukukunda uzaydan soru getirecek değiller, muhasebede uzay aracını finansal kiralama kapsamında kiralatır kaydını sorarlar adama, gerek yok
-
Tahmin edilen hurda değerini, azalan bakiyeler hesaplarken düşüyor muyuz arkadaşlar? Net bilgisi olan var mıdır?
-
Ticaret soruları
1- TTK ya göre ticari işi tanımlayınız. Türlerini örneklendirerek açıklayınız gibi bir soruydu
2- Şube nedir? Dört unsurunu yazınız. Hukuki neticelerini belirtiniz.
3- Aş de genel kurulda gündeme bağlılık ilkesi nedir? İlkeye aykırılığın yaptırımını ve istisnalarını açıklayın.
4- kambiyo senetlerinin beş ortak özelliğini yazın. -
@vural doğrudur net hatırlayamıyorum
-
@vural ticaretim iyi değil ama keşke ticaret seçseydim
-
@vural, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Ticaret soruları
1- TTK ya göre ticari işi tanımlayınız. Türlerini örneklendirerek açıklayınız gibi bir soruydu
2- Şube nedir? Dört unsurunu yazınız. Hukuki neticelerini belirtiniz.
3- Aş de genel kurulda gündeme bağlılık ilkesi nedir? İlkeye aykırılığın yaptırımını ve istisnalarını açıklayın.
4- kambiyo senetlerinin beş ortak özelliğini yazın.Vay arkadaş ya, yukarıdaki yorumumu tekrarlıyorum. Ticaret seçin çok açık ve net.
-
Herkesin hakkında hayırlısı olsun arkadaşlar.
-
Yani arkadaş muhasebede sağlam kayıt sorusu soruyorsan ticarette de ticari işi, şubeyi sorma de mi?
-
Arkadaşlar bu ortalama alınırken kesin sapma ekleniyor mu yani bundan önceki sınavlarda 85 falan alanlar bildiğin ortalama 85 olcak kağıt mi vermiş , hiç mi soru kaçırmamislar
-
Bölüm bazlı baraj var mı arkadaşlar? Eğer varsa Muhasebe yüzünden kaldım galiba. Herkese geçmiş olsun
-
@bivena, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Bölüm bazlı baraj var mı arkadaşlar? Eğer varsa Muhasebe yüzünden kaldım galiba. Herkese geçmiş olsun
Yok hocam rahat ol diğer bölümlerin iyiyse sıkma canını.
-
@okanugur, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
Arkadaşlar bu ortalama alınırken kesin sapma ekleniyor mu yani bundan önceki sınavlarda 85 falan alanlar bildiğin ortalama 85 olcak kağıt mi vermiş , hiç mi soru kaçırmamislar
Sapma var hocam. Genelde 135 kişi 70 ortalaması tutturamamış zaten.
-
Mamül sorusunda emsal bedel ile maliyet değeri arasındaki farka karşılık mı ayrılacaktı? Öyle yaptım ama hiç emin olamadım
-
@murky Hocam çok rahatlattın içimi sağolasın ya
-
@murky iyi bari hocam sağolun
-
@bivena gerçi kompozisyon da sıkıntı ama hayırlısı artık
-
@murky hocam bı de kompozisyonda özetle ne anlatacaktık üç dört kelime ile söyler misiniz
-
@okanugur, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınavı
@murky hocam bı de kompozisyonda özetle ne anlatacaktık üç dört kelime ile söyler misiniz
Hocam kısaca spekülatif hareketliliğin ülkenin ekonomisini kırılgan yapabileceği bunun için istikrarlı bir ortam olup ekonomiyi saldırılara karşı koruması falan filan ben bu minvalde sıraladım.zaten dolaylı olarak ekonomimize yapılan saldırıyı "gelişmekte olan ülkeler" özelinde anlatmamızı ve bunda merkez bankasına düşen payı istemiş.
-
@murky tamam hocam ben de böyle yazdım , sınavda acaba başka bir şey mi istemiş diye baya korkmuştum , teşekkürler
-
@murky ben 90 şu yıllardan örnek verdim ama ordan puan gelir mi sorunun 2.kısmı için