İdari Hakimlik Sınavı Kaynak Listesi, Çalışma Yöntemi.
-
@aslan-reyiz
Şimdi ne yapayım bilemedim.İşe güce mi odaklanayım .Ne zaman netleşir ki durum. Teşekkürler aslan reyiz. -
@çinkoçaydanlık ne zaman ne olacağını kestirmek çok zor Rica ederim
-
@aslan-reyiz, içinde söyledi: İdari Hakimlik Sınavı Kaynak Listesi, Çalışma Yöntemi.
a 23 kişi alındı .İdariden 200 kişi ayrıldı iibfden
İletinizi yanlış anlamadıysam eğer son alıma dair yazdıklarınızda büyük hata var. Düzeltmek için yazıyorum. Eğer ben yanlış anladıysam ve hata yaptıysam siz de beni düzeltin.
1- Son alım avukatlıktan idari kadrosu 100. Mülakat sonucu alınan 61 kişi. İİBF liler avukatlık yapamayacağı için bu kadro alımına başvurma hakları yok zaten. O yüzden bu kadro alımında İİBF kotasını doldurup doldurmama problemi yok zaten.
2- Son alım mezunlardan idari kadrosu 200. İİBF mezunlarına maksimum 40 kişi olabilir %20 lik kotadan dolayı. 160 kişi de hukuk mezunlarından seçebilirler. Bu 200 kadrolu ilanın sonucu olarak 40 İİBF mezunu ve 80 hukuk mezunu toplamda 120 aday mülakat sonucu başarılı sayıldı. Anlaşıldığı üzere son alımda İİBF kotasının doldurulmaması gibi bir problem hiç yaşanmadı. Aksine tamamı dolduruldu.
Ayıca son alımdan önceki alım olan 30 mayıs 2015 sınavı sonucunda da 200 kişilik kadrolu ilan sonucu 39 İİBF mezunu mülakat sonucu başarılı sayıldı, ordada kota %97.5 dolduruldu. -
-
@aslan-reyiz 1- Av-idari liste http://www.pgm.adalet.gov.tr/duyuru/2017/nisan/kazanan isim idari.pdf
2- BİMER cevabı olarak 40 kişinin olduğu yazı facedeki murat kaymak ın hakimlik grubunda vardı. Zaten şahsen bimer cevabından öncede biliyordum.
-
@ssk mayıs sınavı için bir duyum var mı 2018 aralık kasım diye duydum ben ama
-
@aslan-reyiz İdariye alım planı var. Ama mayıs da olması için adlinin de Mayıs da açılması lazım Adli yargı alımının planına göre mayıs da ihtimal var.
-
Mayıs iyi olur. Kanunları da hazır güncelleyip temize çektim. Yeterlilik süreci de inşallah biter bu sene. Tek hedef idari yargı kalıyor. Ya nasip...
-
@mr-aday hangi meslektesiniz yeterlilik diye yazmışsınız merak ettim Benim de yeterliliğim varda
-
@ecem Vdk da görev yapıyorum.
-
@aslan-reyiz hocam siz listenin ilk sayfasına bakmışsınız sanırım idari avukatta : ) ondan 23 kişi görmüşsünüz. ben i. hakimlikten elenmenin hışmıyla hemen cimere yazdım. cevapta hukuk fakültesi dışından 40 kişi alındı diyordu. isterseniz mesajla mail adresinizi gönderin belgeyi size göndereyim.
-
@fc-real-gdp bana 2 ay cevap vermediler tekrar email attım ankaraya gel başvuru yap diyor felan filan Ben size mesaj atayım da bana onu bi gönderiver üstadım
-
@mr-aday üstad yeterliliği verdikten sonra neden hala idari hakimlik için kasıyorsun cefasını çekmişsin o kadar
-
Kaymakamlık olmadıysa hakimliğe devam. Haydi bismillah arkadaşlar.
-
@aslan-reyiz bana da cevap 2 ayı aşkın bir sürede geldi.
-
@mr-aday hocam vdk nadil bir kurum gercekten sureci zor mu yani girdik mi meslege kacmak istemiyorum
-
@ali-lukunku Ya vergi hakimliği istiyorsam ?
-
@zenginmemur Süreç gerçekten zor bir kere bunu kabul ederek gelin. Emsal mesleklere göre hatta hakimliğe göre bile eğitim süreci kamunun en zor süreci diyebilirim. Sosyal hayatınız bir süre sekteye uğrayabilir. Dediğim gibi düzenli bir çalışma ile atlatılmayacak bir süreç değil.
-
@ssk eyvallah üstad inş
-
İdari yargı için;
Themis
Justice
Hakimim
Konsensus
Monopol
Karine
Külliyat
Dönüşüm