• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
Arkadaslar elinde 2018 kaymakamlik sinavi sorulari olan var mi ? Link atabilir mi?
-
@brunomars, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@huvelhak, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Selamlar herkese
Arkadaşlar bu geçen seneki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yapılan başvuru şartları ile ilgili bi sorum var bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?Daha önce İktisadi İdari Bilimler Mezunu şartı aranıyordu ama şimdi bölümler yazılmış. Şimdi ben Ekonometri mezunuyum. Bu durumda bu sınava başvuramıyor muyum?
başvurursun da girersin de kazanabilirsin de
Ama kararname de Ekonometri bölümüne yer verilmemiş. Boşuna çalışmayalım
-
İktisadi İdari Bilimler'den Ekonometri Bölümü mezunları başvurabiliyor mu acaba?
En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye ve fınans, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az yüzde seksenine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmaları veya üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış ve uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış olmaları gerekir." Buna göre kaymakamlık sıanvına başvuru yapabilmek için yeni bölümler eklendi.
-
Yukarda sayılan mesleklerin %80 ine sahipse olur. Ama bunu kim belirleyecek belli değil
-
@huvelhak 2018'de sınava girdim. birkaç puan farkla kaybettim. bu sene daha sıkı hazırlanıyorum. Ekonometri mezunuyum
-
geçen sene sınav öncesi çok sert mart diyenler vardı. O zaman da forumu takip ediyordum ve de ben dahil büyük kitle mart ayına inanmıştık. Şimdi mart es geçildi haziran a da ben dahil çoğunluğun inanası gelmiyor bana da eylül gibi geliyor ama duyumların artması da bir sinyaldir neticede çalışmaya devam (gözler amirim i arıyor canmavi nin de yazması yüzümüzü güldürdü o havaya soktu tekrardan)
-
Duyumu olan yok mu 22 haziran konusunda milli kütüphanede bu tarih konuşuluyormuş ben duymadımda arkadaşım dedi.
-
Sanırım artık başlamak gerek iktisatla.
-
Bilmiyorum ama direkt KPSS hazırlanıp peşine bu sınava girenler daha iyi yapıyor.
Bu arada benim dersler an itibari ile 3.defa bitti sınav yarın bile olsa tam hazırlıklıyım eylül geç haziranda olacak diyenler lütfen sahneye tekrar -
Murat kaymak hoca sene sonu yada haziran için 1000 adli 500 avukat 100 idari ve 100 kaymakamlık alımının onaylandığını paylaşmış.
-
@aslan-reyiz nerede paylaşmış hocam facebook mu
-
@kuruhasan evet hakimlik grubunda
-
Bugunmü hocam
-
@k-33 evet bugün 1 saat kadar önce yazmış
-
Kaymakamlık sınavının eylülden önce yapılmasına pek ihtimal vermiyorum.
-
@don-pablo hocam özelden linki atabilirmisiniz
-
nisan ortası gibi sınav tarihinin netleşeceği konuşuluyor daha önce dediğim gibi haziran 22-23 gibi sınav olma ihtimali çok yüksek
-
@can-mavi hocam gelseniz bir de açıklama yapsanız hayır dualarımızı alsanız ne güzel olur.
-
@aslan-reyiz haziran ve sene sonu cok farklı ve uzak tarihler..neden böyle.bir şey yazdı ki acep?
-
@bydaler Eylül olursa ikisinin ortası oldu demek için herhalde