• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
Geçen sene Eylül'de sınav oldu; Ocak ayının ortasında mülakat sonucu açıklandı. Eğer iki sınav olursa ikincisi Aralık-Ocak ayını bulur gibi.
-
Arkadaşlar merhaba hukuk kısmı için themis mi kas mı hangisini önerirsiniz ? yahut başka tavsiyeleriniz olursa nelerdir?
-
@jokerr kardesim konu themis soru kas birbirini tamamlar , hicbir kitap tam degildir bunlari calisip ustune kanun bir mumkunse iki defa okumakla eksikler kapatilabilir
-
Daha geçen hafta farklı mecralarda paylaşmıştım ama buna rağmen dun son dakika duyum olarak paylaşılmış o yüzden yine paylaşayım da şurada dursun
Son dakikadan bir dakika sonraki duyum : hakimlik için 1600 kişilik onay verilmiş, tam tarih artık ösym ile yapılacak protokolde belli olur ..
-
@emrah16 türkiyenin idari yapısı ve mahalli idareler için sadece kanun mu okunmalı , konu anlatım kitapları ve kanunlarla desteklenmeli mi ? konu anlatım kitap tavsiyeleriniz nedir? ve soru bankası olarak sadece kas mı farklı kaynaklar kullanan varsa yazabilir mi lütfen
-
@can-mavi idari hakimlik icin mi?
-
@helin idari de var herhalde 1500 adli 100 idari şeklinde diye düşünüyorum
-
@gizemkyh once konu anlatim kitaplarindan calisip ustune eksikleri kanunlarla kapatabilirsiniz. Konu anlatim olarak onerim themistir, ekstra ekstra konu kitabi alip calismaniza gerek yok themisi alip iyi calisin zaten detay kitaptir ustune kanunla zaten eksikliklerinizi kapatirsiniz. Soru bankasi olarak kası oneririm.ikinci olarak soruyorsaniz sertkan erdurmazin 10 15 gune kitabi cikacak soru bankasi iyi olabilir( su an nasil bilmiyorum genelde kitaplari iyi oluyor.). Tabi bu arada tum kurumlarin cikmis sorularini muhakkak cozun ben konsensus kullaniyorum siz de konsensus veya donusum kullanabilirsiniz
-
@helin hayır hepsi toplam
-
@emrah16 Hocam konsensusun çıkmış tüm hukuk sorularını içeren kitabından mı bahsediyorsunuz ?
-
@emrah16 themis mi kanunname mi
-
@pembepati ya aslında konu anlatımları o kadar önemli değil hemen hemen hepsi aynı şeyi anlatıyor zaten bol mevzuat okumak önemli ardındanda soru çözümü
-
@ankarasbf konsensus cikmis sorular ya tum kurumlarin sorulari var asagi yukari
-
@pembepati ikisi de degil mevzuat.gov.tr den gerekli mevzuatlari indirip okumak gerekir
-
@emrah16 gerekli mevzuatların listesine nasıl ulaşabiliriz ?
-
@pembepati daha once cok defa paylasildi @Aslan-Reyiz tarafindan eski gonderilerden ulasabilirsiniz
-
@emrah16 teşekkür ederim çok kibarsınız
-
@pembepati ironi mi var anlamadim ama rica ederim
-
@emrah16 yok hocam ne ironisi gerçekten çok teşekkür ederim
-
@emrah16 insan hakları için hangi kaynağı öneriyorsunuz hocam?Çok geniş bir ders.