• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@haniyaki "yapılanlar tamamen rakip eleme stratejisine dayalı algı operasyonu" ifadesi kullanılmış hocam ben üstadların önceki duyumların birebir doğru çıkması hasebiyle böyle bir kötü niyet taşımayacaklarına vurgu yapmak istedim. Ayrıca önceden duyum paylaşan başka hesaplar da vardı artık aramızda yoklar, neden ? Paylaştıkları duyumların ağır eleştirilere maruz kalmalarından. Kaymakamadaylıgına bile neler neler yazıldı bu forumda. İlk defa böyle bir polemiğe girdim ve yanlış anlaşılmamak için kullandığım kelimeleri oldukça özenle seçmeye çalıştım inşallah demek istediğimi anlatabilmişimdir.
-
Dostlar bence sınava 3 ay varmis gibi çalışalım, 4.ay tekrar yaparız... hepimiz aynı çilenin yolcusuyuz , Allah önce hak etmenizi daha sonra da hak ettiğinizi almanızı nasip etsin ..
@The-kaymakam , @HaniYaKi -
@the-kaymakam Eyvallah hocam ben bu foruma yeni girdim burda yazıp cizenleri daha yeni tanıma fırsatım oluyor algı konusunda asla @can-mavi hocamıza kastetmedim sözlerim yanlış anlaşıldıysa özür dilerim. Foruma yeni alışma sürecinde pot kırdıysam da affola. İnşallah süreç fazla uzamaz Eylül'ün ortası veya sonları bile olsa yine iyidir.
-
@safitürk69 kaymakamlıkta standart sapma niye yok hepsi aynı puan mı kpss de bile var bu sınavda olmaması şaşırtıcı cidden. 1 Türkçe 1 idare hukuku veya 1 Tarih 1 iktisat sorusuna eşit olması saçma değil mi ya hani genelde alan daha fazla etkili olmasi gerekmiyor mu gerçekten çok ilginç. Şöyle bir adaletsizlik de ortaya çıkıyor hiç iktisat yapmadan yani iktisattan sıfır çeken biri Türkçe ve tarihi fullerse sınavı kazanır rahatlıkla. Çok yanlış bir sistem degismesi gerekir inanın çok absürd cidden
-
@legend-is-back keşke herkes senin gibi olsa hocam. Niyeti iyi, kendi güzel olan insanlarla tartışmak bile zevkli oluyor
-
@legend-is-back Rahatlıkla mı? Geçen sene 28000 kişiden 370 küsür kişi 70 barajını geçti. Geçenlerin de en az yüzü 70-71 arası.. Öyle iki alanı full yapıp kazanmak çok mümkün olmuyor. Allah cümlemize kolaylık versin. Ne çok büyütmek ne de çok küçümsemek.. Sınavın hakkını sınava vermek lazım.
-
@legend-is-back, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@safitürk69 kaymakamlıkta standart sapma niye yok hepsi aynı puan mı kpss de bile var bu sınavda olmaması şaşırtıcı cidden. 1 Türkçe 1 idare hukuku veya 1 Tarih 1 iktisat sorusuna eşit olması saçma değil mi ya hani genelde alan daha fazla etkili olmasi gerekmiyor mu gerçekten çok ilginç. Şöyle bir adaletsizlik de ortaya çıkıyor hiç iktisat yapmadan yani iktisattan sıfır çeken biri Türkçe ve tarihi fullerse sınavı kazanır rahatlıkla. Çok yanlış bir sistem degismesi gerekir inanın çok absürd cidden
sadece son sınavda 1 soru 1 puandı. 400 kişilik kontenjan dolmadı bile. Müsterih olabilirsiniz.
-
@the-kaymakam Eyvallah hocam o sizin güzel bakış açınız.
-
@vuralkara Bu sınavda aynı mı olur yoksa değişir mi? Niye son sınava özel 1 soru 1 puan oldu ki ?
-
@Harun-Resid hocam biz sizinle 2016 sayıştay mülakatına girmiştik Ne yaptınız nasıl gidiyor hayat ben epeydir girmiyorum foruma
-
@andelib mücadelemize devam ediyoruz geçen yıl mülakatta olumsuz sonuç aldım bakalım inşallah bu yıl da deneyeceğim siz neler yaptınız
-
Yönetmelik değişecek yeni bölümler eklenecek sonra bu eklenen bölümlerden sınava girecek adaylar için eşit bir yarış olsun diye zaman tanınacak. Buda sınavı aralık ayına atacak. Hadi bu bölümleri ekledik 1 ay sonra sınav var sizde girebiliyorsunuz demeyecekler. Ve diğer faktörlerde ekstra etken.
-
@legend-is-back, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
1- Türkçe 14, Tarih 4 soru ikisi toplam 18 soru yani 18 puan ediyor.
2- Sınavda 70 barajı var.
3- Absürd değil absürt
4- Sürekli foruma; aptallık, saçmalık gibi kelimeleri kullanıp buranın seviyesini düşürmen hiç hoş değil.
5- Bilmediğin bir sistemi eleştirmek yerine, sistemi öğrenmeye çalışırsan sana daha çok faydası olur.
6- Hoş geldin -
Sen saçma dedin grubun seviyesini düşürdün demek aşırı saçma
-
@kykm Dostum dikkat ettiysen çocuğa cevap bile vermedim kaale almıyorum bugün savunduğu bu yanlış sistem bu sene veya daha sonraki senelerde kendini zehirlediğinde iş işten geçmiş olacak. Zaten başımıza ne geliyorsa yanlışa yanlış dememekten geliyor. 1 soru 1 puan uygulamasında yani standart sapmasız puan uygulamasında hiç iktisat yapmayan halk ilişkiler mezunu veya pdr mezunu biri Türkçe ve tarihi full çekerek kazandığı zaman ağlamak için çok fırsatı olacak. Bu puanlama sistemle 100 kişinin içinde 10 veya 20 halkla ilişkiler, pdr veya sosyoloji mezunu birileri olduğu zaman oturup ağlamayacaksın. Yanlış yanlıştır, yanlıştan hiçbir zaman doğru çıkmaz.
-
Arkadaşlar mart ayındaki uyum kursunda eylül ayı içinde 100 kisilik alim olacağı söylenmişti. Biz de birçok arkadaşımız gibi bunu paylaşmistik.
Şu an ise bir belirsizlik var malesef. Sağlam kaynaklardan farklı duyumlar var. Net olan ise henüz bir tarih belirlenmediği ve protokol yapılmadığıdir.
Duyumlar;
-Eylülde sınav olacak,
-Aralikta sınav olacak
-Ekimsınav nav olacak
-Yönetmeliğin değişmesi gerekiyor
-Sonbaharda büyük ihtimalle sinav olacak
-Bu sene çok düşük ihtimal sinav olmayacak.2000 yilindan beri 2013 yılı hariç her sene kaymakamlik sınavı olmuştur. 2011 yılında iki sınav olmuştur. Açıkcası bu sene sınav olmaması için hiçbir neden yok ama dediğim gibi şu an icin bir belirsizlik durumu var. Insallah en kisa zamanda netlesir.
Kpss A ya hazirlanan arkadaşların şu an icin bun sinava ağırlık vermeleri nacizane tavsiyemdir.
Kitap ve kurs planlarınızı iyice düşünerek gerçekleştirin.Başarılar arkadaşlar..
-
@yiğityılmaz inşallah olmama gibi bir durum olmazzz hocam.
-
@the-kaymakam ağzına sağlık kardeşim.
-
Sınav tarihinin belli olması hazırlanan adaylar için ayrı bir motivasyon kaynağı lakin bu işi yürekten isteyen kişi sınav tarihi belli olmasa da yolunda ilerlemeye , hayalinin peşinde koşmak isteyen için sorun teskil etmeyen bir durum. Bu sınav er ya da geç yapılacak Eylül olur Ekim olur ama illaki yapılacak. Sınav ilanı gelene kadar konulari bitirip rakiplerinin önünde başlamak varken burda çözüm üretilemeyecek konular üstüne kalp kırmanın gereksiz olduğu kanaatindeyim. Görüş olarak iibf ve hukuk dışındaki bölümlerin bu sınava dahil edilmesine ben de karşıyım ancak diğer bölümlerden sınava girecek arkadaslar birçok dersi görmeden bu sınava hazırlanacaklar. Bu adaylar bu durumda sıralama giriyorsa zaten iibf ve hukuk okuyan kaymakam olmasın zaten. Yakinmak yerine daha yüksek nasıl yaparım bir adım daha ileri nasıl giderim düşüncesinde hareket etmek gerektiği düşüncesindeyim. Herkese iyi çalışmalar kolay gelsin arkadaşlar
-
@yiğityılmaz Hocam inşallah Eylül'de olur kaymakamlık. Eylül'ün başı ortası veya sonu farketmez. Eğer ki Ekim-Kasım veya Aralık sarkarsa başta çok kapsamlı ve daha zor bir sınav olan hakimlik ile çatışması söz konusu keza guy, duy, muy, vmy, sgk müfettiş v.b sınavlarla çatışırsa çok kötü olur. Aslında yönetmelik değişikliği şu an bile yapılabilir ellerini kollarını bağlayan bir şey yok 5 dakkalik bir şey çünkü cb kararnamesine uygun hale getirmek hiç zor değil...İnşallah Eylül başı olur 1 ya da 8 Eylül gibi...