• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@can-mavi, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
14 aralık diye gün veren arkadaş kimdir bilmem, hatta o face grubunda yokum , kim yazdığını bile bilmiyorum.. ancak şuan itibariyle 14 aralık denebilecek bir pozisyon yok.. neden yok derseniz çünkü daha sınav için ne ösym ile görüşüldü ne de bakanlık herhangi bir tarih için planlama yaptı... yani bakanlık biz 14 aralıkta sınav yapacağız diye bir şey demez, bir planlama yapar ve ösym ile yazışılır uygun tarihler belirlenir ve protokol yapılır... yani şuan için ösym ile protokol yapılmadan tam tarih söylenemez, ki ösym ile protokol yapılmadı... kâğıt üstünde bir planlama olmamakla beraber bakanlığın ekim 15 ile kasım 15 arasındaki 1 aylık zaman diliminde en az 100 kişilik bir alim yapmak istediğini biliyorum.. Bu sayı 100 den fazla da olabilir , aklınıza hemen 150 gelmesin, 112 115 120 gibi ara sayılar da olabilir ... Bence çalışmaya devam .. hiç olmazsa kendi adıma öyle yapıyorum çünkü benim için yoğun bir dönem olacak, ekim kasım gibi yeterliliğimin olma ihtimali var , ayrıca 30 kasımda askere gideceğim ... yani anlayacağınız ben kendim ders çalışırken (ki gerçekten zor motive oluyorum) sizi belirsizliğe sürükleyip ders çalışmanıza mani olamam.. bildiğim ve duyduğum bu ufacık bilgiyi bile bu yüzden aktardım ... ders çalışın.. ders çalışın... sınav kolay olmayacak, süre uzadıkça adaylar daha donanımlı şekilde sınava girecek , ve açık uçlu dönemindeki gibi kolay sınav mantığı bitti, eskisi gibi ayırt edici sınav mantığı geri geldi , çok uzun yazdım, yazının özü çalışın...
Ayrıca sınav tarihi vb duyum paylaşanlar ile ilgili ağır ithamlarda bulunanlar olduğu için bi açıklamayı tekrardan yapma gereği duydum.. ne bir dershanede hocayim, ne yazarım ne dershane var .. keske bunlar olsaydi ama yok..hoş bunlar olan da illa bir şeyleri yalandan yere demiyor orası ayrı..
-
Elestiri yaparken de genele degil ozele elestiri yaomak lazim.. forumda yazio, kaymakamlik sınavına senelerce girip kitap çıkaran arkadaşlar var , onların yazdığı duyumları sırf kitap yazdıkları için söylediklerini sanmıyorum.. ki ikisini de yüz yüze tanımam etmem ..kitapları hakkında şuan için bir şey yazmak istemiyorum ancak daha önce de yazdım ikisine de helal olsun Inşallah eserlerini geliştirerek devam ederler, bu sektördeki tekelci yapının kırılması adına gerçekten çok sevindirici bir adım attı ikisi de , Inşallah eserlerini geliştirerek uzun yıllar devam ederler emek harcamaya , bu 1 2 ay içinde muhakkak iki eseri de çözüp begendigim takdirde önereceğim ilk kaynaklar arasında olacaklar..
-
@can-mavi herkesi aydınlattığın için teşekkür ediyorum
-
@can-mavi Allah gönlünüzün muradını nasip etsin en hayırlı şekilde.
-
@NikolayRomanov abi mikro makroyu bitirdim ancak en ince formülüne kadar ezberleyeyim mi yoksa bir tık daha mı yüzeysel tekrar edeyim
-
İktisatla ilgili sürekli sorular görüyorum. İktisat mezunu olarak naçizane tavsiyem bu dersin formül ezber dersi olmadığını bilerek çalışmanız. Elbette belli miktarda ezber gerekiyor ancak soru sorma şekli az değiştirildiğinde bildiğin formülü soruya uygulayamaz oluyorsun, iktisat sorularının çözülememe problemi bundan kaynaklı. Halletmenin tek yolu ciddi anlamda soru çözümü. Hukuk için çıkmış sorulara bakıp mevzuatı ezberlemek yerine göre yetebilir. İktisat için bu kesinlikle böyle değil. Yanlış anlaşılmasın bu demek değil ki çıkmış sorulara bakmak işe yaramıyor.
-
@can-mavi cok haklısın hocam. Şunu belirtmek istiyorum arkadaşlar ankara da en azından benim cevremdeki insanlar cok sağlam calışıyor defalarca konularını bitiren var dersaneler tonla yeni gurup acıyor ve bu guruplar dolu guruplar.Siz burda sinav ilanini tartışa durun hazırlanan kesim coktan 4. Turuna geçtiler bile. Bu sene 70 i gecemeyen 400 kişi cıkmaz diye bakmayın cıkar hatta düşüncem 400. Neti en az bu sene 76 bandında gelir.ilan gelince kadar 400 kişi belki de denemeye cözmeye başlıyacak. Yarın sınav gelecekmış gibi calışmak en guzel yöntemdir diye düşünüyorum. Herkese iyi calışmalar allah yardımcınız olsun..
-
@can-mavi insan hakları için hangi kaynağı önerirsiniz
-
@marjinalmaliyt57 insan hakları için hangi kaymağı önerirsiniz
-
@balporsuğu Üstad şu nokta çok önemli: İktisat öğrenilmeli ezberlenmemeli.Dolayısı ile olabildiğince soru çöz artık.
-
Çalışmaya devam arkadaşlar durmak yok
-
İnsan hakları aslında sürpriz bir ders sınava yönelik olarak.Temel ve güncel olan husulara ağırlık verilmeli diye düşünüyorum.Ben Soysal'dan çalışıyorum.Öncesinde Ahmet Nohutçu idi ki kimseye tavsiye etmiyorum onu.
-
@sim benim bir onerim acıkcası. Hangi kitap size anlaşılır geliyorsa ondan çalışmak en dogrusu diye dusunuyorum. Ayrinti istiyorsaniz aöf kitabını onerebilirim.
-
@marjinalmaliyt57 sınavdaki sorulara hangi kaynak daha yakın olur?
-
@NikolayRomanov soysal hocanınkinden memnun musunuz? Bende de kutluay hocanınki var. Geçen sınav pek tatmin edici gelmedi
-
@sim benim gözlemledigim kadarıyla anayasada gecen hükümler bi kere her derste oldugu gibi insan haklarında da önemli bir yer teşkil ediyor. Onun hariçinde sanırım aöf kitabi cok ayrıntı oldugu icin sanırım hemen hemen hepsi ordan gelicektir. Onun haricinde şu kaynak iyidir bu kaynagi at cöpe diye tavsiye bulunamam cunku ben de yeterince araştırma yapmadım bu konuda.genel hatlarını bilmek sonra ayrıntı bakmak en guzelidir bence.
-
@marjinalmaliyt57 @sim Halil hoca aöf kitabı güncel mi ? 2016 baskı var en son zannedersem.
Ayrıca arkadaşa katılıyorum insan hakları kitapları incelenip alınmalı ve piyasadaki herhangi bir kitap yine Nohutçu'ya fark atar.Kutluay olsun Soysal olsun Halil hoca olsun fark etmez bunu da net olarak söyleyeyim. -
@marjinalmaliyt57 @sim
Kutluay'ın soru bankası var kırmızı kitap o da çözülebilir aslında farklı bir enstante olur. -
@NikolayRomanov geçen sınavda yanlış hatırlamıyorsam insan haklarında anayasadan 3 soru gelmişti. Sizin dediğinizi yapayım. Teşekkür ederim
-
@sim Aynen üstad.. Zaten artık soru formatları eskisi gibi değil.