• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@Aslan-Reyiz tesekkur ederim
-
@ceterisparibusss tesekkur ederim
-
@Aslan-Reyiz, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Şöyle bi güncelleme olsun başlığa. @can-mavi kardeşim emeğine sağlık
-
@paretowilfredo mekanın sahibi geri geldi. Bebeleri pistten alalım
-
@taromisaki9 Hahah :)) Tabi işin aslı mekan hepimizin dostum ancak huzuru, muhabbeti tesis etmek bize düşüyor en çok O nedenle bazen bunu yapabilmek için tavır değiştirmek gerekebiliyor tabi ki.
"Burayı biz kurduk, yaşatacak olan sizlersiniz" diyerek bir selam da ben çakayım -
Mekanın sahibini yakalamışken bıktığı sorulardan birini hemen sorayım. Hocam sınav tarihi duyumunuz var mı
-
@vuralkara Duyumlarım Ekim sonu - Kasım başı bakanlık hazırlığı dostum. Sanırım can mavinin de belirttiği protokole imza konulmasıyla tarih kesinleşecek. 26 Ekim veya 2 Kasım olacak gibi görünüyor Bakanlık kanadından bakınca.
-
Ritüel Soru Bankasının iktisat Sorularını nasıl buldunuz arkadaşlar?kimin hazırladığını bilen var mı acaba
-
@mia_nur sıra gelmedi ki ona
-
@mülkiye1859 Yani?
-
@cansarı tarih vermedi ama uzun sürmez max 1 ay
-
Cümleten selam dostlar. Kaymakamlık için yeterli içeriğe sahip iktisat soru bankası arayisindayim. Elimde Zeynel, Erdal ve Yüksel hocanın kitapları mevcut ama sınava kalan süreyi düşünürsek bu kitapların üstünden gitmektense, açıklamaları daha kısa tutulmuş hızlı bir şekilde bitirebilecegim bir kitap arıyorum. Tufan Samet hocanın Hysteresis seti nasıldır? Bahsettiğim özelliklerde alternatif bir kaynak önerebilir misiniz?
-
@mülki hysteresis ben mikrosunu çözdüm makroya baktım ama ihtiyaçlarını karşılaşmaz diye düşünüyorum,sorular çok güzel kaliteli öğretici ama şıklar çok uzun ve çözmesi zaman alıyor bu yüzden.makro için bende yeni kaynak arayışı içindeyim.
-
@mia_nur sorular konulara göre ayrılmış mı yoksa karışık mı gidiyor kitapta?
-
@mia_nur yanitiniz için teşekkür ederim. Çözümler mümkün olduğunca özet olsun istiyorum, bahsettiğiniz gibiyse benim için şu aşamada zaman kaybı olur.
-
@mülki, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Cümleten selam dostlar. Kaymakamlık için yeterli içeriğe sahip iktisat soru bankası arayisindayim. Elimde Zeynel, Erdal ve Yüksel hocanın kitapları mevcut ama sınava kalan süreyi düşünürsek bu kitapların üstünden gitmektense, açıklamaları daha kısa tutulmuş hızlı bir şekilde bitirebilecegim bir kitap arıyorum. Tufan Samet hocanın Hysteresis seti nasıldır? Bahsettiğim özelliklerde alternatif bir kaynak önerebilir misiniz?
Teftiş olabilir. Açıklamalar çok kısa değil fakat birbirini tekrarlamayan soralar mevcut kitapta.
-
Ya abi Allah rızası için, herşey nasip deyip,rakip görmeden, daha önce sınavı kazanmış biri kaynaklarını tek tek yazabilir mi? elimde biçok kaynak oldu, bi yandan mevzuat derken çorba ettim iyice
-
@Tardukağan yarın kitabı inceleyecegim, tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.
-
@abdulbakitr dostum piyasadaki birçok kitabı "hatta bazılarını 3-4 kez" çözdüm, kendi tekrar listem şu şekilde;
Mevzuata yönelik sorular ve mevzuat özetleri için Kaim-makam seti,
Sınava yönelik genel ve görece kolay sorular için MAS,
zor ve seçici sorular için Themis
Türkiye ekonomisi için Yasin çoban
İnsan haklari için AÖF kaynaklari
Bu kitapları cogaltabilirsin; misal Anayasaya ya da idareye Monopolun ya da Nohutcunun kaynaklarından calisabilirsin, vaktin vardır ve iktisat Erdal hocanın kitaplarıyla çalışırsın, yukarda saydığım soru bankaları yerine KAS, Rituel, akademikus vb. alabilirsin, bunlar zorunluluktan ya da ideal olandan ziyade seçim meselesi. En güzeli kitapları kendin görmen, sana ve çalışma şekline uygun olanı secmen. -
@Harun-Resid karışık Hocam sorular.