• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
tardukagan herkesle tartisip duruyor ama müdahale etmiyor kimse
-
@Tardukağan geçen bu sınava fazla anlam yüklemeyin dediğimde bana beddua edecek kadar düşük profilli birisin.
Bugün ama dediğime gelmişsiniz
Sürekli millete laf atıyon adminler hiç bir şey demiyor o da ilğinç -
Çocuk gibisiniz ve biz her gün sizi eylemekle uğraşıyoruz. Sakın kimse kendisine bakmasın, kimisi herkese laf yetiştirsin, kimisi algı yaratma mücadelesi versin, kimisi troll davranışlarda bulunup dursun. Biz de koca koca adamları ikaz edip duralım.
Bundan sonrasında gerçekten alttan almakla, durumu idare etmekle ben de diğer yönetici arkadaşlarım da uğrasmasın istiyorum. Bundan sonrasında huzursuzluk çıkaran arkadaşlar forumdan uzak olsunlar, en güzeli.
Iyi forumlar hepinize. -
Allahın izniyle geleceğin mülki idare amiri adayları olacaksınız ne bu anlamsız çocukça tartışmalar. Öğrenim durumu ve yaşı tutuyorsa, sınava girmeye engel derecede fiziksel ve/veya mental hastalığı bulunmuyorsa isteyen herkes istediği sınava girer.
-
Yapılan tüm uyarılara rağmen bu tarz tartışmalar hep oluyor başlık altında. Benim tavsiyem bu tartışmaları görmezden gelip biz kendi aramızda bilgi paylaşımına devam edelim. Duyumu, bilgisi olan arkadaşlarda paylaşmaya devam etsin ve gelen tepkilere de kulak asmasınlar. Bu forumu yıllardır takip edenler kimin neyi ne için yazdığını, neyin asparagas olduğunu tahlil edebilir bence. Ben şahsen duyum ve bilgi paylaşımı konusunda buradaki birkaç arkadaşımıza güveniyorum ve onların paylaşımlarını dikkate alarak çalışıyorum. Uzatmadan sınav yaklaşıyor herkes bence çalışmaya odaklansın.
-
İnsan Hakları Ve Demokratikleşme Konu Anlatımı AHMET TAŞ kitabı da çıkmış arkadaşlar, bilginize
-
Arkadaşlar iki farklı kaynaktan iki farklı bilgi edindim. Tereddüte düştüm. Özel kişi lehine kamulaştırmalarda mal kimin üstüne oluyor? Burada özel kişiye göre durum değişiyor mu? Mesela yap-işlet-devretçi için farklı petrol arama işi yapan için farklı bir uygulama mı var?
-
@kemoenes kaç sayfa hocam ayrıca sanırım sadece konu anlatımı aslında eksik yan soru bankası
-
@Larendeli Maden Kanunu'na göre yapılan kamulaştırmalarda farklı bir durum var. Kamulaştırma hazine adına yapılıyor. Sonra Maden arayan firmaya tahsis ediliyor. Başka bir durum var mı bilmiyorum.
-
@Larendeli Petrol Kanunun'da da benzer ibare var.
MADDE 10 – (1) Petrol hakkı sahibi; arama veya işletme ruhsatında veya civarında petrol işlemi için gerekli arazinin kullanma hakkını, arazi özel mülkiyet konusu ise anlaşma, anlaşmazlık durumunda kamulaştırma yoluyla, arazi Hazineye ait veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında ise Maliye Bakanlığından bedeli karşılığında kiralamak, irtifak hakkı tesis etmek veya kullanma izni almak ve ruhsatına kaydedilmek suretiyle elde edebilir. Anlaşmaya dayanan kullanma hakkı üç yıldan fazla sürdüğü takdirde özel mülkiyet konusu arazinin kamulaştırılması, arazi sahibi veya petrol hakkı sahibi tarafından istenebilir.(2) Kamu yararı niteliğindeki kamulaştırma kararı, talep üzerine Bakanlıkça verilir. İşlemler 4/11/1983 tarihli ve 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu hükümleri çerçevesinde yapılır. Aynı Kanunun 27 nci maddesi hükümlerine göre acele kamulaştırma yapılabilir. Kamulaştırılan arazinin mülkiyeti Hazineye, kullanma hakkı kamulaştırma bedelini ödeyen petrol hakkı sahibine ait olur. Bu durumda, Maliye Bakanlığı tarafından petrol hakkı sahibi lehine bedelsiz olarak ve ruhsat süresi kadar irtifak hakkı tesis edilir. Bu madde hükümleri çerçevesinde elde edilen kullanma hakları, arama ve işletme ruhsatının parçası olarak ruhsat süresince devam eder. Arama ve işletme ruhsatı iptal edilirse kamulaştırma bedeli iade edilmez.
-
arkadaşlar tekrardan merhabalar birkaç gün öncesinde kitap ilanı vermiştim dönüşler de oldu fakat arkadaşlardan bazıları tek kitap sordu , bazıları birkaç tane ve de hepsini almak isteyenler oldu. kitapların hepsini almak isteyenler kesin haberlerinizi bekliyorum sizden gelecek haberlere göre tek tek isteyen arkadaşlara göndericem . dönüş yaparsanız sevinirim. herkese kolaylıklar dilerim
-
1- 1-Yiğit Yılmaz Kaim-Makam konu çalışma kitabı----> 40 Tl
2- 2-Yiğit Yılmaz Kaim- Makam soru bankası---------> 35 Tl
3- 3-Mas soru bankası 2 Cilt-------> 70 Tl
4- 4-Plus Ultra Konu anlatımı ----> 35 Tl
5- 5-Plus Ultra Soru bankası-----> 20 Tl
6- 6-ATEŞ İnsan Hakları ve Demokratikleşme ----> 25 Tl
7- 7-Yüksel Bilgili Mikro İktisat-----> 35 Tl
8- 8-Yüksel Bilgili Makro İktisat----> 35 Tl -
Arkadaşlar daha önce yazıldı mı bilmiyorum ancak benim param çöpe gitti sizlerin parası da çöpe gitmesin diye yazıyorum. KESİNLİKLE A KADRO KAYMAKAMLIK kitabını ALMAYIN. GÜNCEL DEĞİL.
-
@Mahoni3406 geçen gün bende yaZdım birşeye yaramaz
-
@cansarı, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@kemoenes kaç sayfa hocam ayrıca sanırım sadece konu anlatımı aslında eksik yan soru bankası
hocam bilgim yok tam olarak paylaşılmamış sayfa sayısı bile
-
Arkadaşlar insan hakları için aöf kaynağının adı halil kalabalık insan hakları ve kamu özgürlükleri mi?
-
Selam dostlar. Plus ultra kaymakamlık kitabı isteyen varsa hediye edebilirim çizik bile yok üstünde, bir de Zeynel Dinler iktisat ama onun şıkları işaretlenmiş. Ankara'da milli kütüphane civarında elden teslim edebilirim. Eve gidince kullanmadığım kitaplara bakayım, başka bişeyler çıkarsa yazarım buraya.
-
@mülki Plus ultrayı beğenmediniz mi hocam önerirmisiniz ?
-
@kemoenes eğer bildiğimiz Ahmet Taş ise o bu sınavın pirlerinden biridir kitabı alınabilir.Hatta bir çok yazardan daha iyi kitap yazmıştır.
-
@sosyal Elimde Themis-KAS-MAS- Kaimmakam-plus ultra ve Akademikus var, artık sadece tekrar yapacağım için elimdeki kitapları sınavdan önce işine yarayacak birilerine vermek istiyorum, 2 haftada bir elimdeki kaynaklardan birini gönderecem, sadece themis ve kaimmakam kalsa yeterli. Plus ultrayı da beğenmedim demeyelim ama zorlama sorular var içinde, zaten 3 kere falan bitirdim, bi daha bakmam artık ona. Eğer ortalama mevzuat bilgisine sahipseniz alabilirsiniz, ama yeni başlıyorsanız bu sınava hazırlanmaya, tavsiye etmem, yorar sizi.