• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
Bu arada daha önce elbet soracağım bu konuda tavsiye verilmiştir, ancak ben göremedim. Kaymakamlık için örgün kurs tavsiyeniz var mı Ankara'da? Bir de fiyatları nasıl? Ders çalışma motivasyonumu bir nebze kaybettim, bu sebeple bir kursa yazılmayı düşünüyorum, iktisatı iyi anlatması önceliğim. Tavsiyeler için şimdiden teşekkürler.
-
@mülki ben makroyu duydum. İktisat dersini tufan samet hoca veriyormuş
-
@sim Kadrosu güzelmiş. Sanırım kursları başlamış malesef, ama ek grup oluşturulacaksa değerlendirilebilir.
-
Ekim Kasım tarihleri konusundan herkes yanılacak. İyi geceler.
-
@399mia sizin yanılmayacağınız ne malum? Nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsunuz?
-
@underwood evet yanılabilirim. Ben tarih belirtmedim. Belirtilen tarihler insanların ders çalışmasını sağlıyor olabilir ama aynı zamanda yayınevlerinin kitap satmasını kursların öğrenci bulmasınıda sağlıyor. Bir grup var bir ekip. İsimler sabit. Arka planda her dakika iletişimde olan bir ekip. Tarihler ay ay öteleniyor her tarih bunlardan çıkıyor. Bakıyorsun ya yayın evi ya kitap sahibi ya kitap çıkartacak bir kişi. Hepsi birbirini tanıyor ve iletişim halindeler.
-
@399mia eyvallah da senin duyumun nedir
-
@merasim34 benim duyumum yok. Bu kadar Bilgi kirliliği arasında paylaşacak duyumum yok. Bu piyasanın en iyi forumlarından bir tanesi olan bu forumda Kaymakamlik gibi idealist bir mesleğin paylaşım sayfasında hakaret,linç,dalga geçme bazen argo bile kullanılıyor. Kaymakamlık sınavından duyumundan önce bunlatın temizlenmesi lazım. Kaymakam olmak isteyen bir idealist insan bu duyumlara kulak tıkayıp ders çalışmalı. Bu sınav soru bankasını iki kez bitirmek ile 1 temel kitap bitirmek ile kazanılmaz. Bu hayaldir. Hayal satmaktır. Hukuk derslerinde mevzuatlara Türkiye ekonomisinde verilere insan haklarında en az iki kaynak ve güncel gelişmelere Hakim olmak şart. Ve diğer taraftan bu yıl kariyer memurlarındaki düşük alımlar göz önüne alınıp kaymakamlık sınavının geleceği hakkında net konuşmamak gerektiğine inanıyorum.
-
@399mia Tespitiniz kısmen doğru hocam ama her an birbiriyle iletişim halinde olan bir ekip var demeyelim hemen her an birbirini takip eden, ne yazacak diye tetikte bekleyeduran bi ekip var diyelim. Her şeyi herkesten önce bilince veya çok önemli mevkilerde görev yapan kişilere yakın yayıncı olunca ne geçecek ellerine anlamak güç. Geçen amirim bir şey yazdı peşine ne kadar kitabı olan veya kitap çıkaracak olan varsa hepsi aynısını kendi grubunda yazdı. Birbiriyle iletişim halinde olsalar birbirlerinin ileti ve paylaşımlarını kendi gruplarından silmezler. Birbiriyle iletişim halinde değiller birbirini yemeden içmeden takip halindeler ama biz yinede amirim ve can.mavi üstadların duyumlarına itibar edelim sonuç itibariyle bu üstadlar lider facebook gruplarındakiler ise takipçi diyebilirz.
-
@399mia hocam 1 saat önce üye olmuşsunuz ekim kasım konularında herkes yanılacak yazmak ne demek oluyor aciklarmisiniz
-
@MULKİ saygı duyuyorum herkesin düşüncesi ve bildikleri kendine:)bildiklerimle yorum yaparsam iletişim konusuna konu çok uzar.
-
@cansarı Ekim sonu veya Kasım başı doğru hocam kesin olacak sınav. 2019 için kadro alındı. Çok kaotik bi durum yaşanmadıkça sınav olacak.
-
@MULKİ hocam en geç 9 kasım olası tarih diye dusunuluyor
-
@399mia haklısınız hocam. Herkes bir şey diyor gördüğünüz üzere ama Allah akıl vermiş hepimize. Sınava 65-70 gün kala ilan gelecekse amirim ve can.mavi gibi üstadların bundan 20 gün önce bilgisi oluyor bu da çalışma ve motivasyon için sınava hazırlananlara haydi haydi yetiyor ama birilerinin söylemlerine aldanıp Ocak’tan başlayıp çalışmalara.. Mart-Haziran olacakmış gibi, Ekim-Kasım’a dek demoralize oluyor insanlar. Kazanacağı varsa da kazanamıyor.
-
@MULKİ herkes için iyi olacak olan olsun. Saygı çerçevesinde. Kimsenin emeği boşa gitmesin :))
-
Arkadaşlar merhaba; sabah bir iki tane kitap hediye edeceğimden bahsetmiştim. Plus ultrayı bir arkadaş istedi. Elimde şu an zeynel dinler iktisat (şıkları işaretli), 2016 basım 4t maliye-yasin çoban türkiye ekonomisi-yüksel bilgili iktisat okulları var. Lazım olan arkadaşlar varsa Ankara'da milli kütüphane civarında elden teslim edebilirim. Başka kitaplar çıktıkça yazarım yine
-
@399mia inanın dersaneci veya yayıncı olmak başka bürokratik kesime yakın olmak başka ama insanlar yayıncı veya dersanecileri nedense çok önemli kişilere yakın kimseler olarak zannediyor böyle bi algı var nedense. Öyle insanlar var ki işsiz güçsüz ama ciddi tanıdıkları var ve onların sözlerine itibar edilmiyor ama yurt genelinde bi yayıncı veya dersaneciyseniz, sakalım var sözüm var hesabı herkes takılıveriyor peşinize.
-
Bir de şu duyum konusuna gelirsek.Arkadaşlar özellikle Ankara'da merkez uzman vs. iseniz ve arkadaş çevreniz de yine bu meslek grubuna mensupsa, bir de kaymakam vs. arkadaşınız varsa bir şekilde birşeyler duyuyorsunuz. Bu duyumlar aslında gizli saklı şeyler değil, ama hak verirsiniz ki yapılan bütün çalışmalar adım adım ilan edilecek de değil. Bazılarımız bu çalışmalara dair duyduklarını burada insanlarla paylaşıyor, ama nihayetinde ''dersaneci-yazar-yalancı'' damgası yiyor. İnsanları bu şekilde yaftalamadan önce, bunları hangi niyetle söylediğini doğru bir şekilde idrak etmek lazım ki hem tanımadığınız insanlara kötü ithamlarda bulunup hakka girmeyin, hem burada varoluş sebebimiz olan bilgi akışı kesilmesin, hem de insanlar foruma küsmesin.
-
@mülki doğru hocam katılıyorum.
-
Arkadaşlar bir şey danışmak istiyorum siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunuyum eşdeğerlik almam gerekiyor mu alacaksam nasıl bir yol izlemeliyim