• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
@hayriye evet hocam. Diploma fotokopisi transkrip fotokopisi kimlik fotokopisi ve dilekçe yazıp YÖK e göndermeniz gerekiyor
-
elinde pdf kaymakamlık denemesi olanvarmı ??
-
Arkadaşlar idari yargıdan sorumlumuyuz ?
-
@KAYA3434KAYA Teorik olarak hayır.Ama sorulduğu yıllar olmuştur.
-
soru sayısının fazla olduğu yıllarda var galiba idari yargı soruları ama bence ilanda hangi derslerden çıkacağı belirtiliyor ya yani teorik olarak verilmiştir ilanda ilanda,bu detay verilemezse çıkma ihtimali yok diyebiliriz değil mi
-
Aöf insan haklarının ( halil kalabalık) güncel baskısı var mı arkadaşlar ?
-
@fthdyngc Hocam zaten bölümü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi. Benim bölümüm de siyaset bilimi kamu yönetimi ve mezun yeni oldum, diplomam henüz çıkmadı bile. Kaymakamlık adayı sınavının koşullarından olan bölümlerden biri zaten bu bölüm. Kaldi ki şöyle bi ibare var:
"Kaymakam aday adaylarının, yurt içindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye ve finans, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az yüzde seksenine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmaları veya üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış ve uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış olmaları gerekir. **Yukarıda belirtilen bölümlerden mezun olmayan kaymakam aday adayları; mezun oldukları bölümlerin müfredatının bahse konu bölümlerin müfredatının yüzde seksenine sahip olduğuna ilişkin Yükseköğretim Kurulundan alacakları eşdeğerlik belgesini,**mülakat sınavı için evrak teslimi esnasında diğer evraklarla birlikte İçişleri Bakanlığına ibraz etmek zorundadırlar."
Yani yanlış anladıysam arkadaşlar düzeltsin ama denklik almamız gerekiyor anladığım. Sonuç olarak zaten kaymakam adayı sınavının içeriklerinin hepsini biz kendi bölümümüzde(siyaset bilimi ve kamu yönetimi) gördük. -
@Kka Yanlış yeri kalın yazıyla belirtmişim. Ama demek istediğim yer "yukarıdaki belirtilen bölümlerden mezun olmayan kaymakam adayları" olarak başlıyor.
-
@taromisaki9 güncel baskısı var mı bilmiyorum ama 2016 baskısı güncelleme eki ile satılıyordu aöfün kendi sitesinde en son.
-
@Kka tamam hocam ben de siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü mezunuyum. O bölümlerdeki derslerin hepsini gördük evet. Ama bizim bölümümüz orada geçmediği için eşdeğerlik belgesi almamız gerekiyor.
-
hocalarım bir soru soracağım belki daha önce sorulmuştur. daha önceden sorulduysa peşinen k.bakmayın.
tarih sadece trablusgarp savaşından başlayıp 1939'da(yani Atatürk dönemi dış politikada) mı bitiyor? yoksa devamı da var mı?
cevap için şimdiden teşekkür ederim. iyi çalışmalar.
-
Soysal hocanın insan hakları kitabına bakabilen oldu mu arkadaşlar ? Bana çok kısa geldi kitap.
-
@emrediyebiri, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
hocalarım bir soru soracağım belki daha önce sorulmuştur. daha önceden sorulduysa peşinen k.bakmayın.
tarih sadece trablusgarp savaşından başlayıp 1939'da(yani Atatürk dönemi dış politikada) mı bitiyor? yoksa devamı da var mı?
cevap için şimdiden teşekkür ederim. iyi çalışmalar.
Arkadaşlar sınav ilanlarında inkılap ve Atatürk ilkeleri yazıyor. Çağdaş Türk ve dünya tarihi yazmıyor. O yüzden soruyorum?
-
@fthdyngc Hocam ama bu alintiladigim madde bu sene eklenmiş ve orada bizim bölüm geçiyor diye okudum ben. Yurtici olarak başlıyor onun dışında siyaset bilimi ve kamu yönetimi geçip üstüne fakülte adı da geçiyor. Hani sonra altına da yukarıda bahsedilen bölümler dışında mezun olanlar ise denklik alacak diyor. Yani sen de o zaman az çok bilirsin kaymakamlik sınavına en çok uyan bölüm bu bölüm. Sanırım anlayamadım bu olayı ben çok..
-
@Kka hocam siyaset bilimini ayrı kamu yönetimini ayrı yazmışlar. “Siyaset bilimi ve kamu yönetimi” bölümünü yazmamışlar. Bu yüzden bizim yök ten eşdeğerlik belgesi almamız gerekiyor. Evet çok saçma bizim eşdeğerlik belgesi almamız ama böyle oldu ne yazık ki
-
@fthdyngc Anladım hocam bilgilendirdigin için çok teşekkür ederim.
-
İyi geceler arkadaslar. Kaymakamlik sinavina ilk kez hazirlanacagim inşallah ve kaynak konusunda hic bir bilgim de yok. Turkce tarih vb de dahil olmak üzre tüm derslerden kaynak önerecek ve yol gösterecek olan var mi? Yardiminiza cok ihtiyacim var. Simdiden cok teşekkür ederim
-
@duvager hocam merhaba anayasa themis ahmet nohutçu idare hukuku kutluay kararlı insan hakları soru bankası ile beraber iktisat yüksel bilgili işini görür tabi ekstradan çıkmış soru ve bolca soru bankası bitirmek gerekiyor tarih Türkçe için de herhangi bi kpss kaynağından bakabilirsin
-
Arkadaslar merhaba.Malumunuz idari yargi mulakat sonuclari aciklandi ve elendim.Son sinav tecrubesi olarak kaymakamlik'i denemek istiyorum.Ancak sinav hakkinda pek bilgim yok.Kaynak tavsiyesi ve calisma yontemi tavsiye verebilir misiniz? Veya bahsettigim tavsiyelerle ilgili bir sayfa var mi?Simdiden tesekkur ederim.
-
Themis in 2 ciltlik calisma kitabini kullanan var mi nasil bir kitap arkadaslar ?